Τοπικά

Α. Μπέος: Πρωτοπορεί ο Δήμος με τη μονάδα SRF – Αυξάνονται κάθε μέρα οι παιδικοί καρκίνοι απαντά η Α. Γάντζου

Βέβαιος για την έγκριση του εργοστασίου παραγωγής SRF στον Βόλο εμφανίστηκε ο Α. Μπέος στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, εφόσον ο εθνικός σχεδιασμός για τα απορρίμματα προβλέπει το πλαίσιο της ενεργειακής αξιοποίησης των σκουπιδιών, προωθώντας την παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων από τα υπολείμματα των μονάδων επεξεργασίας και των Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) για την παραγωγή δευτερογενούς εναλλακτικού καυσίμου (SRF/RDF).

Ο Α. Μπέος ανέφερε πως στο τέλος Ιουλίου θα ψηφιστεί από τη Βουλή το Νομοσχέδιο, που προβλέπει σχέδιο “μαμούθ” για 58 εργοστάσια και 4 μονάδες καύσης απορριμμάτων, ύψους €3 δις. Αναφερόμενος στην μονάδα SRF του Δήμου Βόλου είπε πως η κοινωνία ή θα πρέπει να δεχτεί πρακτικές του 1960 ή να αποφασίσει ευρωπαϊκές πρακτικές.

«Εμείς, οι εξωτερικοί συνεργάτες που επιλέξαμε και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, καταθέσαμε φάκελο και τηρεί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Θα προσφέρει στο περιβάλλον η επένδυση. Αυτό το εργοστάσιο του Δήμου δεν θα καίει και δεν θα θάβει. Τώρα θα μου πείτε τι θα κάνει το srf…
Αν το επιλέξει (το srf) μια βαριά βιομηχανία ή το κράτος για να παράγει ενέργεια, θα το δούμε. Οι πολλοί σε αυτή την πόλη υπερισχύουν των λίγων».

Ο Αχ. Μπέος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενος στον Ιάσονα Αποστολάκη είπε πως κάνανε (το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ) την Ελλάδα μαγαζί εξυπηρέτησης.
«Αριστεροί του κ…υ, κοροϊδέψατε τον ελληνικό λαό με μίζες, σας έστειλε σπίτι σας ο κόσμος». Επιτέθηκε και προσωπικά στον επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τον Βόλο”, λέγοντας πως τον επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ σαν εργαλείο για να διεκδικήσει στις εκλογές τον δήμο Βόλου.

«Εσένα δεν σε ξέρει άνθρωπος στον Βόλο και άμα θέλει για όσα είπα να μου κάνει μήνυση ο Παππάς».

Στην τοποθέτηση του Α. Μπέου για την εκμετάλλευση των σκουπιδιών αντέδρασε ο επικεφαλής της ΛΑΣ κ. Ριζόπουλος, τονίζοντας πως στήνεται σε όλη τη χώρα ένα μεγάλο φαγοπότι, ενώ η δημοτική σύμβουλος και παιδίατρος κ. Αφροδίτη Γάντζου δήλωσε πως οι επιστήμονες οι οποίοι αντιδρούν και μιλούν για τους καρκίνους που καθημερινά αυξάνονται στον Βόλο, δεν είναι γραφικοί. Η ίδια, στο ιατρείο της, βλέπει καθημερινά την μεγάλη αύξηση των περιστατικών παιδικού άσθματος και παιδικού καρκίνου, όπως είπε.
«Δεν είμαστε γραφικοί, επιστήμονες είμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο Α. Μπέος ανέφερε για όσους κάνουν ακτιβισμό ενάντια στην ΑΓΕΤ για την καύση σκουπιδιών, «τα παίρνανε και σταμάτησαν να τα παίρνουνε γι΄αυτό αντιδρούν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το