Αθλητισμός

Έκανε το “τέσσερα στα τέσσερα” η Εθνική που νίκησε 2-0 την Ιρλανδία

Από νίκη σε νίκη «πετά» η Εθνική Ελλάδος. Μετά το Γουέμπλεϊ και το μεγάλο «διπλό» επί των Άγγλων οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κέρδισαν και την Ιρλανδία στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-0. Έτσι, η Ελλάδα έκανε το «τέσσερα στα τέσσερα», εξασφάλισε τουλάχιστον την 2η θέση του ομίλου της και θα περιμένει τον Νοέμβριο την Αγγλία στο ΟΑΚΑ στο ματς που θα κρίνει την πρωτιά.
Η Εθνική ήταν ανώτερη από το ξεκίνημα του αγώνα. Στο 11’ σουτ του Μασούρα στην κίνηση, πριν σκάσει η μπάλα στο έδαφος, ανάγκασε τον Κέλεχερ σε μεγάλη επέμβαση. Στο 19’ νέα μεγάλη φάση με τον Μπακασέτα να σουτάρει από κοντά και τον Κέλεχερ να αποκρούει εντυπωσιακά. Η Ελλάδα συνέχισε να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και στο 29’ ο Τζόλης άνοιξε στον Γιαννούλη, ο οποίος από τη γωνία της μικρής περιοχής πλάσαρε πάνω στον Κέλεχερ. Συνολικά 14 τελικές είχε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο α’ μέρος, αλλά το αποτέλεσμα παρέμενε 0-0.
Ό,τι δεν τα κατάφερε να κάνει η Εθνική μας στο πρώτο ημίχρονο, το έκανε με την έναρξη του δευτέρου. Στο 47’ ο Τζόλης από τα αριστερά γύρισε προς τον άξονα για τον Μπακασέτα που με δυνατό σουτ και με τη μπάλα να βρίσκει και σε κάποιο σώμα έγραψε το 1-0. Συγκινημένος ο αρχηγός αφιέρωσε το γκολ στη μνήμη του Μπάλντοκ.
Συνέχισε να πιέζει η Ελλάδα και μετά το γκολ. Είχε σουτ, έβγαλε ένταση. Δεν βρήκε το δεύτερο γκολ και οι Ιρλανδοί μετά τις αλλαγές τους πήραν κάποια μέτρα στο γήπεδο, είχαν καλύτερη κυκλοφορία και στο 69’ βρήκαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους όταν μετά από κεφαλιά του Τέιλορ, εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ ο Βλαχοδήμος.
Από εκεί και πέρα, δεν δέχθηκε φάσεις η Εθνική μας. Δεν κινδύνευσε και στο 91’ ήρθε το 2-0 από τον Πέτρο Μάνταλο. Ο παίκτης της ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε λάθος του Κέλεχερ, κέρδισε τη μπάλα και αφού πέρασε τον Ιρλανδό τερματοφύλακα σκόραρε σε κενή εστία. Ο Μάνταλος αφιέρωσε και αυτός το γκολ στον Μπάλντοκ και μέσα σε αποθέωση έκλεισε άλλη μία γαλανόλευκη βραδιά.
ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα, Γιαννούλης, Μαυροπάνος, Χατζηδιακός, Κουρμπέλης (82’ Μάνταλος), Σιώπης, Μασούρας (65’ Πέλκας), Μπακασέτας (72’ Ζαφείρης), Τζόλης (82’ Τσιμίκας), Παυλίδης (72’ Δουβίκας).
ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Κέλεχερ, Ο ‘Σέι (82’ Μακατίρ), Μπρέιντι, Κόλινς, Σκέιλς, Κούλεν, Σμόντικς, Νάιτ, Ογκμπένε (57’ Εμποσέλε), Πάροτ, Φέργκιουσον (57’ Τέιλορ).

* Στο άλλο ματς του 2ου ομίλου για την Β’ κατηγορία του Nations League είχαμε: Φινλανδία-Αγγλία 1-3.

Η βαθμολογία

(σε 4 αγώνες)

  1. Ελλάδα 12
  2. Αγγλία 9
  3. Ιρλανδία 3
  4. Φινλανδία 0

* Στην κεντρική φωτό ο Πέτρος Μάνταλος τη στιγμή που σημειώνει το 2-0

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το