Τοπικά

Το 9ο Γυμνάσιο Βόλου πρωτοπορεί – Ενημέρωση των γονέων στο κινητό τους για απουσίες, συμπεριφορά, απόδοση του παιδιού

Oι γονείς του 9ου Γυμνασίου Βόλου μπορούν να ενημερώνονται για οτιδήποτε αφορά το παιδί τους με μία απλή ειδοποίηση στο κινητό. Πώς γίνεται αυτό; Μέσω μιας πρωτοποριακής εφαρμογής που δημιουργήθηκε προκειμένου να υπάρχει άμεση επικοινωνία μεταξύ των καθηγητών και των γονέων του σχολείου.  Έτσι, μετά και την τελευταία υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία τα σχολεία είναι υποχρεωμένα να επικοινωνούν ψηφιακά με τους γονείς των μαθητών,  το 9ο Γυμνάσιο Βόλου πρωτοπόρησε και δημιούργησε την συγκεκριμένη εφαρμογή σε συνεργασία με τον Ζ. Καπουράνη, γονέα μαθητή του σχολείου.
Ο κ. Διονύσης Μυλωνάς και η Διευθύντρια Κική Χατζηκυριάκου
Η διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Νίκη Χατζηκυριάκου, μιλώντας για την εφαρμογή δήλωσε:
«Στο πλαίσιο των αλλαγών που κάνει το υπουργείο Παιδείας, προβληματιστήκαμε πάρα πολύ,  σκεφτήκαμε και δημιουργήσαμε την  εφαρμογή που μπαίνει στο κινητό των γονέων και των καθηγητών για να έχουν μία συχνή επικοινωνία.  Η εφαρμογή λειτουργεί πιλοτικά. Είναι καινοτόμο που γίνεται στο σχολείο μας κάτι τέτοιο».
 «Η τεχνολογία είναι μέσα στη ζωή μας. Δεν γίνεται να μην έχουμε ηλεκτρονική επικοινωνία με τους γονείς και οι γονείς με εμάς» τόνισε η κ. Χατζηκυριάκου.
Δεξιά ο κ. Ζήσης Καπουράνης
Ο γραφίστας Ζήσης Καπουράνης, μέλος του Συλλόγου Γονέων, υλοποίησε αυτή την εφαρμογή, μαζί με τον συνεργάτη του κ. Ζαφείρη, και την παρείχε δωρεάν στο σχολείο. Ο ίδιος παραβρέθηκε σήμερα στην παρουσίαση που έγινε και δήλωσε:
«Δημιουργήσαμε μία πρωτοποριακή εφαρμογή σε συνεργασία με τους καθηγητές και τη Διευθύντρια. Φέραμε σε επικοινωνία τις τρεις ομάδες, δηλαδή τη γραμματεία, τους γονείς και τους καθηγητές. Με τις δυνατότητες που έχει η σημερινή τεχνολογία, οι ομάδες αυτές θα ενημερώνονται άμεσα στα κινητά τηλέφωνά τους. Έτσι οι γονείς θα μπορούν να ενημερωθούν άμεσα για τυχόν απουσίες των παιδιών τους, για τη συμπεριφορά τους και για την απόδοσή τους στο σχολείο.  Αυτόματα μπορεί να γίνει και αντίστροφη ενημέρωση, δηλαδή να αιτηθεί ο γονέας κάτι από τον καθηγητή.   Από την πλευρά της η γραμματεία μπορεί άμεσα να ενημερώνει την εφαρμογή για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα μαθημάτων».
Σημειώνεται πως οι καθηγητές των μαθημάτων μπορούν καθημερινά να αναρτούν την ύλη που δίδαξαν ή την ύλη της επόμενης ημέρας.
«Πιστεύω ότι η εφαρμογή αυτή είναι μοναδική σε δημόσιο σχολείο, ίσως και πανελλαδικά βάσει έρευνας» υπογράμμισε ο κ. Καπουράνης. Απαντώντας σε ερώτηση για το επίπεδο  εξοικείωσης των γονέων με την τεχνολογία,  ο κ. Καπουράνης σημείωσε πως οι γονείς έχουν τους καλύτερους συμβούλους, δηλαδή τα παιδιά, που γνωρίζουν και μπορούν να βοηθήσουν.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο γονέας είναι να μπει στο Playstore του κινητού του (πρέπει να είναι smartphone) και να κατεβάσει την εφαρμογή «9ο Γυμνάσιο Βόλου».
 Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου Βόλου Διονύσης Μυλωνάς έδωσε συγχαρητήρια στη διευθύντρια του σχολείου και τον κ. Καπουράνη για τη δημιουργία της εφαρμογής.
«Είναι μία εξέλιξη του  μέλλοντος που βοηθάει να ενημερωνόμαστε ηλεκτρονικά. Η συνεχής ενημέρωση των γονέων νομίζω ότι θα αποτρέψει τους μαθητές από το να κάνουν πράξεις μη επιτρεπτές»  ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η εφαρμογή παρουσιάστηκε σήμερα στους γονείς, ημέρα όπου προσήλθαν για να πάρουν τους ελέγχους.
Η εφαρμογή στην πράξη
Η εφαρμογή όπως εμφανίζεται στο Playstore
Στην πράξη,  αν ένας μαθητής του σχολείου λείψει την τρίτη ώρα μαθημάτων, ο καθηγητής μπορεί να στείλει άμεσα ειδοποίηση στον γονέα ότι το παιδί του δεν βρίσκεται στο μάθημα.
«Οι κοπάνες τέλος.  Αλλά αυτό θα γινόταν ούτως ή άλλως από τη στιγμή που οι απουσίες είναι 114 και δεν υπάρχει πια διαχωρισμός μεταξύ δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων. Όλοι θα πρέπει να προσέχουν να μην τις υπερβούν» πρόσθεσε η κ. Χατζηκυριάκου.

 

To περιβάλλον της εφαρμογής

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το