Ελλάδα

Αχαΐα: Βρέθηκαν δυο τόνοι λαθραίου καπνού και οπλοστάσιο

Σε άντρο λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων είχε μετατραπεί μια επιχείρηση σε περιοχή της Αχαΐας, στην αποθήκη της οποίας υπήρχαν τεράστιες ποσότητες αδασμολόγητου καπνού και τσιγάρων, αλλά πλήθος όπλων που εξετάζεται αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε περιστατικά με πυροβολισμούς.

Το κέντρο του λαθρεμπορίου εντοπίστηκε από πληροφορίες που αξιοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι έκαναν έφοδο της Πέμπτης και συνέλαβαν έναν Έλληνα. Στην επιχείρηση και στην αποθήκη, βρήκαν 700 συσκευασίες που περιείχαν δύο τόνους και 79 κιλά λαθραίου καπνού και τσιγάρων, άλλα 7.748 λαθραία πακέτα τσιγάρων και δυο πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στους ίδιους χώρους, βρέθηκε ένα οπλοστάσιο που περιλάμβανε ένα πιστόλι των 9mm με έξι φυσίγγια στον γεμιστήρα, άλλον ένα γεμιστήρα πιστολιού με οκτώ φυσίγγια των 9mm, άλλα 136 φυσίγγια των 9mm, τρεις καραμπίνες, ένα laser στόχευσης, τρεις ρέπλικες πιστολιών και περιστρόφου, έναν σιγαστήρα, 1.191 κυνηγητικά φυσίγγια, δύο σουγιάδες και ένα σπαθί μήκους 85 εκατοστών!

Επιπλέον, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μετρητά ύψους 41.305 ευρώ. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από τα λαθραία καπνικά προϊόντα υπολογίστηκαν σε πάνω από 120.000 ευρώ. Σε βάρος του λαθρέμπορου σχηματίστηκε δικογραφία με κακουργηματικές κατηγορίες για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα, του νόμου για τα όπλα και πλαστογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το