Τοπικά

Αχ. Μπέος “Θετικοί στην επένδυση του Lng – Στόχος για δωρεάν φυσικό αέριο σε δημοτικά κτίρια, σχολεία, γυμναστήρια”

Θετικός εμφανίστηκε ο Δήμος Βόλου και η Δ.Α. σχετικά με την επένδυση εγκατάστασης lng στο λιμάνι του Βόλου, καθώς όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, απαντώντας σε επερώτηση της ΛΑΣ, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, “Η επένδυση θα φέρει νέες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη στην περιοχή και στόχος μας είναι να κερδίσουμε από αυτή την επένδυση και να παρέχουμε δωρεάν φυσικό αέριο σε δημοτικά κτίρια, σχολεία και γυμναστήρια”.

Ο Δήμαρχος, διευκρίνισε ότι ο Δήμος δεν έδωσε καμία συνέντευξη, η συνέντευξη δόθηκε από την εταιρεία κι ο ίδιος παρέστη, ενώ ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος, επεσήμανε ότι στην Στοκχόλμη η αντίστοιχη επένδυση έγινε σε απόσταση 64χλμ από το λιμάνι και στην Αλεξανδρούπολη στα 10χλμ από την ακτή και 24χλμ από την Αλεξανδρούπολη, χαρακτηρίζοντάς την πυριτιδαποθήκη και “βόμβα”.

Ο Δήμαρχος άσκησε κριτική για τις δηλώσεις των επικεφαλής των μειοψηφιών Ιασ. Αποστολάκη και Απ. Παπαδούλη,  υποστηρίζοντας ότι “είμαστε υπέρ της επένδυσης. Δεν αφορά το Δήμο Βόλου γιατί γίνεται στο λιμάνι κι εκτός του ΟΛΒ, τις άδειες λειτουργίας κι εκτέλεσης τις δίνουν τα υπουργεία. Εάν δοθούν αυτές οι άδειες, θα είμαστε θεματοφύλακες για το περιβάλλον και την ασφάλεια και θα έχουμε επιπλέον ρόλο να ελέγξουμε εάν τηρούνται οι όροι. Δεν έχουμε μάθει αν έχει γίνει κάποιο ατύχημα. Αυτό το υγροποιημένο αέριο, μπαίνει στον ήδη υπάρχοντα αγωγό αερίου και με αυτή την επένδυση, εξασφαλίζονται πάνω από 650 νέες θέσεις εργασίας, πάνω από 500εκ. ευρώ θα διατεθούν για να δοθεί  λειτουργία το δίκτυο και να δώσει ανάπτυξη στην περιοχή και στόχος μας είναι να παρέχουμε δωρεάν φυσικό αέρια στα δημοτικά κτίρια σχολεία γυμναστήρια κ.α. Η πλάστιγγα  γέρνει υπέρ των πλεονεκτημάτων Βασική προϋπόθεση να έχει οφέλη ο Δήμος Βόλου” ενώ συνέχισε αναφέροντας ότι “Σε σχέση με κάτι Αποστολάκηδες και Παπαδούληδες έχετε αξιοπρέπεια κ. Ριζόπουλε μέχρις σε ένα βαθμό. Έχουμε πάρει τις διαβεβαιώσεις ότι θα λάβουν τις άδειες. Αν το ίδιο το κράτος νομοθετήσει κι όλα είναι σύμφωνα με τον Νόμο. Δε νομίζω να υπάρχει λόγος να είμαστε αντίθετοι από την στιγμή που και η πόλη του Βόλου θα έχει οφέλη. Το παρακολουθούμε στενά το θέμα. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε γι αυτό δεν αντιδράσαμε στο να γίνει η συνέντευξη στο Δημαρχείο. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται”.

Να σημειωθεί ότι στη σημερινή συνεδρίαση, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Απαντώντας σε δηλώσεις των κ.κ. Παπαδούλη και Ι. Αποστολάκη και καταγγελίες για παράνομο πλουτισμό ο Δήμαρχος απάντησε ότι έχει ελεγχθεί και πανηγυρικά αθωώθηκε κι έχει ελεγχθεί από τις Αρχές.  Παίρνοντας το λόγο ο κ. Αποστολάκης, τόνισε ότι υπάρχει θέμα με την επένδυση καθώς όπως είπε “δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στο λιμάνι” για να του απαντήσει ο Δήμαρχος ότι το λιμάνι δεν ανήκει στο Δήμο Βόλου, αναφέροντας τις προσπάθειες που έχουν γίνει, προκειμένου μέχρι τέλος του χρόνου να πάρει ο Δήμος το πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου ενώ ενόψει της μεταβίβασης του λιμανιού του Βόλου ο Δήμαρχος ανέφερε ότι “ένα μεγάλο κομμάτι που δικαιούται η πόλη τα εκμεταλλεύεται ο ΟΛΒ με καθεστώς με βασιλικό διάταγμα όπως τα τραπεζοκαθίσματα. “Είναι μεγάλο ζήτημα και κάνουμε μεγάλο αγώνα αλλά οι περισσότεροι είναι χαρτογιακάδες” δήλωσε ο Δήμαρχος και συνέχισε “Ο επενδυτής που θα έρθει δε θα έρθει να πάρει τα τέλη από τα τραπεζοκαθίσματα. Επενδύει στο λιμάνι”. Ένταση υπήρξε με την τοποθέτηση του κ. Παπαδούλη, ο οποίος ρώτησε τον Δήμαρχο αν ο επενδυτής γεμίσει με χρήσεις σκραπ το λιμάνι τι θα κάνει ο Δήμος, με τον Δήμαρχο να τον χαρακτηρίζει “αυτοφωράκια των βιομηχάνων”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το