Αθλητισμός

Για την πρώτη νίκη εντός έδρας σήμερα ο Βόλος με Πανσερραϊκό

Βόλος και Πανσερραϊκός ανοίγουν σήμερα στο Πανθεσσαλικό στάδιο την αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 5 μ.μ. (Cosmote Sport 1), με το Βόλο να αναζητεί την πρώτη νίκη φέτος εντός έδρας.
Αναμένεται ένα ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα αγωνιστούν επιθετικά με στόχο τη νίκη. Ο Χουάν Φεράντο επιστρέφει στο Βόλο ύστερα από πέντε χρόνια, αυτή τη φορά ως αντίπαλος των «κυανέρυθρων», καθώς θα κοουτσάρει τον Πανσερραϊκό. Πάντως και οι δύο ομάδες είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν με τους νέους προπονητές στο διάστημα της 15νθήμερης διακοπής της Σούπερ Λιγκ, με στόχο να παρουσιάσουν καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη στον πάγκο του ο Βόλος μετρά μία νίκη (επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι) και μία ισοπαλία με την Καλλιθέα στο Πανθεσσαλικό. Οι «κυανέρυθροι» σ’ ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι κόντρα στον ουραγό Πανσερραϊκό θέλουν τη νίκη, προκειμένου να αποσπαστούν επτά βαθμούς από τη σερραϊκή ομάδα στη βαθμολογία, ενώ και ο Λεβαδειακός που είναι και αυτός τέσσερις βαθμούς πίσω από τον Βόλο έχει δύσκολο έργο με τον Ολυμπιακό αύριο Κυριακή στο Καραϊσκάκη. Σημαντική απουσία για τον Βόλο αυτή του τιμωρημένου ΝεμάνιαΓκλάβτσιτς (αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο), ενώ τραυματίας εξακολουθεί να είναι ο Γέρι Ντε Καμπς.
Η προετοιμασία των «κυανέρυθρων» ολοκληρώθηκε, με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη να έχει καταστρώσει τα πλάνα για το σημερινό παιχνίδι. Όσον αφορά την ενδεκάδα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κόβατς. Οι δύο πλάγιοι μπακ θα είναι οι Μύγας (δεξιά) και Φεράρι (αριστερά), ενώ ο Καλογερόπουλος και ένας εκ των Μίλετιτς, Κορρέα θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν δύο εκ των Τσοκάνη, Μπερναντού και Βιγιαφάνιες, με τον Μεντιέτα να έχει ελεύθερο ρόλο, ως «10άρι». Στις πτέρυγες θα επιχειρούν ο Ασεχνούνή ο Άλτμαν αριστερά και ο Κόμπα δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Κόζτα. Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας βρίσκονται και οι Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Κόντε, Τριανταφύλλου, Σμέουλερς, Δόσης.

Αήττητος ο Βόλος με Πανσερραϊκό
Έξι αναμετρήσεις μετρά η προϊστορία του Βόλου με τον Πανσερραϊκό, με τους «κυανέρυθρους» να είναι αήττητοι, έχοντας τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες. H σημερινή αναμέτρηση είναι η τέταρτη μεταξύ των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Πέρυσι, στο ματς του πρώτου γύρου στο Πανθεσσαλικό ο Βόλος στις 29/11/2023 είχε καταφέρει να πάρει τη νίκη με 1-0, χάρη στο γκολ που σημείωσε με χτύπημα πέναλτι ο Μωραΐτης στο 54’. Στο δεύτερο γύρο, στις Σέρρες στις 27/1/2024, οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 2-2. Ο Βόλος προηγήθηκε στο 34’ με τον Ασεχνούν, ο Θυμιάνης με πέναλτι στο 50’ ισοφάρισε σε 1-1, για να πετύχει το 2-1 για τον Πανσερραϊκό ο Δεηγιαννίδης στο 59’. Οι «κυνέρυθροι» ισοφάρισαν σε 2-2 με πέναλτι του Γκαρσία στο 90’.
Για τα πλέι άουτ της περιόδου 2023-24 ο Βόλος νίκησε με 1-0 στο Πανθεσσαλικό στις 27/4/2024, χάρη στο γκολ που σημείωσε με πέναλτι ο Γκαρσία στο 56’. Πανσερραϊκός και Βόλος έχουν αναμετρηθεί και τρεις φορές στο Κύπελλο Ελλάδος, όταν η ομάδα των Σερρών αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική κατηγορία. Την περίοδο 2019-20 οι «κυανέρυθροι» είχαν προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης στα πέναλτι. Το πρώτο παιχνίδι στις Σέρρες στις 29/10/2019 είχε λήξει ισόπαλο 1-1, με σκόρερ τους Γιανναράκη στο 70’ για τον Πανσερραϊκό και Τσαούση για τον Βόλο στο 90’. Στη ρεβάνς που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό στις 5/12/2019 οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Στο 37’ ο Μάντζης έκανε το 1-0 για τον Βόλο, για να ισοφαρίσει στο 90’ με πέναλτι ο Κόντσι για τον Πανσερραϊκό. Ο Βόλος είχε πάρει την πρόκριση με 4-2 στα πέναλτι. Την περίοδο 2021-22 ο Βόλος είχε νικήσει με 3-1 τον Πανσερραϊκό στις 27/10/2021 στο γήπεδο των Σερρών και είχε προκριθεί στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι Μπαρτόλο (6′) και Ροσέρο (78′) είχαν σκοράρει για τους «κυανέρυθρους», ενώ το τρίτο τέρμα ήταν αυτογκόλ από τον Δημητρίου (57′). Ο Μαρκιόνι στο 14′ είχε πετύχει το γκολ του Πανσερραϊκού.

Διαιτητής ο Κατσικογιάννης
Το σημερινό παιχνίδι θα διευθύνει ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης από την ΕΠΣ Ηπείρου. Βοηθοί θα είναι οι ΓιάννηςΜηνούδης από την ΕΠΣ Πιερίας και Νικόλαος Τοροσιάδης από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Βασίλης Φίτσας από την ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας. Στο VAR θα βρίσκεται ο Στέφανος Κουμπαράκης από την ΕΠΣ Κυκλάδων και AVAR θα είναι ο Κωνσταντίνος Στάικος από την ΕΠΣ Λάρισας.

Τα εισιτήρια
Οι τιμές των εισιτηρίων για το σημερινό παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό έχουν ως εξής: VIP: 50 ευρώ. Δυτική εξέδρα (σκέπαστρο): 15 ευρώ. Βόρειο πέταλο (Θύρες 33-34) 20 ευρώ.
Οι φίλοι του Βόλου θα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους από τα γραφεία της ΠΑΕ Βόλος (Πανθεσσαλικό) και σήμερα Σάββατο από τις 10 π.μ. έως τις 2μ.μ. Επιπλέον, σήμερα από τις 3μ.μ. έως την έναρξη του αγώνα θα λειτουργεί εκδοτήριο στη 2η πεζογέφυρα για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων. Η είσοδος των φιλάθλων για τη Θύρα των VIP θα γίνεται από την κεντρική πύλη του Πανθεσσαλικού σταδίου και την είσοδο των VIP. Η είσοδος των φιλάθλων του Βόλου για όλες τις υπόλοιπες θύρες θα γίνεται από την 2η Πεζογέφυρα. Τα παιδιά έως 12 χρόνων θα εισέρχονται δωρεάν.
Οι φίλαθλοι του Πανσερραϊκού μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους για το βόρειο πέταλο (θύρες 33-34) από τη more.com
Η ΠΑΕ Βόλος ενημερώνει τους φίλους της ομάδας ότι για την είσοδό τους στο γήπεδο βάση του νέου Νόμου, απαιτείται η ενεργοποίηση του εισιτηρίου τους (αγώνα ή διαρκείας) μέσω του gov.gr wallet. Επιπλέον όσοι φίλοι της ομάδας έχουν προμηθευτεί κάρτα διαρκείας θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τη θέση του από τα γραφεία της ΠΑΕ, πριν προχωρήσουν στην ενεργοποίηση του εισιτηρίου από το gov.gr wallet. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 24210 27671 και 24210 27861.

Άλλα δύο παιχνίδια σήμερα
Εκτός από την αναμέτρηση του Βόλου με τον Πανσερραϊκό, σήμερα διεξάγονται άλλα δύο παιχνίδια για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Συνοπτικά το πρόγραμμα:
17.00 Βόλος-Πανσερραϊκός
20.00 Ατρόμητος-Παναιτωλικός
20.30 Λαμία-Αστέρας

 

 

Share
Ετικέτες: Βόλος ΝΠΣ

Πρόσφατα άρθρα

Συνελήφθη 23χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Ερευνάται η ύπαρξη κυκλώματος

Την ύπαρξη ενός καλά οργανωμένο κυκλώματος με πλήθος αρχείων σκληρής πορνογραφίας ανηλίκων με κέρδος ερευνά…

19 Οκτωβρίου 2024

Χτύπησε αλλοδαπό που δικαζόταν για τη σεξουαλική παρενόχλησή της

Μέσα στα δικαστήρια του Ηρακλείου δέχθηκε επίθεση από την 20χρονη, σήμερα, κοπέλα που είχε παρενοχλήσει…

19 Οκτωβρίου 2024

Με δέκα συνεταιριστικές μερίδες ο Δήμος Αλμυρού

Με την αγορά δέκα συνεταιριστικών μερίδων αξίας 150 ευρώ έκαστη, πρόκειται να συμμετάσχει ο Δήμος…

19 Οκτωβρίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΙΩΑΝΝΗ ΔΕΔΟΥΣΗ

  Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας υιού, συζύγου, πατέρα,…

19 Οκτωβρίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΚΑΙΤΗΣ) ΝΟΜΙΚΟΥ

  Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο της λατρευτής μας μητέρας, γιαγιάς, προγιαγιάς…

19 Οκτωβρίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΑΡΙΑΣ Θ. ΡΗΓΩΝΗ

  Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας ΜΑΡΙΑΣ Θ. ΡΗΓΩΝΗ…

19 Οκτωβρίου 2024