Ελλάδα

Αχτσιόγλου: Εμπαιγμός το πρόγραμμα κατάρτισης για τους επαγγελματίες που πλήττονται

Για εμπαιγμό κατηγορεί την κυβέρνηση η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, αναφορικά με το μέτρο που ανακοινώθηκε για τους επιστήμονες που πλήττονται από την κρίση του κορωνοιού.
“Το τελευταίο μέτρο που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση για πρόγραμμα κατάρτισης των αυτοαπασχολούμενων επιβεβαιώνει δυστυχώς πόσο μακριά από την πραγματικότητα και τις ανάγκες των εργαζομένων εξακολουθεί να βρίσκεται η κυβέρνηση”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η πρώην υπουργός Εργασίας και αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας πως :

“μετά από παλινωδίες για το αν οι επιστημονικοί κλάδοι μπορούν να λάβουν το έκτακτο επίδομα, η κυβέρνηση τελικά τους εξαίρεσε, ανακοινώνοντας πρόγραμμα κατάρτισης για την ψηφιακή τους εκπαίδευση. Πρόκειται για τον απόλυτο εμπαιγμό της αγωνίας και των αναγκών των επαγγελματιών. Από ό,τι φαίνεται βέβαια λεφτόδεντρα υπάρχουν όχι μόνο για τις ιδιωτικές κλινικές αλλά και για τα κέντρα κατάρτισης”…

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης είχαν ανακοινώσει πρόγραμμα ύψους 180 εκ., με επιταγή κατάρτισης (voucher) και τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης για

Δικηγόρους
Γιατρούς (συμπεριλαμβανομένων οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού)
Μηχανικούς / αρχιτέκτονες
Οικονομολόγους /Λογιστές
Εκπαιδευτικούς και Ερευνητές

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο. Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων θα είναι ύψους 600 ευρώ για έκαστο εξ αυτών και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης. Θα καταβληθεί σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το