Τοπικά

Αχ. Μπέος: «Μια συμμορία πολιτικών απατεώνων διέλυσε το μαγαζί»

IMG_20140926_114340

Στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Βόλου και των Νομικών του Προσώπων ως τις 31 Αυγούστου 2014, παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι παρέλαβε χάος κι ένα «διαλυμένο μαγαζί», με τις υπηρεσίες του να υπολειτουργούν και τεράστια ποσά να παραμένουν ανείσπρακτα, εις βάρος της λειτουργίας του Δήμου. Πέραν των στελεχών της προηγούμενης δημοτικής αρχής, τους οποίους αποκάλεσε «πολιτικούς απατεώνες» και «συμμορία», στο στόχαστρο του κ.Μπέου βρέθηκαν για μία ακόμη φορά οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντάς τους «σκουπίδια», «εργαλεία» και «διαπλεκόμενους».

Ειδικότερα, ο κ.Μπέος υποστήριξε ότι μετά το αποτέλεσμα των εκλογών και στο μεταβατικό διάστημα που μεσολάβησε έως την ανάληψη των καθηκόντων του, η δημοτική αρχή Σκοτινιώτη άφησε απλήρωτες τις υποχρεώσεις του Δήμου προς τρίτους, αυξάνοντας το συνολικό χρέος του. Συνολικά, όπως είπε, οι υποχρεώσεις του Δήμου Βόλου ξεπερνούν τα 30 εκ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα εισπράττει μόνο το 4% των εσόδων παρελθόντων ετών και το 38% των ενοικίων του. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο Δήμος Βόλου λειτουργεί σήμερα μόνο με το 8% των εσόδων του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ.Μπέος στη λειτουργία των Σφαγείων, την οποία χαρακτήρισε «αμαρτωλή υπόθεση» και «σκάνδαλο». Παρότι, όπως είπε, η εκμετάλλευση των Σφαγείων ανατέθηκε σε ιδιώτη, ο Δήμος είχε παραχωρήσει αυτοκίνητα της Διεύθυνσης Καθαριότητας για τη μεταφορά των ζώων, και μάλιστα η προμήθεια των καυσίμων γινόταν από τα πρατήρια του Δήμου Βόλου. Επίσης, ο Δήμος είχε αναλάβει να πληρώνει τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τη λειτουργία των Σφαγείων, όπως επίσης τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπέος χαρακτήρισε τη σύμβαση εκμίσθωσης των Σφαγείων «αποικιοκρατικού χαρακτήρα».

Αναφερόμενος στο θέμα των αδεσπότων ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι κατά την προηγούμενη περίοδο είχαν γίνει αναθέσεις σχετικών εργασιών ύψους 32.000 ευρώ, ενώ ισχυρίστηκε επίσης ότι ξοδεύτηκαν χρήματα του Δήμου για την εκπόνηση της Μελέτης Ακίνητης Περιουσίας, η οποία παρουσιάζει σημαντικά κενά, προκειμένου να δοθούν «σε φίλους και συγγενείς». Το ποσοστό ολοκλήρωσης της μελέτης αγγίζει μόλις το 9%, όπως είπε.

Σε ότι αφορά τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, είπε ότι υπήρξε απροθυμία διεκδίκησης των τεράστιων χρεών που έχουν μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ την ίδια στιγμή επιβάλλονταν πρόστιμα σε άνεργους συμπολίτες. Για το θέμα της ΕΡΓΗΛ, σημείωσε ότι έγιναν εγκληματικά λάθη και παραλείψεις εις βάρος της ΔΕΥΑΜΒ και πρόσθεσε ότι στο εξής την υπόθεση θα τη χειριστούν καινούργια πρόσωπα, τα οποία τυγχάνουν της απολύτου εμπιστοσύνης του. Ο κ. Μπέος αποκάλυψε, μάλιστα, ότι προ ημερών ο Δήμος Βόλου ζήτησε εγγράφως από το ΤΕΕ τη συνδρομή του για τη διενέργεια έκθεσης σχετικά με την εξέλιξη του έργου. Σε λιγότερο από 3 ώρες, όπως είπε, μετά από την αποστολή του εγγράφου, η ΕΡΓΗΛ γνώριζε ακόμη και το περιεχόμενό του. Σε ερώτηση, ωστόσο, για τους πιθανούς υπεύθυνους της διαρροής, ο κ. Μπέος αρνήθηκε να απαντήσει, αλλά σημειώνεται ότι το έγγραφο διέρρευσε είτε από τον δήμο, είτε από το ΤΕΕ καθώς στη ΔΕΥΑΜΒ δεν είχε πρωτοκολληθεί. Το έγγραφο μετέφερε ο ίδιος ο αντιδήμαρχος κ. Σταυρίδης στο ΤΕΕ, το πρωτοκόλλησε και μάλιστα αυτό συνέβη στις 28 Αυγούστου, χωρίς να προηγηθεί συζήτηση στη ΔΕΥΑΜΒ.

Ο Δήμαρχος Βόλου ζήτησε πίστωση χρόνου από τους πολίτες, προκειμένου να γίνουν ορατά τα πρώτα αποτελέσματα στην παραγωγή του δημοτικού έργου, και προανήγγειλε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε επιμέρους ανακοινώσεις για τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, όπως είναι το κυκλοφοριακό, η προστασία του δημόσιου χώρου, η διαχείριση του νερού κ.α.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το