Τοπικά

97 απόφοιτοι των ΕΠΑΛ σε επιχειρήσεις

Δουλειά σε διάφορες επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα έπιασαν από χθες 97 απόφοιτοι των ΕΠΑΛ στο πλαίσιο της μαθητείας που υλοποιείται για δεύτερη φορά στη Μαγνησία και προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους να εργαστούν για εννιά μήνες.

Έξι είναι τα ΕΠΑΛ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ συνολικά έχουν δημιουργηθεί έντεκα τμήματα. Οι περισσότεροι απόφοιτοι που εργάζονται είναι στον τομέα των τεχνικών οχημάτων και ανέρχονται στους 25.

Οι νέοι απόφοιτοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πλούσιες εργασιακές εμπειρίες, να διαθέτουν ένα μικρό μηνιαίο εισόδημα γύρω στα 300-350 ευρώ και παράλληλα να εξασκήσουν τις γνώσεις τους. Συγχρόνως και οι επιχειρήσεις που θα εργαστούν, θα έχουν τη δυνατότητα να εμποτιστούν με τις φρέσκες ιδέες και γνώσεις που μεταλαμπαδεύουν οι νέοι απόφοιτοι.

Επομένως είναι μια αμφίδρομη σχέση με στόχο τη σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης επισήμανε πως «από χθες έπιασαν δουλειά στις επιχειρήσεις οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ στο πλαίσιο του προγράμματος μαθητείας που υλοποιείται για δεύτερη φορά στη Μαγνησία. Και οι απόφοιτοι που εργάζονται είναι αυτή τη φορά περισσότεροι σε σχέση με την προηγούμενη».

Στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας λειτουργεί για τη μαθητεία η ειδικότητα του τεχνικού οχημάτων με 17 εργαζόμενους αποφοίτους. Στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας λειτουργεί η ειδικότητα του τεχνικού ηλεκτρολογικών συστημάτων, εγκαταστάσεων και δικτύων με δεκατέσσερις αποφοίτους, καθώς και η ειδικότητα του τεχνικού ηλεκτρολογικών και υπολογιστικών συστημάτων, εγκαταστάσεων, δικτύων και τηλεπικοινωνιών με τέσσερις εργαζόμενους αποφοίτους.

Στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου λειτουργεί η ειδικότητα του βοηθού νοσηλευτή με εννιά εργαζόμενους και η ειδικότητα του τεχνικού φυτικής παραγωγής με εννιά εργαζόμενους επίσης.

Στο 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού λειτουργούν τέσσερις ειδικότητες στη μαθητεία, ο τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής με εννιά εργαζόμενους, ο βοηθός βρεφονηπιοκόμων με οκτώ εργαζόμενους, ο τεχνικός οχημάτων με οκτώ εργαζόμενους και ο ηλεκτρολογικών συστημάτων, εγκαταστάσεων και δικτύων τεχνικός με επτά εργαζόμενους.

Στο ΕΠΑΛ Αγριάς λειτουργεί η ειδικότητα «υπάλληλος διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών» με οκτώ εργαζόμενους.

Επίσης στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου λειτούργει η ειδικότητα «υπάλληλος διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών» με οκτώ εργαζόμενους.

Στο μεταξύ χθες το πρωί παρουσιάστηκαν στα Γυμνάσια οι καθηγητές για την ενισχυτική διδασκαλία, η οποία αρχίζει από σήμερα με 280 τμήματα να λειτουργούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το