ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χωρίς εξετάσεις

Παραπολιτικά

Καυστικά

Παραπολιτικά

Βραδιά αλληλεγγύης στη Νέα Αγχίαλο

Τοπικά

Θ Plus, Υγεία

9 τροφές με περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι

Τι σού έρχεται στο νου όταν ακούς «βιταμίνη C»; Το πορτοκάλι, σωστά; Κι όμως, υπάρχουν 9 φρούτα και λαχανικά με πολύ μεγαλύτερη ποσότητα του θρεπτικού αυτού συστατικού, ικανού να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πριν τις δούμε, αξίζει να πούμε ότι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη του εν λόγω θρεπτικού συστατικού είναι 90 μιλιγκράμ για τους άνδρες και 75 για τις γυναίκες. Για χάρη της σύγκρισης, να πούμε επίσης ότι ένα μεσαίο πορτοκάλι παρέχει περίπου 70mg βιταμίνης C.

Φράουλες
85mg/φλιτζάνι

Ανανάς
79mg/φλιτζάνι

Μάνγκο
122mg/φρούτο

Λαχανάκια Βρυξελλών
75mg/φλιτζάνι

Ακτινίδιο
128mg/2 φρούτα

Γκουάβα
377mg/φλιτζάνι

Πιπεριές
95mg η πράσινη
341mg η κίτρινη

Ροδάκινο
140mg/μέτριο φρούτο

Παπάγια
95mg/μικρό φρούτο

Η βιταμίνη C θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό θρεπτικό συστατικό, καθώς είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, ώστε να προστατευόμαστε από ιώσεις και λοιπές λοιμώξεις. Επιπλέον, έχει αντιοξειδωτική δράση και προωθεί την παραγωγή του κολλαγόνου, κρατώντας έτσι την επιδερμίδα μας νεανική και σφριγηλή. Παράλληλα, η βιταμίνη αυτή υποστηρίζει τη μεταβολική λειτουργία, συμβάλλοντας στη μεταφορά λιποκυττάρων στα μιτοχόνδρια, τα «εργοστάσια παραγωγής ενέργειας» του οργανισμού, ώστε το λίπος να αξιοποιηθεί για την παραγωγή ενέργειας αντί να συσσωρεύεται στο σώμα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το