Αθλητισμός

Α’ ΕΠΣΘ: Σώθηκαν Αγχίαλος και Α.Ε. 2002-Όλη η δράση της τελευταίας αγωνιστικής

Έπεσε η αυλαία της περιόδου 2021-22 για την Α’ ΕΠΣΘ, με την 18η και τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ. Αγχίαλος και Α.Ε. 2002 πανηγύρισαν νίκες που τους κράτησαν στην κατηγορία, ενώ εδώ και αρκετό καιρό είχε εξασφαλίσει την παραμονή του ο Πρωτεσίλαος. Έτσι, υποβιβάστηκαν στη Β’ τοπική οι Αστέρας, Σκιάθος, Αγία Παρασκευή, Δάφνη, Μυρμιδόνες, Διαγόρας και Μακρινίτσα.

Από τα χθεσινούς αγώνες το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε αυτός του Πτελεού, όπου ο Πρωτεσίλαος υποδέχθηκε την Α.Ε. 2002. Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν μόνο νίκη για να έμεναν στην Α’ τοπική και την πήραν με 2-3. Ισοβάθμησαν στην 3η προνομιούχο θέση με τον Αστέρα, αλλά υπερτερούν διότι στα μεταξύ τους παιχνίδια είχαν νίκη με 2-0 και ήττα με 2-1.

Την παραμονή πανηγύρισε και η Αγχίαλος. Η ομάδα του Θοδωρή Ανδρουτσόπουλου κρατούσε την τύχη στα …πόδια της και δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Φιλοξένησε την υποβιβασμένη Δάφνη και τη φιλοδώρησε με οκτώ τέρματα (8-1). Σε απώλεια της Αγχιάλου ή της Α.Ε. 2002 ήλπιζαν Αστέρας, Αγία Παρασκευή και Σκιάθος, αλλά αυτό δεν συνέβη. Έτσι, άνευ σημασίας αποδείχθηκε η νίκη του Αστέρα επί της Αγίας Παρασκευής με 2-1, αλλά και το άνετο «διπλό» της Σκιάθου επί των Μυρμιδόνων με 6-0. Τέλος, τρεις βαθμούς στα «χαρτιά» πήρε ο Διαγόρας από το ματς με τη Μακρινίτσα, αλλά ούτως ή άλλως και οι δύο ομάδες έχουν πέσει. Αναλυτικά, οι χθεσινοί αγώνες:


Πρωτεσίλαος-Α.Ε. 2002 2-3
Η Αθλητική Ένωση 2002 επικράτησε με 2-3 του Πρωτεσίλαο Πτελεού στην έδρα του τελευταίου και πανηγύρισε την παραμονή της στην κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ (0-1) με πλασέ του Στουμποβίκου στο 8’ μετά από ωραία σέντρα του Παρίση από την αριστερή πλευρά, ενώ στο 48’ ο Παρίσης μεταβίβασε ωραία τη μπάλα από τα δεξιά στον Κόρδα και εκείνος πλάσαρε από κοντά τον Σκούρα για το 0-2.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν αρχικά με αυτογκόλ του Σταθόπουλου με κεφαλιά σε 1-2 στο 55’ μετά από σέντρα που πραγματοποίησε ο Χάνι από τα δεξιά, ενώ ο Τσαούσης ισοφάρισε με δυνατό σουτ σε 2-2 στο 70’ κι ενώ είχαν προηγηθεί σουτ του ίδιου στο 60’ και του Κλίτον στο 65’, τα οποία όμως σταμάτησαν σε δοκάρια της εστίας του τερματοφύλακα Σαρρή.

Από εκεί και πέρα, η Α.Ε. 2002 που «καιγόταν» για τη νίκη, αντέδρασε και πέτυχε το νικητήριο γκολ (2-3) με πλασέ του Κόρδα στο 76’ έπειτα από ωραία πάσα του Ρακή, ενώ στην τελευταία καλή φάση του αγώνα στο 86’ η κεφαλιά του Κόρδα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Αξίζει να αναφερθεί πως αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του προπονητή Στέργιου Σιαμέτη στην ομάδα των Καλών Νερών, καθώς οι δύο πλευρές έλυσαν κοινή συναινέσει την τετραετή συνεργασία τους με τον ίδιο να ευχαριστεί τη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους της ομάδας για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του.
ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Σκούρας, Τσαούσης, Χολέβας (60’ Χάνι), Λεϊμονής, Αλντίν, Κ. Κόρκος, Καλτσάς, Σιαμανίκος (46’ Χασιώτης), Παπαδόπουλος (46’ Αλαμάνης), Παπαλεξόπουλος, Κλίντον.
Α.Ε. 2002: Σαρρής, Σφέτσιος, Σιαμέτης (60’ Παπαϊωάννου), Β. Γαλάνης, Σταθόπουλος, Κόρδα, Παρίσης, Βέργος, Ρακής, Στουμποβίκος (60’ Μαλλιαρός), Μούσιας (46’ Καλαϊτζίδης).

Αγχίαλος-Δάφνη 8-1
Η Αγχίαλος ήθελε τους τρεις βαθμούς για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Α’ ΕΠΣΘ, χωρίς να έχει στραμμένη την προσοχή της στα υπόλοιπα ματς και τους κέρδισε πανηγυρικά, καθώς επικράτησε με το ευρύ 8-1 της Δάφνης Βόλου. Οι γηπεδούχοι σημείωσαν πέντε τέρματα στα πρώτα 35 λεπτά της αναμέτρησης, «καθαρίζοντας» εύκολα την υπόθεση-νίκη.

Τα τέρματα του Τσάκαλου με πλασέ στο 8’, του Σίμου με πλασέ στο 12’, του Δημακόπουλου με μακρινό σουτ στο 20’, του Μωυσίδη με πλασέ στο 27’ και του Δράγνη με μακρινό σουτ στο 35’ ήταν αυτά που διαμόρφωσαν το 5-0 υπέρ της Αγχιάλου, ενώ ο Ντίκας μείωσε προσωρινά για τους φιλοξενούμενους σε 5-1 με πλασέ στο 42’.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δεν άφησαν το… πόδι από το γκάζι και πέτυχαν ακόμη τρία τέρματα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Ο Δημακόπουλος ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 6-1 με ωραία ατομική προσπάθεια και κοντινό πλασέ στο 55’, ο Ζαφειρίου κέρδισε πέναλτι και το μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ, κάνοντας το 7-1 στο 75’, ενώ το τελικό 8-1 διαμόρφωσε ο Δημακόπουλος με κεφαλιά στο 85’, γκολ που ήταν και το τρίτο προσωπικό του στην αναμέτρηση.
ΑΓΧΙΑΛΟΣ: Σαματάς (75’ Σοφιανός), Λάμπρου, Κόκκαλης, Γούτσιος, Α. Δαμάσκος, Δράγνης (46’ Γεωργακόπουλος), Δημακόπουλος, Μωυσίδης (46’ Ζητούδης), Τσάκαλος (75’ Προβιάς), Δεμίρης, Σίμος (55’ Ζαφειρίου).
ΔΑΦΝΗ: Πλιάκας (60’ λ.τρ. Αλπάκης), Φ. Τσαρέλας, Γ. Τσαρέλας, Ταμπάκου, Βοϊτσίδης, Νίκου (46’ Σ. Σωτηρόπουλος), Ευαγγελός, Καζάκης, Ντίκας, Μαρέδης, Αλεξίου.

Αστέρας-Αγία Παρασκευή 2-1
Ο Αστέρας Ριζομύλου επικράτησε με 2-1 της Αγίας Παρασκευής, αλλά το αποτέλεσμα αυτό δεν ήταν αρκετό να του χαρίσει την παραμονή διότι μειονεκτεί στα παιχνίδια με την ισόβαθμή του Α.Ε. 2002.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 0-1 χάρη σε πλασέ του Λούμπαρδου στο 38’ και αυτό ήταν το σκορ του α’ ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος του αγώνα, ο Καραλόπουλος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από αντίπαλο αμυνόμενο στο 60’ με τον Σαρρή να ισοφαρίζει σε 1-1 με εύστοχη εκτέλεση στο ίδιο λεπτό. Ωστόσο, ο Αστέρας δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη, διότι πέντε λεπτά αργότερα ο Γουτούλης σέντραρε από τα δεξιά με τον Χαλιμούρδα να πλασάρει ιδανικά τον Γαλλιόπουλο για το τελικό 2-1.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ξανθάς, Δ. Αποστολίδης, Λουφόπουλος, Καραλόπουλος, Ξηρομερίτης, Π. Αποστολίδης, Γουτούλης (85’ Σεσκλιώτης), Μαρούφ, Σαρρής, Χαλιμούρδας (75’ Πρίντζος), Σιαμέτης (46’ Βέργος).
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Γαλλιόπουλος, Γ. Παναγούλας (85’ Γκάγκας), Λυκουρίνος, Λούμπαρδος, Βαρελόπουλος, Μουλιός (85’ Σπανόπουλος), Βαΐτσης, Γκέκος (85’ Ν. Παναγούλας), Μπαλούλης (85’ Μπράτσος), Πολύζος, Γκουγκούλης (68’ Κούκιος).

Μυρμιδόνες-Σκιάθος 0-6
Η Σκιάθος κρατούσε «εξάσφαιρο» στο κλείσιμο της σεζόν, καθώς κέρδισε με το εμφατικό 0-6 τους Μυρμιδόνες Πλατάνου. Όμως οι νησιώτες δεν το χάρηκαν, αφού τελικά υποβιβάζονται. Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο ήταν 0-2, διαμορφώθηκε με πλασέ του Μπάμπα στο 3’ και πλασέ του Τσικούνα στο 20’, ενώ τα υπόλοιπα τέρματα των φιλοξενούμενων για το τελικό 0-6 σημείωσαν με τον ίδιο τρόπο ο Μπάμπα στο 52’ και στο 56’, ο Α. Τάσσος στο 75’ και ο Γ. Τάσσος στο 78’.
ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ: Γκόγκος (46’ Σαββίδης), Φ. Κολημήτρας, Σπυρέλης, Γ. Κοντοβάς, Κατσιαβριάς, Μάντζαρης, Γ. Κολημήτρας, Βούλγαρης, Χριστοδουλόπουλος, Α. Κοντοβάς (50’ Τσέργας), Θωμαΐδης.
ΣΚΙΑΘΟΣ: Τσάκος (60’ Σεμπλάκου), Μπομπάι, Τσάκας, Ντάντσιος, Τουρναβίτης (70’ Ντάσι), Θ. Σταμέλος (70’ Α. Τάσσος), Μπάμπα, Βεργίνης, Τσικούνας (60’ Γραμματικός), Ν. Πρίφτι (46’ Ελμαζάι), Γ. Τάσσος.

Η βαθμολογία
(τελική)
1. Πρωτεσίλαος 40-13 45
2. Αγχίαλος 37-17 33
3. Α.Ε. 2002 32-19 32
4. Αστέρας 33-21 32
5. Σκιάθος 37-19 31
6. Αγία Παρασκευή 36-19 28
7. Δάφνη 25-40 21
8. Μυρμιδόνες 23-37 17
9. Διαγόρας 19-43 11
10. Μακρινίτσα  – –
* Η Μακρινίτσα έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Share
Ετικέτες: Α’ ΕΠΣΘ

Πρόσφατα άρθρα

Ποιος ο ρόλος του ηθοποιού στο κύκλωμα που έκλεβε οχήματα – Γνωστός ποδοσφαιριστής ανάμεσα στα θύματα

Ένα από τα… συνεργαζόμενα συνεργεία αυτοκινήτων και στενή σχέση με τον αρχηγό του κυκλώματος που…

14 Μαρτίου 2024

«12 χρονών συναίνεσε;» Σφοδρή αντίδραση Ντόρας Μπακογιάννη για την υπόθεση του Κολωνού

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη κατά της προκλητικής απόφασης της εισαγγελέως για την…

14 Μαρτίου 2024

Η τρίτη εκτόξευση του Starship ήταν και φαρμακερή – Χάθηκε ο πύραυλος, αλλά ο Elon Musk είναι ενθουσιασμένος

Ο πύραυλος Starship του Elon Musk της αμερικανικής εταιρείας SpaceX έκανε ένα τεράστιο άλμα προόδου…

14 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη χειριστής λέμβου στο Κεραμίδι με μαχαίρια και φαλτσέτα – Τράπηκε σε φυγή κι αντιστάθηκε στους λιμενικούς

Ένας 32χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού…

14 Μαρτίου 2024

Διάψευση μητέρας Γ. Γεωργιάδη: Δεν καταθέσαμε νέα μήνυση στον Ανακριτή Λάρισας

«Θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν γνωρίζω τον συγκεκριμένο δικηγόρο, δεν έχω συνομιλήσει ποτέ μαζί…

14 Μαρτίου 2024

Στ. Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπονομεύει τη δημοκρατία

Στην εκδήλωση «Για Μια Άλλη Ευρώπη», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωπαϊκό…

14 Μαρτίου 2024