Αθλητισμός

Α. Κικίλιας: Το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο

Το παράπονο ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την αναδιάρθρωση εξέφρασε ο Ανδρέας Κικίλιας. Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Νίκη αναφέρθηκε και στην οργανωμένη προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα και η οποία αποσκοπεί όχι μόνο στη φετινή χρονιά αλλά και στο ευρύτερο μέλλον.

 Ο Ανδρέας Κικίλιας μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στον τηλεοπτικό σταθμό «Θεσσαλία TV» για τα εξής θέματα:

Για την κατάσταση που βρίσκονται στη Νίκη σχετικά με την αναδιάρθρωση: «Είμαστε κι εμείς είμαστε αρκετά μπερδεμένοι, διότι έχουμε φτάσει στον Μάρτιο και σε λίγο θα μπει ο Ιούνιος. Νομίζω ότι ζούμε σε μια κατάσταση αλαλούμ. Έχουμε αρχίσει προπονήσεις εδώ και δύο εβδομάδες. Προσπαθούμε να μπούμε σ’ έναν ρυθμό πιο κανονικό, τουλάχιστον οι ποδοσφαιριστές. Παρότι έκαναν ατομικές προπονήσεις αυτό το διάστημα, είναι πολύ διαφορετικό να μπουν σε μία προπόνηση με όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν ξεκάθαρα μηνύματα στο τι πρόκειται να έρθει τις επόμενες εβδομάδες. Λαμβάνοντας υπόψη μόνο τη φετινή χρονιά, με τόσα που ακούγονται κάθε μέρα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαβάζουμε, να ακούμε και να περιμένουμε τις επίσημες αποφάσεις».

Για το ότι βρισκόμαστε σε μία φάση «βλέποντας και κάνοντας»: «Στο ποδόσφαιρο, ειδικότερα στο ερασιτεχνικό, το συναντάμε πολύ συχνά. Δείτε τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία κατά τη διάρκεια της σεζόν να μην ξέρεις τι θα κάνεις, πώς θα προσεγγίσεις τους χορηγούς, ποιο ρόστερ θα έχεις και με ποιο βάθος, ποιο θα είναι το καλεντάρι κλπ».

Για την αβεβαιότητα που επικρατεί: «Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα για το τι θα γίνει. «Λοκντάουν» υπάρχει μόνο στη θεωρία και όχι στην πράξη. Κατανοητό ότι ο κόσμος έχει μπουχτίσει, από την άλλη όμως όσοι τηρούν τα μέτρα ίσως «τιμωρηθούν», επειδή οι περισσότεροι δεν τα εφαρμόζουν. Σχετικά με το ποδόσφαιρο δεν είναι δυνατόν στη Σούπερ Λιγκ 2 να κάνουν προπονήσεις και ταξίδια, να δίνουν αγώνες και εμείς ακόμη να περιμένουμε τι θα γίνει και αν θα γίνει. Θα έπρεπε αυτό να είχε γίνει από τον περασμένο Δεκέμβριο και η Φούτμπολ Λιγκ να διεξάγεται τώρα παράλληλα».

Για την οργανωμένη προσπάθεια που γίνεται στην ΠΑΕ Νίκη: «Είναι θετικό ότι βγαίνει αυτό προς τα έξω. Κι εμείς, ο καθένας από τη δική του θέση, προσπαθούμε να οργανώσουμε ένα σύνολο. Γιατί δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές, αλλά ένας οργανισμός. Για να φτάσει ο ποδοσφαιριστής στην προπόνηση, προαπαιτούνται κάποια άλλα πράγματα. Έχει αρχίσει μία πολύ οργανωμένη προσπάθεια από πέρσι, στην οποία ηγούνται ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Βενέτης. Για συνοδοιπόρους έχουν πάρα πολλούς ανθρώπους, που είναι αφανείς ήρωες. Το «Π. Μαγουλάς» είναι μία πρώτη αρχή. Όποιος έχει πάει εκεί, έχει μείνει ευχαριστημένος με ό,τι έχει δει μέχρι σήμερα. Ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμη, διότι μιλάμε για μία κατάσταση, η οποία θα αναβαθμίσει πλήρως τα γραφεία που βρίσκονται μπροστά στην οδό Μαιάνδρου, ενώ έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αναβάθμισης του ποδοσφαιρικού γηπέδου δίπλα στον χώρο του ΟΣΕ, που θα είναι προπονητήριο σε συνάρτηση με τα άλλα γήπεδα που θα έχει στη διάθεσή της για προπόνηση η Νίκη».

Για το αν αδικείται η οργανωμένη προσπάθεια της Νίκης από την αβεβαιότητα της κατάστασης: «Συμφωνώ ως ένα σημείο, αλλά αν έρθεις από κοντά και δεις και μιλήσεις με τους ανθρώπους που «τρέχουν» την ομάδα ,θα καταλάβεις πως δεν κοιτάνε το σήμερα ή το αύριο και να τελειώσει η σεζόν, αλλά κοιτάνε σε ένα μακρύτερο μέλλον και είναι πολύ καλό αυτό».

Για τη σέντρα στη Φούτμπολ Λιγκ και τα χρονικά όρια: «Πραγματικά είμαστε σε μία αναμονή και το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο. Σήμερα ξέρουμε αυτό και αύριο γνωρίζουμε κάτι άλλο. Η θέση του κ. Παπακωνσταντίνου είναι πως πρέπει να δούμε ποια είναι τα δεδομένα, κάτι που είναι και το πιο σωστό, μιλώντας για έναν υγιή οργανισμό. Ο άνθρωπος, που ηγείται μιας τέτοιας κατάστασης, αυτό θα σκεφτόταν. Σκεφτείτε για παράδειγμα να πούνε πως θα αγωνιστείς τώρα στο πρωτάθλημα όπως είναι, με δέκα ομάδες σε κάθε όμιλο από τους οποίους ανεβαίνουν δύο ομάδες, με ένα έμψυχο υλικό 23-25 ποδοσφαιριστών που απέχουν έναν χρόνο και θα πρέπει να βγάλεις ένα πρόγραμμα «φωτιά» με αγώνες Τετάρτη-Κυριακή, που πλέον δεν μετράνε τα ρόστερ με βάσει το πώς χτίστηκαν τον Αύγουστο. Πλέον όλοι οι ποδοσφαιριστές μετά από έναν χρόνο αποχής έχουν πολύ μικρές διαφορές. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα «τζόγο», στο οποίο δεν ξέρεις τι θα γίνει την Κυριακή. Είναι κρίμα αυτό για ανθρώπους και για ομάδες που έχουν επενδύσει να μην ξέρουν ποιος ανεβαίνει και ποιος πέφτει.

Μιλάμε για ομάδες που δεν θα έχουν αγωνιστικό ρυθμό γιατί σε τέσσερις εβδομάδες στην καλύτερη να πιάσεις έναν ρυθμό κι αν παίξεις δύο-τρία παιχνίδια μπορεί αυτοί οι τρεις βαθμοί που έχεις αφήσει πίσω να σου στοιχίσουν στην πορεία. Μιλάμε για τις υπόλοιπες ομάδες, που αν μείνουν εκτός δυάδας αποχαιρετούν τις επαγγελματικές κατηγορίες και είναι κρίμα για προέδρους που έχουν επενδύσει τα καλά τους τα λεφτά».

Για τις ομάδες που οικονομικά είναι ασυνεπείς: «Για εμένα το κρίμα είναι που αφήνει το ίδιο το σύστημα, ενώ μπορεί να το ελέγξει, το να υπάρχουν ομάδες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και ξεκινούν τον Σεπτέμβριο με στόχο να δουν αν θα φτάσουν τον Δεκέμβριο. Βλέπουμε να ξεκινάνε ομάδες χωρίς πιστοποιητικά και χωρίς αδειοδότηση, τις οποίες «τιμωρούν» με το να μην κάνουν μεταγραφές. Αν μια ομάδα που χρωστάει και βάσει της αδειοδότησης δεν φαίνεται κάτι στον ορίζοντα σημαίνει πως θα ανοίξει τα χρέη της. Θα κλείσει μια άλλη επιχείρηση στην οποία χρωστάει και θα αφήσει μια οικογένεια ενός ποδοσφαιριστή στο δρόμο και είναι κρίμα. Θα πρέπει να παίξουν ποδόσφαιρο και αυτοί οι όροι για εμένα αν θες να προχωρήσεις.

Για τον τρόπο που η ΠΑΕ Νίκη είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της: «Δεν ξέρω αν ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει μια μηχανή που κόβει χρήμα, δεν μπορώ να το γνωρίζω.. Το βέβαιο είναι πως δεν μας άφησε μόνους μέχρι σήμερα που μιλάμε και εμάς και τους ποδοσφαιριστές σε πολλά επίπεδα. Δεν χρειάζεται «να ευλογούμε τα γένια «κανενός, αλλά καλό είναι να λέγονται κάποια πράγματα».

Για το ότι η διοίκηση της ΠΑΕ έχει όραμα για το μέλλον: «Αν κάποιος ψαχτεί και πάει μέσω ΓΕΜΗ στη δημοσιότητα και βρει τα μετοχικά κεφάλαια των ΠΑΕ, εκεί θα καταλάβεις τι όρεξη αι τι διάθεση υπάρχει από τους ανθρώπους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο «τιμόνι» της ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Επίσης, η ανάπλαση που έχει ξεκινήσει στο «Π. Μαγουλάς» δείχνει πως δεν το κάνανε για να κονομήσουν φέτος και να φύγουν. Αλλιώς αντί για πλαστικό τάπητα θα έριχναν δύο πράσινα χαλιά και καουτσούκ που θα έβρισκαν στον δρόμο και θα παίζαμε μπαλίτσα, για να μιλήσω χαριτολογώντας».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το