Τοπικά

Α. Μεϊκόπουλος: “Αποδοκιμασία και λύπη για την ΕΛΑΣ- Αυταρχική συμπεριφορά της αστυνομίας “

Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μεϊκόπουλος που συμμετείχε στο συλλαλητήριο  του Σαββάτου ενάντια στην καύση σκουπιδιών αναφέρει:  Εκφράζω τη λύπη και την αποδοκιμασία μου για τα γεγονότα και υπενθυμίζω ότι ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να προστατεύει τους πολίτες και όχι την κάθε βιομηχανία, καθώς κάτι τέτοιο δεν την τιμά.

Οι  Βολιώτισσες & οι Βολιώτες ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων σε μια ειρηνική πορεία φώναξαν και εξέφρασαν για ακόμη μια φορά την αντίθεση τους στη καύση “εναλλακτικών καυσίμων” από την ΑΓΕΤ, αλλά και στη δημιουργία εργοστασίου SRF από το Δήμο Βόλου, για μια πόλη με καθαρό αέρα και υγιείς πολίτες.

Η Περιφέρεια, ο Δήμος και η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να λάβουν υπόψη τους τη μεγάλη αυτή κοινωνική αντίδραση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια. Να γίνει διάλογος για ένα οικολογικό τοπίο, με χρήση από τις βιομηχανίες καυσίμων φιλικών προς το περιβάλλον, όπως το φυσικό αέριο, και να γίνει η ανακύκλωση στη πηγή, καθοριστική στη διαχείριση σκουπιδιών και αποβλήτων.

Τα επεισόδια που έγιναν στο τέλος της ειρηνικής πορείας, η αρχική ένταση και η μη αποτροπή συνέχισής της, η ρίψη από την αστυνομία δακρυγόνων και φωτοβολίδων κρότου λάμψης μέσα στο βασικό κορμό της πορείας όπου συμμετείχαν οικογένειες και παιδιά, διάφορες αυθαιρεσίες σε πολίτες κοντά στο Νοσοκομείο και στην Αστυνομική Διεύθυνση και τέλος οι συλλήψεις, καταδεικνύουν δυστυχώς αυταρχική συμπεριφορά της αστυνομίας και βίαιη αντιδημοκρατική αντίδραση και απομάκρυνση από το συνταγματικό της ρόλο που είναι η προστασία των πολιτών.

Οι τραυματισμοί, οι λιποθυμίες και τα αναπνευστικά προβλήματα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε καλύτερη αντιμετώπιση της αρχικής έντασης που έδωσε το έναυσμα για άσκοπη και αναιτιολόγητη βία σε μια ειρηνική πορεία με χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών που διαδήλωναν για ένα καθαρό περιβάλλον.

Από το 2017 χιλιάδες άνθρωποι στον Βόλο, όλων των ηλικιών και επαγγελματικών κατηγοριών, ευαισθητοποιούνται και κινητοποιούνται για ένα ζήτημα ζωής της πόλης μας που ειναι η αέρια ρύπανση”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το