Τοπικά

ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας: Παραμένουμε πιστοί στα οράματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου

«Στην εποχή των μνημονίων και της πανδημίας, με την υποχώρηση δικαιωμάτων των εργαζομένων και το φόβο να πλανάται παντού, τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα σήμερα όσο ποτέ», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ με αφορμή την αυριανή επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΠΤΑ χρόνια μετά την εξέγερση της νεολαίας ενάντια στην Δικτατορία, και τα αιτήματα εκείνης της περιόδου είναι επίκαιρα όσο ποτέ.
Το κεντρικό σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» που ενέπνευσε τους αγώνες της νεολαίας και του λαού μας, είναι και σήμερα στον πυρήνα των διεκδικήσεων του λαϊκού κινήματος.
Στην εποχή των μνημονίων και της πανδημίας, με την υποχώρηση δικαιωμάτων των εργαζομένων, με το φόβο να πλανάται παντού, τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα σήμερα όσο ποτέ.
Η εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής των Μνημονίων που συνεχίζεται και σήμερα, έχει ξεθεμελιώσει τα κοινωνικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις και έχει οδηγήσει κάτω από τα όρια της φτώχειας τον μισό και πλέον πληθυσμό της χώρας. Η υψηλή ανεργία, η υποβάθμιση και απαξίωση των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η φαλκίδευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, είναι απότοκα αυτών των πολιτικών και απαιτείται διαρκής αγώνας για την ανατροπή τους.
Στα τελευταία χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα είδαν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από τις μειώσεις μισθών και τη φοροληστεία, σήμερα με αφορμή την πανδημία οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν, τσακίζονται εργασιακά δικαιώματα, προσωπικό σε κρίσιμους κοινωνικούς τομείς όπως η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία, η Ασφάλιση, η Αυτοδιοίκηση και η προστασία του περιβάλλοντος να μειώνεται, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα να φαλκιδεύονται.
Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας δοκιμάζονται σκληρά από την μακροχρόνια οικονομική κρίση, καθώς τα πιο ευάλωτα και αδύναμα στρώματα της κοινωνίας επωμίζονται τα βάρη αυτών των άδικων πολιτικών, που ασκούνται τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Παραμένουμε πιστοί στα οράματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, θα συνεχίσουμε ανυποχώρητοι τον αγώνα που χάραξαν οι ηρωικοί αγωνιστές της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973. Τίποτε δεν θα κερδηθεί αν δεν αγωνιστούμε όλοι μαζί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το