Οικονομία

ΑΑΔΕ: Μήνυμα σε 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων για διορθώσεις των δηλώσεων κορωνοϊού

Μηνύματα σε περίπου 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα αρχίσει να στέλνει από τη Δευτέρα η ΑΑΔΕ, προκειμένου να τους καλεί να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις στις δηλώσεις κορωνοϊού με σκοπό να κερδίσουν την έκπτωση φόρου.
Από την επεξεργασία των δηλώσεων κορωνοϊού και Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας μηνών Μαρτίου – Αυγούστου 2020, η ΑΑΔΕ διαπίστωσε πλήθος περιπτώσεων με λάθη ή παραλείψεις, καθώς και περιπτώσεις για τις οποίες απαιτούνται διευκρινίσεις από τους ενδιαφερόμενους.
Οι φορολογούμενοι αυτοί – περίπου 200.000 – θα λάβουν οδηγίες στον λογαριασμό τους, στο myTAXISnet, ώστε  να αποκαταστήσουν τα όποια λάθη ή παραλείψεις και να επωφεληθούν από την έκπτωση φόρου.

Οι περιπτώσεις λαθών και παραλείψεων αφορούν κυρίως στα εξής:

  • Υποβολή Δήλωσης Covid, χωρίς να είναι σε ισχύ συμφωνία μίσθωσης, με βάση τις υποβληθείσες δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων
  • Ασυμφωνία μηνιαίου μισθώματος και αρχικού ποσού δήλωσης Covid
  • Μη συμπλήρωση στη Δήλωση Covid του είδους της μίσθωσης (π.χ. επαγγελματική)

Επίσης, θα ζητηθούν  διευκρινίσεις  σε περιπτώσεις ασυμφωνιών που έχουν εντοπιστεί σε δηλώσεις Covid που έχουν υποβληθεί από περισσότερους από έναν συνιδιοκτήτες. Η αποστολή των μηνυμάτων προς τους παραπάνω φορολογούμενους αρχίζει τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί εκπτώσεις από δηλώσεις Covid, συνολικού ύψους σχεδόν 34.000.000 ευρώ, σε περίπου 200.000 φορολογουμένους.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το