Τοπικά

Α. Μπέος: “Να το “βουλώσει” επιτέλους η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών- Δεν υπάρχει αέρια ρύπανση στο Βόλο”

Απλό το γραφείο τύπου του δημάρχου Α.Μπέου εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση εις βάρος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών:

Εχουν ξεπεράσει κάθε όριο τα μέλη της «γραφικότητας» που αυτοαποκαλείται Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου, που βλέποντας τα θολά τους σχέδια να ναυαγούν έχουν επιδοθεί σε ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο και σε παραληρηματικού τύπου επιθέσεις σε όσους αντιστέκονται στα όσα μεθοδεύουν.

Ως πολίτης θα μου ήταν αδιάφορο αν με βρίζουν και με συκοφαντούν οι περίεργοι αυτοί τύποι, ως Δήμαρχος, όμως, που συγκεντρώνει την εκλογικά καταγεγραμμένη  συντριπτική προτίμηση και εμπιστοσύνη των πολιτών, δεν μπορώ να επιτρέψω να δυσφημούν και να υποβαθμίζουν την ομορφότερη πόλη της Ελλάδας, μόνο και μόνο για να συντηρούνται στην επικαιρότητα και να εξασφαλίζουν ρόλο ύπαρξης για την ασημαντότητά τους.

Έχω απευθύνει κατ’ επανάληψη έκκληση για να επικρατήσουν σύνεση και σοβαρότητα και να μην βλάπτονται τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών, αλλά δυστυχώς η εξαλλοσύνη τους δεν αφήνει περιθώρια να συνειδητοποιήσουν τι κάνουν. Αμφισβητούν αυθαίρετα και χωρίς αποδείξεις κορυφαίους επιστήμονες, τα αποτελέσματα μετρήσεων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και πιστοποιημένων, ελληνικών και ξένων, εργαστηρίων, που ΔΕΝ καταγράφουν αέρια ρύπανση, επικαλούμενοι διάφορες σοφιστείες και αίολα επιχειρήματα.

Ετσι τώρα τους καλώ επιτέλους να το ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ και να προσπαθήσουν να καταλάβουν ότι τα μικροσυμφέροντά μιας χούφτας «ιδιαίτερων» τύπων δεν μπορούν να τεθούν υπεράνω του συνόλου της κοινωνίας.

Ηδη βρίσκονται σε εξέλιξη νέες επιστημονικές έρευνες και μετρήσεις (ήδη τα αποτελέσματα για το έδαφος δεν καταγράφουν ευρήματα,  είναι αρνητικά) από τα αποτελέσματα των οποίων όλοι με υπευθυνότητα θα εξετάσουμε τη θέση μας. Ως Δημοτική Αρχή δεν έχουμε, το αντίθετο μάλιστα, κανένα πρόβλημα, αν τελικά διαπιστωθεί ότι όντως υπάρχει όποιας μορφής πρόβλημα να μπούμε μπροστά και να επιβάλλουμε λύσεις προς όφελος της κοινωνίας. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει υπό την πίεση και τον αποπροσανατολισμό μιας μικρής ετερόκλητης ομάδας πολιτικάντηδων, κομματόσκυλων, ιδιοτελών και γραφικών, που με τις συμπεριφορές τους υπονομεύουν και καταστρέφουν το μέλλον της πόλης. Η ανοχή προς όλους αυτούς εξαντλήθηκε.

Και οι ίδιοι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί απέναντι στα όσα ανεύθυνα και ενίοτε ύποπτα διατυπώνονται και να μην υποκύπτουν στην απόπειρα χρησιμοποίησής τους, μέσω της τρομοκρατίας. Η αλήθεια, όποια κι αν είναι, θα λάμψει σύντομα, με την πραγματοποίηση και δημοσιοποίηση των υπεύθυνων μετρήσεων και αναλύσεων και τότε όλοι μαζί θα εξετάσουμε υπεύθυνα τα δεδομένα που θα προκύψουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το