Πολιτισμός

Η ζωή των υπόδουλων Ελλήνων επί Τουρκοκρατίας

EJOFYLLO 02

Εκδήλωση με θέμα “Η ζωή των υπόδουλων Ελλήνων επί Τουρκοκρατίας” διοργανώνουν το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 7μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ.Δ., ο φορέας πολιτισμού “Μαγνήτων Κιβωτός” και η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι εκδόσεις «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ».

Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος , της οποίας Πρόεδρος είναι ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, βλέποντας ότι η Επανάσταση του 1821 έχει πέσει κατά καιρούς θύμα μονομερών και μη τεκμηριωμένων θεωρήσεων, αποφάσισε να οργανώσει μέχρι το 2021, 10 Συνέδρια μέσω των οποίων να προσεγγίσει την αλήθεια και να αποκαλυφθεί ο πραγματικός χαρακτήρας προσώπων και γεγονότων εκείνης της εποχής. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τρία συνέδρια στην Αθήνα με εξαιρετική επιτυχία.

Στην εκδήλωση αυτή θα αναλυθεί ο συλλογικός τόμος , που περιλαμβάνει τα πρακτικά του Β΄ Συνεδρίου με τον τίτλο «Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ» , και είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιαστεί εκτός Αθηνών.

Θα ακουστούν τεκμηριωμένες θέσεις γύρω από την ιστορία και τον πολιτισμό μας, στοιχεία απαραίτητα για την στήριξη όλων μας την περίοδο αυτή της οικονομικής κρίσης και κρίσης αξιών.

Η Δρ Ιστορικός Κατερίνα Γαλάνη , θα μιλήσει με θέμα «Η Ναυτιλία των Ελλήνων στις παραμονές της Ελληνικής Επανάστασης» και ο Δρ Φιλοσοφίας Δημήτρης Μπαλτάς για την «Ταυτότητα και συλλογικός βίος των Ελλήνων στα χρόνια της Τουρκοκρατίας».

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικό σχήμα, που θα παρουσιάσει πρόγραμμα από έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια σχετικά με την Επανάσταση. Το αποτελούν οι αξιόλογοι νέοι μουσικοί , που τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχουν συμβάλει σε σημαντικό αριθμό δισκογραφικών ηχογραφήσεων διαφόρων καλλιτεχνών.

Στέφανος Δορμπαράκης (Κανονάκι και τραγούδι)

Χρήστος Δαλιάνης (Βιολί και τραγούδι)

Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (Κιθάρα και τραγούδι)

Την εκδήλωση θα κλείσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το