Τοπικά

ΑΔΕΔΥ: 8ωρη στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Βόλου για να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο καραβάνι Υγείας στη Λάρισα

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί ως τη λήξη του ωραρίου, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, του Νομού Λάρισας την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου και 8ωρη στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Βόλου και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στο καραβάνι για τη σωτηρία της Υγείας που διοργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ.
Το καραβάνι της Υγείας φτάνει στη Θεσσαλία την Τετάρτη και η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Τα λεωφορεία ξεκινούν στις 7:30 το πρωί από το Νοσοκομείο Βόλου.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει:
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της και στηρίζει τους αγώνες των οι εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, στην Πρόνοια και στα Κέντρα Υγείας της χώρας, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.
Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης είναι γνωστά σε όλους. Υπάρχουν κλειστά κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) επειδή δεν υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Καθημερινά παρουσιάζονται ελλείψεις υλικών, τα ασθενοφόρα δεν επαρκούν για τις ανάγκες των πολιτών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το