Τοπικά

To «Aχιλλοπούλειο» ζήτησε υλικά χειρουργείου μετά τις δωρεές…

Τα υλικά χειρουργείου με συνολικό κόστος κοντά στις 250.000 ευρώ αποτελούν την τέταρτη πρόταση του Νοσοκομείου Βόλου για την ενίσχυσή του σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.
Η αλλαγή στη συνολική πρόταση έχει σταλεί ήδη στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας που εγκρίθηκε και με τη σειρά της την απέστειλε στο υπουργείο Υγείας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης του Νοσοκομείου που έχει εγκριθεί από την 5η ΥΠΕ, ανέρχεται στο 1.800.000 ευρώ.

 
Τα τέσσερα έργα που προτείνονται, είναι το αιμοδυναμικό εργαστήριο, ο ακτινολογικός εξοπλισμός που χρειάζεται ανανέωση, το ψηφιακό χειρουργείο που θα είναι κάτι πρωτοποριακό για Νοσοκομείο της περιφέρειας στην Ελλάδα και πλέον και τα υλικά χειρουργείου.
Τα υλικά χειρουργείου αντικαθιστούν άλλον εξοπλισμό που υπήρχε στον προγραμματισμό και δεν χρειάζεται πλέον, αφού τους τελευταίους μήνες έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές δωρεές.
Ειδικότερα αρχικά στην πρόταση του Νοσοκομείου για το νέο ΕΣΠΑ, υπήρχαν τα έντεκα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, αλλά και ο υπερηχοτομογράφος. Μετά όμως από τη δωρεά που έκανε ο ανώνυμος συμπολίτης, πλέον στη θέση τους μπήκαν τα υλικά χειρουργείου που έχουν ένα συνολικό κόστος γύρω στις 250.000 ευρώ.

 
Η πρόταση του Νοσοκομείου για το νέο ΕΣΠΑ έχει αποσταλεί από τον περασμένο Μάιο, οπότε και ξεκίνησαν οι σχετικές διαδικασίες. Και το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να προχωρήσει πιο έντονα τις διαδικασίες για να γίνει η προμήθεια του εξοπλισμού.
Μιλώντας στη «Θ» ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορας Αντωνίου ανέφερε πως «έγινε ήδη η επικαιροποίηση της πρότασης με την αντικατάσταση των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης με υλικά χειρουργείου, η οποία εγκρίθηκε από την 5η ΥΠΕ και εστάλησαν και τα στοιχεία εξειδίκευσης της πρότασης. Όλα έχουν προωθηθεί στο υπουργείο Υγείας και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το