Ελλάδα

Αχτσιόγλου: Στις 120 δόσεις υπάγονται όλοι, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

“Με το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει όσους έχουν ανάγκη και όχι τους κακοπληρωτές”, δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτoς κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση τονίζοντας πως «η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή θα γίνει αύριο, Δευτέρα».

«Περάσαμε την χειρότερη κρίση του καπιταλισμού και πολύς κόσμος έχει πρόβλημα ρευστότητας. Το σύστημα βοηθάει αυτούς που θέλουν να πληρώσουν χωρίς να διευκολύνει αυτούς που θέλουν να “παίξουν” με το σύστημα. Οι ρυθμίσεις αυτές σε συνδυασμό με την ανάπτυξη δείχνει ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα. Δεν θριαμβολογούμε, ξέρουμε ότι ο κόσμος υποφέρει, αυτά που κάνουμε είναι σιγά-σιγά να αμβλυνθούν αυτά τα προβλήματα. Υπάρχει και ένα συνολικό πακέτο που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε θα απαντήσουμε σε σχετικές ερωτήσεις, κάθε πράγμα στον καιρό του. Δεν ξέρω εάν ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει στην πρόταση για τη συζήτηση για τον κ. Πολλάκη, τότε θα καθυστερήσουμε 3 μέρες για να γίνει συζήτηση στη Βουλή. Αυτό θα είναι λάθος διότι ο ελληνικός λαός θέλει να ακούσει τα θετικά μέτρα, οπότε θα σταματήσει αυτή η συζήτηση για να κάνουμε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Εμείς θέλουμε να συζητήσουμε τις 120 δόσεις και τα άλλα μέτρα», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών.

«Στη ρύθμιση των 120 δόσεων υπάγονται όλοι, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, ενώ επανέλαβε πως η καινοτομία του νομοσχεδίου έγκειται στο ότι προβλέπεται «κούρεμα» της βασικής οφειλής για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. «Θα υπάρχει “κούρεμα” προσαυξήσεων κατά 85%», πρόσθεσε η υπουργός Εργασίας

Ταυτόχρονα, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι ως ελάχιστο ποσό δόσης ορίζονται τα 50 ευρώ, ενώ για τους αγρότες η ελάχιστη δόση θα είναι τα 30 ευρώ». «Στη ρύθμιση προς τους ΟΤΑ εντάσσονται όλες οι παρελθούσες οφειλές», είπε από την πλευρά του ο Αλέξης Χαρίτσης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το