Τοπικά

89 θάνατοι, 45.000 PCR tests και πάνω από 650 εισαγωγές covid στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας από τον Μάρτιο

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας υπήρξε νοσοκομείο αναφοράς covid από το πρώτο κύμα της πανδημίας. Ο Διοικητής του ΠΓΝΛ κ. Δημήτρης Κατσικονούρης μιλά στο onlarissa.gr και αποτυπώνει την πορεία του κορονοϊού από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα με νούμερα.

Από το Μάρτιο μέχρι σήμερα έχουν γίνει

45.000 PCR tests
πάνω από 650 εισαγωγές σε απλές κλίνες covid και σε θαλάμους αρνητικής πίεσης
89 θάνατοι καταγράφηκαν
Μέχρι χθες, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, από τις 168 κλίνες, οι 56 είναι απλές είναι ελεύθερες, όπως και οι 5 που αφορούν σε ύποπτα περιστατικά και είναι κατειλημμένες 107 με εισαγωγές covid. Οι 18 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες.

“Αυτά τα νούμερα σε ελεύθερες κλίνες δεν υπήρχαν πριν από λίγες μέρες. Τρεις εβδομάδες πριν ήταν τα πάντα γεμάτα. Φαίνεται πως έχουμε πλέον μια σταθεροποίηση όσον αφορά τις εισαγωγές μας” εξηγεί ο κ. Κατσικονούρης.
Η ΜΕΘ με τις 18 κλίνες της εξακολουθεί να είναι γεμάτη, αλλά σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΓΝΛ “μόνο το 20% αφορά σε Λαρισαίους· το υπόλοιπο 80% είναι περιστατικά από άλλες περιοχές. Έχουμε διασωληνώσει ασθενείς από Βόλο, Κατερίνη, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Γρεβενά και Φλώρινα”.
“Η επόμενη εβδομάδα εκτιμούμε ότι θα είναι κρίσιμη για να αξιολογήσουμε την πορεία του ιού στη πόλη της Λάρισας γενικά και την πίεση του ΠΓΝΛ ειδικά” τονίζει ο κ. Κατσικονούρης.

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το