Κόσμος

99 χρόνια κάθειρξη σε πάστορα που άφησε νήπιο να λιμοκτονήσει «για να του βγάλει το δαιμόνιο»

Σε 99 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε αμερικανικό δικαστήριο μία πάστορα, που απαγόρευσε να δοθεί τροφή σ’ ένα νήπιο επί τρεις ολόκληρες εβδομάδες, «για να του βγάλει δαιμόνιο» με αποτέλεσμα το παιδί να πεθάνει.
Η 52χρονη Aracely Meza, αυτόκλητη προφήτις υποστήριζε ότι ο Θεός «της μιλούσε συχνά» κι είχε ιδρύσει δική της αίρεση, την “Iglesia Internacional Jesus es el Rey” («Διεθνής Εκκλησία Ο Ιησούς είναι Βασιλεύς») στο σπίτι της στο Τέξας. Έκανε συχνά εξορκισμούς και διέταζε τους οπαδούς της να νηστεύουν για μεγάλα διαστήματα.
Μεταξύ των «πιστών» της ήταν κι οι γονείς του δίχρονου Benjamin Aparicio, τον οποίο χώρισε από τον πατέρα του και τη μητέρα του απαγορεύοντάς τους να τον κρατούν αγκαλιά.

O Benjamin Aparicio πέθανε από ασιτία τον Μάρτιο του 2015

Το 2015 η Meza θεώρησε ότι ο μικρός κατελήφθη από δαιμόνιο και διέταξε να μην του δοθεί τροφή επί 21 ημέρες. Οι γονείς του φοβόντουσαν να πάνε στην αστυνομία, επειδή ήταν παράτυποι μετανάστες από το Μεξικό.
Βίντεο από τις διάφορες «τελετουργίες» εκείνης της εποχής δείχνουν το δίχρονο αγοράκι κάτισχνο και αποδυναμωμένο.

Η αυτόκλητη προφήτις Aracely Meza
Στις 13 Φεβρουαρίου του 2015 η Meza επέτρεψε να δοθεί φαγητό στο παιδί, αλλά συχνά του την απαγόρευε αν δεν έλεγε «Αμήν» μετά την προσευχή. Το παιδί πέθανε τελικά στις 22 Μαρτίου του ίδιου έτους κι η «πάστορας» προσπάθησε με μια μακρά «τελετή νεκρανάστασης» να το επαναφέρει στη ζωή. «Νόμιζα ότι ο Θεός θα τον ξυπνούσε», είπε στη διάρκεια της δίκης της στο Ντάλας πριν της επιβληθεί η ποινή των 99 ετών κάθειρξης και πρόστιμο 10.000 δολαρίων…

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το