Αθλητισμός

Α1 πόλο: Πρώτος βαθμός για τον Βόλο σε ματς θρίλερ με τη Χίο

«Έσπασαν καρδιές» στην ανοιχτή πισίνα του ΕΑΚ. Σε ματς θρίλερ για την 6η αγωνιστική της Α1 πόλο, ο Βόλος έφερε ισοπαλία 8-8 με τη Χίο και πήρε τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα, όπως και η αντίπαλός του. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής Πολυχρονόπουλος που απαίτησε να εκκενωθεί η κερκίδα 1’.41’’ πριν το φινάλε.

Οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ το «τρίποντο» και πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις. Οι Χιώτες προηγήθηκαν με τρία γκολ διαφορά (3-6), αλλά οι παίκτες του Νίκου Βενετόπουλου έδειξαν χαρακτήρα και έφεραν το ματς στα ίσα με ένα υπέροχο γκολ του Λουίς Αράγια 57 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Μάλιστα, θα μπορούσαν να κάνουν και την ολική ανατροπή, αλλά δεν σκόραραν στην τελευταία φάση του αγώνα.

Πριν ξεκινήσουμε την ανάλυση του παιχνιδιού θα μείνουμε στο κομμάτι της διαιτησίας, που για μια ακόμη φορά έδειξε ότι δεν σέβεται την προσπάθεια του Βόλου, της ομάδας που με διαφορά έχει το μικρότερο μπάτζετ της Α1.

Η λιγότερο «κολυμπημένη» Χίος έπαιζε πιο σκληρά για να ανταπεξέλθει και ήταν λογικό να χρεωθεί με περισσότερες ποινές. Πάντως, σε δύο περιπτώσεις που οι Βολιώτες ζήτησαν πέναλτι, δόθηκε απλά αποβολή, αλλά δεν θα σταθούμε σε αυτό.

Μετά και από όσα είχαν γίνει στο ματς με τα Χανιά, οι φίλαθλοι είχαν κάθε λόγο να γκρινιάζουν, πιστεύοντας ότι για κάποιο λόγο ο Βόλος βρίσκεται στο… στόχαστρο, αλλά χωρίς να ξεφεύγουν από τα επιτρεπτά όρια. Με το σκορ στο 7-8 και ενώ απέμεναν 1’.41’’ για το φινάλε δημιουργήθηκε ένταση στο νερό που μεταφέρθηκε στην κερκίδα, όταν παίκτες της Χίου άνοιξαν διάλογο με τον κόσμο. Το ματς διεκόπη και ο διαιτητής Πολυχρονόπουλος απαίτησε να εκκενωθεί από φιλάθλους το κολυμβητήριο, επειδή έπεσε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι στην πισίνα.

Στο ίδιο κολυμβητήριο που πριν λίγες εβδομάδες είχαν βρεθεί 100 χούλιγκαν του Παναθηναϊκού, που κυριολεκτικά εισέβαλαν στην κερκίδα (μη τηρώντας κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο) και δημιούργησαν έναν μικρό χαμό, οι τότε διαιτητές απλά κάλεσαν την αστυνομία, που έμεινε εκτός της αθλητικής εγκατάστασης, επιτρέποντας τους οπαδούς του «τριφυλλιού» να… αλωνίζουν εμποδίζοντας τον προπονητή του Βόλου ακόμη και οδηγίες να δώσει στους παίκτες του.

Φανταζόμαστε ότι ο κ. Πολυχρονόπουλος, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος συνάδελφός του δεν θα ζητούσε ποτέ να εκκενωθεί η έδρα του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού ή του ΠΑΟΚ. Στον Βόλο, που οι περισσότεροι θεατές είναι ανήλικα παιδιά, του ήταν πολύ εύκολο να το πράξει.

Η εξέλιξη του αγώνα
Ο Νίκος Βενετόπουλος επέλεξε για τον Βόλο την ακόλουθη αρχική επτάδα: Σιορδίλης (τερματοφύλακας), Νικηφορίδης (αμυντικός), Γ. Στεργίου (φουνταριστός), Χάλαμ, Μπομπός (δεξιά στην περιφέρεια), Αράγια, Γκανάτσιος (αριστερά στην περιφέρεια). Από την άλλη πλευρά, οι πρώτοι επτά του Γιώργου Ντόσκα, για την ομάδα της Χίου ήταν οι: Χόλαντ (τερματοφύλακας), Γαβαλάς (αμυντικός), Μιμίδης (φουνταριστός), Κανδιόγλου, Καλαργυρός (δεξιά στην περιφέρεια), Μ. Καρακούρος, Χριστοφορίδης (αριστερά στην περιφέρεια).

Στην πρώτη περίοδο το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια, με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν το οκτάλεπτο με το υπέρ τους 2-3. Σε αντίθεση με προηγούμενους αγώνες ο Βόλος ήταν βελτιωμένος αμυντικά, αλλά αυτή τη φορά δυσκολευόταν στην επίθεση με συνέπεια να μείνει πίσω στο σκορ με 3-5 στο ημίχρονο και 3-6 με γκολ του Μιμίδη από τον φουνταριστό στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου.

Σε αυτό το σημείο ο Βόλος έδειξε χαρακτήρα. Ξαναμπήκε στο ματς με δύο γκολ του Ιωαννίδη (5-6), για να ακολουθήσει μία φάση για την οποία δίκαια «φωνάζει». Η Χίος είχε τη μπάλα και ο κ. Μπουδραμής καταλόγισε επιθετικό φάουλ, αλλά ο κ. Πολυχρονόπουλος πήρε τη φάση πάνω του και έδωσε αποβολή υπέρ των νησιωτών, με τον Καλαργυρό να γράφει το 5-7. Στο σημείο αυτό αντίκρυσε κόκκινη κάρτα ο αρχηγός των Βολιωτών Χρ. Μαρινάγης για διαμαρτυρία.

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και έφεραν το ματς στα ίσα με τέρματα των Αράγια και Μπομπού (7-7 στο 4.07’’). Η Χίος ξαναπήρε το προβάδισμα με τον Καλαργυρό (7-8 στο 3’.47’’), ενώ στο 1’.41’’ είχαμε διακοπή για 17 λεπτά μέχρι να εκκενωθεί η κερκίδα, όπως γράψαμε πιο πάνω.

Η εξέλιξη αυτή ευνόησε τους σαφώς πιο κουρασμένους Χιώτες μια και είχαν τον χρόνο να ανακτήσουν δυνάμεις. Ωστόσο, ο Βόλος αρνήθηκε να γνωρίσει την ήττα από μία ομάδα που δεν ήταν καλύτερή του. Με 57 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη ο Αράγια έκανε μία περίτεχνη ενέργεια και σκόραρε. Βρισκόταν στη θέση «4» και με υπέροχο γυριστό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 8-8.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την επίθεσή τους και στα 29’’ δευτερόλεπτα ο κ. Βενετόπουλος πήρε τάιμ άουτ για να οργανώσει την τελευταία επίθεση του Βόλου, που πλέον έψαχνε το νικητήριο γκολ. Όμως λίγο πριν σουτάρει στο 0.02’’ ο Γκανάτσιος η μπάλα του γλίστρησε και το 8-8 διατηρήθηκε.

Διαιτητές: Μπουδραμής, Πολυχρονόπουλος.

Οκτάλεπτα: 2-3, 1-2, 1-1, 4-2.

Διακύμανση: 0-1 Γαβαλάς (περιφ.), 1-1 Χάλαμ (π.π.), 2-1 Γκανάτσιος (π.π.), 2-2 Κ. Παππάς (περιφ.), 2-3 Μ. Καρακούρος (κόντρα), 2-4 Μ. Καρακούρος (κόντρα), 3-4 Γ. Στεργίου (φουντ.), 3-5 Χριστοφορίδης (π.π.), 3-6 Μιμίδης (φουντ.), 4-6 Ιωαννίδης (περιφ.), 5-6 Ιωαννίδης (περιφ.), 5-7 Καλαργυρός (π.π.), 6-7 Αράγια (πεν.), 7-7 Μπομπός (π.π.), 7-8 Καλαργυρός (περιφ.), 8-8 Αράγια (περιφ.).

ΒΟΛΟΣ (Βενετόπουλος): Σιορδίλης, Νικηφορίδης, Γκανάτσιος 1, Δ. Στεργίου, Ιωαννίδης 2, Χρ. Μαρινάγης, Γ. Στεργίου 1, Βλιώρας, Γλούμης,  Αράγια 2, Γ. Μαρινάγης, Ιωάννου, Νάσιος, Μπομπός 1, Χάλαμ 1.

ΧΙΟΣ (Ντόσκας): Χόλαντ, Μιμίδης 1, Γδύσης, Κ. Παππάς 1, Αλ. Παππάς, Κανδιόγλου, Χριστοφορίδης 1, Μαρουλάς, Κόλλιας, Καλαργυρός 2, Γαβαλάς 1, Ι. Καρακούρος, Μ. Καρακούρος 2, Αμπάζης.

Τα αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στην Α1 πόλο είναι τα εξής:

Α’ όμιλος
ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμ 11-16
Π. Φάληρο-Άρης 9-4
Εθνικός-Γλυφάδα 9-6
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 5-13

Βαθμολογία: Ολυμπιακός 18, Απόλλων Σμ. 15, ΑΕΚ 12, Εθνικός 12, ΠΑΟΚ 6, Π. Φάληρο 6, Γλυφάδα 3, Άρης 0.

Β’ όμιλος
Βόλος-Χίος 8-8
Χανιά-Περιστέρι 9-21
Παναθηναϊκός-Βουλιαγμένη 5-11
Υδραϊκός-Πανιώνιος 11-12

Βαθμολογία: Βουλιαγμένη 18, Πανιώνιος 15, Περιστέρι 12, Υδραϊκός 12, Παναθηναϊκός 6, Χανιά 6, Βόλος 1, Χίος 1.

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κωνσταντίνος Αργυρός: Τραγούδησε την «Αθήνα μου» στο Τορόντο με φόντο τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Στον απόηχο του διπλωματικού επεισοδίου Ελλάδας – Βρετανίας, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού της Αγγλίας,…

2 Δεκεμβρίου 2023

Χωρίς Ανδρέου στη Λάρισα η Νίκη

Χωρίς τον Βαγγέλη Ανδρέου θα αγωνιστεί στη Λάρισα με την ΑΕΛ η Νίκη. Ο έμπειρος…

2 Δεκεμβρίου 2023

Μαγεία

Το σπίτι του Αγιου Βασίλη στην πλατεία Ρ. Φεραίου «κεντρίζει» το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.…

2 Δεκεμβρίου 2023

Τραγωδία στην Κυψέλη: Σκοτώθηκε 45χρονος οδηγός μηχανής

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Κυψέλη, με έναν 45χρονο οδηγό μηχανής να…

2 Δεκεμβρίου 2023

Τέλος φθινοπώρου

Στο τέλος του φθινοπώρου βόλτα σε παραλία του Παγασητικού, λίγο πριν την δύση του ηλίου……

2 Δεκεμβρίου 2023

Επισκευή

Έχουν περάσει πολλές μέρες από τη «δημοσίευση» της τρύπας στην Αναλήψεως με τη Χείρωνος δίπλα…

2 Δεκεμβρίου 2023