Ελλάδα

Αχτσιόγλου: Ναι Τσίπρα σε ντιμπέιτ ακόμη κι αν πάει κατευθείαν στο στούντιο

Mετά την ολοκλήρωση της Διακομματικής Επιτροπής και την απόφαση (μέχρι τώρα τουλάχιστον) να μην διεξαχθεί το ντιμπέιτ, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, τοποθετήθηκε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «ο πρωθυπουργός δηλώνει τη διαθεσιμότητά του να γίνει το ντιμπέιτ ακόμη και αν μεταφερθεί απευθείας από το αεροδρόμιο στο στούντιο». Καλεί, μάλιστα, τα κόμματα να βρεθεί λύση για να γίνει η τηλεμαχία.

Ακολουθεί η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου
Μετά τις εξελίξεις για τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής την 1η Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει τη μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία, πέραν αυτής, προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει ο πρωθυπουργός.

Στη σημερινή Διακομματική Επιτροπή ετέθησαν προσχήματα από διάφορα κόμματα, προκειμένου να μην βρεθεί ημερομηνία άλλη πέραν της 1ης Ιουλίου και να μην πραγματοποιηθεί τελικά το κρίσιμο για την προγραμματική αντιπαράθεση ντιμπέιτ. Κατόπιν τούτου, ο Πρωθυπουργός δηλώνει τη διαθεσιμότητά του για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ το βράδυ της 1ης Ιουλίου, ακόμη κι αν χρειαστεί να μεταφερθεί κατευθείαν από το αεροπλάνο στο στούντιο, προκειμένου να μην ακυρωθεί η κρίσιμη αυτή τηλεοπτική αντιπαράθεση.
Καλούμε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν με δημοκρατική ευθύνη και να φανούν συνεπή στην αρχική τους δέσμευση να γίνει το debate την 1η Ιουλίου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το