Τοπικά

Αχ. Μπεός “Απαιτώ από την κυβέρνηση και τον περιφερειάρχη να πάρουν άμεσα μέτρα και να κλείσουν το θυρόφραγμα”

Προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση ότι αν δε δώσουν λύσεις θα κατεβάσει 5.000 κόσμο και θα κλείσει το θυρόφραγμα δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος σε σημερινή συνέντευξη ζητώντας από την κυβέρνηση και τον περιφερειάρχη να πάρουν άμεσα μέτρα και να κλείσει το θυρόφραγμα.

Σχολιάζοντας το έγγραφο υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΕΝ για την Κάρλα ο Δήμαρχος ανέφερε ” αν νομίζουν ότι μιλάνε με μαλ…είναι γελσασμένοι κι ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον κόσμο που αμφιβάλω αν βγήκε ποτέ από το γραφείο της. Μιλάω για τα νερά έξω από την Κάρλα. Κακώς επιτρέψανε να γίνει το θυρόφραγμα, έπρεπε να στέλνουν τα νερά στο Αιγαίο. Κυρία δε μιλάω για μέταλλα και χημικές αναλύσεις, μέσα στο θυρόφραγμα κι αυτό το νερό που έρχεται στον Παγασητικό και βγαίνει από τον αγωγό είναι υψηλά το μικροβιακό φορτίο. Το όριο είναι 250 κι έχει 9.000 και 4.000 αντίστοιχα και μας λέτε ότι ψάχνετε να βρείτε λύση. Δλδ εδώ κι ενάμιση χρόνο θα γίνει αυτό; Εγώ δεν καλύπτω σκάνδαλα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πρόβλημα και φοβούνται μην πλημμυρίσουν χωριά αλλά δεν μεταφέρετε ένα πρόβλημα στον Παγασητικό και σε μία πόλη. Δώστε λύσεις κι όχι να κάθεστε στο γραφείο και να δίνετε λύσεις. Κανείς δε θέλουμε να πάθει ζημιά.Δε θα επιτρέψω να υπερβείτε τις κόκκινες γραμμές. Θα κατεβάσω στην Κάρλα 5.000 κόσμο και θα κλείσω το θυροφραγμα αν δεν πάρουν μέτρα και δεν δώσουν λύσεις”.

Όσον αφορά στο νέο κύμα κακοκαιρίας σχολίασε ότι  δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας όπως είχαμε με τον Ιανό και αρχές του μήνα κι όπως ανέφερε . “Η βροχή θα ξεκινήσει το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί τα ξημερώματα Αυτό είναι το πρώτο κύμα. Είναι μια έντονη βροχόπτωση και με προφυλάξεις είναι διαχειρίσιμη καθώς υπάρχει το θέμα του Κραυσίδωνα και του Ξηριά και το δεύτερο κύμα θα ξεκινήσει από αύριο το πρωί μέχρι αύριο το απόγευμα και θα είναι έντονο αλλά όχι ανησυχητικό. Στο Πήλιο και στο Νότιο Πήλιο θα υπάρξει μεγάλος όγκος βροχής. Εκεί αν δεν έχουν απομακρυνθεί οι όγκοι φερτών υλών τότε ίσως να υπάρχει πρόβλημα. Χθες έκανα οδοιπορικό κατά μήκος του Κραυσίδωνα. Εκεί θα πρέπει να έχει εκατομμύρια κυβικά από φερτές ύλες και χαλίκια και πέτρες. Γίνεται προσπάθεια. Υπάρχει λάθος νομικού πλαισίου εδώ και πολλά χρόνια. Τι δουλειά έχει στο κέντρο του Βόλου την ευθύνη να την έχει η Περιφέρεια; Πως θα διαχειριστεί όλο τον όγκο αυτόν η Περιφέρεια σε όλη την έκταση; Το είχα πει και στο συνέδριο της ΚΕΔΕ να δώσει την αρμοδιότητα στα σύνορα των δήμων, στους δήμους.  Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, δεν είναι ανησυχητικά τα φαινόμενα αλλά διαχειρίσιμα. Μετά τις 10 το βράδυ θα υπάρχει μείωση της πίεσης του νερού για να μην έχουμε κίνδυνο να σπάσουν αγωγές και να προστατέψουμε τυχόν ζημιές”.

Ζήτησε εκ νέου την συνεργασία των πολιτών κι όπως είπε “Η επιλογή που παίρνω τη μάνικα είναι συμβολικό για να ακούνε οι πολίτες τις οδηγίες και να απομακρύνουν τα οχήματα. Το 90% και πλέον των φρεατίων έχει καθαριστεί. Συνεργεία σήμερα το βράδυ κι αύριο το πρωί θα βρίσκονται στην πόλη. Βέβαια εάν υπάρξει το ίδιο φαινόμενο με την προηγούμενη φορά δεν πρόκειται να λειτουργήσει κανένα φρεάτιο. Έχει αποκατασταθεί και λειτουργεί το αντλιοστάσιο σύμφωνα με τους υπεύθυνους της ΔΕΥΑΜΒ”.

Όπως συνέχισε “Ο Βόλος με έναν αρκετά υψηλό όγκο βροχής όλο το δίκτυο ομβρίων θα λειτουργήσει κανονικά. Την τρίτη ημέρα δώσαμε 20% και τη 10η ημέρα όλος ο Βόλος πήρε νερό και προσπαθούμε να φέρουμε όσο το δυνατόν πιο πολύ πηγαίο νερό. Στο συντονισμό που είχαμε την Κυριακή. Ο Αλέκος Μεταφτσής από το πολυδύναμο μας είπε ότι δεν έχουν επισκευαστεί οι γραμμές επικοινωνίας και πολλά χωριά δεν έχουν επικοινωνία, όπως και η ΔΕΗ καθώς υπήρχαν πολλές καταστροφές. Ο ΟΣΕ κάνουν πάρτι με τα εκατομμύρια που πήρανε και σήμερα δεν υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση κι εμείς μέσα από τα βουνά και τις καταστροφές δώσαμε νερό μέσα σε τρεις ημέρες. Να ευχαριστήσω όλους για την υπερπροσπάθεια που κάνανε”.

Για τα σχολεία, σχολίασε ότι την περασμένη εβδομάδα μετά από πολύ εργασία και συνεργασία με τις καθαρίστριες των σχολείων “καταφέραμε μετά από την καταστροφή να έχουμε το 95% των σχολείων να πάνε στα σχολεία. Τότε κρίνανε οι υπουργοί να αναστείλουν τη λειτουργία. Χθες υπήρξε συντονιστική επιτροπή και θεωρήσανε να πάρουνε οριζόντια απόφαση. Κάθετα αντίθετος να κλείσουν τα σχολεία. Να πάνε να πάρουνε τα βιβλία και σήμερα να βλέπαμε αν υπήρχαν ατέλειες. Παραμένοντας κλειστά δεν μπορούμε να τα δούμε κι ελπίζω την Πέμπτη να ανακαλέσουν και να επιστρέψουν στα θρανία”.

Μάλιστα, ο δήμαρχος έχει σε λίγο συνάντηση με τον πρύτανη μετά από 8,5 χρόνια γιατί όπως είπε “μέχρι τώρα ήμασταν άσπρο – μαύρο Με τους προηγούμενους”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το