Τοπικά

Να ανοίξουν στόματα για ενδοοικογενειακή βία – Ζητούν κάτοικοι στις Β. Σποράδες για περιστατικό

Την ανάγκη να «ανοίξουν στόματα» και να μιλήσουν όσοι γνωρίζουν για την υπόθεση που απασχόλησε προχθές το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με κατηγορούμενο 49χρονο σε νησί των Σποράδων και θύμα την 38χρονη αλλοδαπή σύζυγό του, ζητούν κάτοικοι. Ο 49χρονος είχε κριθεί ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, εξύβριση κατά συρροή και βία κατά υπαλλήλων, ενώ αθωώθηκε για ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση και καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε ποινή φυλάκισης 19 μηνών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και δικαίωμα έφεσης και του επιβλήθηκε περιοριστικός όρος να μην πλησιάζει τη γυναίκα του σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Το επεισόδιο είχε γίνει την περασμένη Τετάρτη σε νησί των Σποράδων με τον 49χρονο να κατηγορείται ότι χτύπησε την 38χρονη σύζυγό του και τον ίδιο στο δικαστήριο να μιλά για προσωπικές στιγμές που δεν πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω, χαρακτηρίζοντας τη σύζυγό του «μισθοφόρο».
Μετά τη δημοσίευση της υπόθεσης και της απόφασης του δικαστηρίου, η «Θ» έκανε ρεπορτάζ και μίλησε με ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, προκειμένου να εκφράσουν τα όσα ζουν οι ίδιοι και βιώνουν στο νησί με το συγκεκριμένο ζευγάρι. Μετά τη σύλληψη του συγκεκριμένου άνδρα, που έγινε μετά από τηλεφωνική καταγγελία που έκανε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες που ήταν στο περιστατικό μπροστά, άρχισαν να «ανοίγουν στόματα» στο νησί και να βγαίνουν στην επιφάνεια, στοιχεία για τον χαρακτήρα του και το ποιόν του που προκαλούν προβληματισμό.
Όσοι μίλησαν στη «Θ» έκαναν λόγο για μάρτυρες στο επεισόδιο οι οποίοι δεν κλήθηκαν στο δικαστήριο και για μάρτυρες που φέρεται να φοβήθηκαν να μιλήσουν. Γνωρίζοντας τη συγκεκριμένη οικογένεια, αλλά και τα όσα όπως είπαν «έχει περάσει η συγκεκριμένη γυναίκα από τον άνδρα, αλλά δε μιλά, δεν καταγγέλλει και κανείς άλλος δεν μιλά στο νησί. Όλοι γνωρίζουν και γνωριζόμαστε γιατί είμαστε μικρή κοινωνία, αλλά υπάρχει φόβος», δημιουργούνται ακόμη περισσότερα ερωτηματικά για το τι συμβαίνει όχι σε επίπεδο προσωπικών δεδομένων πλέον, αλλά σε επίπεδο αξιόποινων ποινικά πράξεων που δεν καταγγέλλονται.
Οι ίδιοι έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο ευερέθιστο, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Θ», με τη συγκεκριμένη οικογένεια φέρεται να έχει ασχοληθεί η κοινωνική υπηρεσία του δήμου, αλλά και κοινωνικοί λειτουργοί. Το ζευγάρι έχει τρία ανήλικα παιδιά, εκ των οποίων το ένα με πρόβλημα υγείας.
Μάλιστα, ούτε οι συγγενείς της συζύγου από το εξωτερικό, φέρεται να μην μπορούν λόγω των τεταμένων σχέσεων του ζευγαριού να επισκεφτούν την κόρη τους και τα εγγόνια τους στο νησί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για περιστατικά κατά τα οποία η σύζυγος λόγω αυτής της συμπεριφοράς θέλησε και στο παρελθόν να φύγει από το νησί και ο 49χρονος την απέτρεψε.
Η γυναίκα, τρομοκρατημένη μετά την απόφαση του δικαστηρίου, πήρε τα παιδιά και φύγανε προκειμένου να μην είναι στην ίδια εστία με τον 49χρονο. Μεταφέρθηκε αρχικά στην αστυνομία και στη συνέχεια σε κάποια άλλη δομή – χώρο, ενώ σχετικά με την τοποθέτηση του Panic button, δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει τοποθετηθεί στο κινητό της.
Όσοι γνωρίζουν το ζευγάρι, κατήγγειλαν ότι ο 49χρονος είχε πρόσβαση στο κινητό της και γενικά φέρεται να είναι «χειριστικός» προς την ίδια με τη συμπεριφορά του και τις πράξεις του. «Η σιωπή είναι συνενοχή. Θα πρέπει όσοι γνωρίζουν να βγουν και να μιλήσουν για να σωθεί αυτή η γυναίκα και τα παιδιά. Να ανοίξουν στόματα. Αλλά ο φόβος υπάρχει. Η κοινωνία είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, αλλά είναι κρίμα γι’ αυτή τη γυναίκα και τα παιδιά να βιώνουν όλα αυτά κι εμείς να διαβάζουμε στις εφημερίδες και στα sites τον συγκεκριμένο κύριο να την κατηγορεί ότι πήρε η γυναίκα του χρήματα κι ότι είναι «μισθοφόρος». Η γυναίκα αυτή έχει αντέξει τα πάνδεινα και μπράβο στο κουράγιο και στο θάρρος που βρήκε ο άνδρας να καταγγείλει τηλεφωνικά αυτά που συνέβη», ανέφεραν μεταξύ άλλων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Θ», η γυναίκα επιθυμεί να φύγει από το νησί και να φιλοξενηθεί σε δομή σε κάποια περιοχή εκτός νησιού, προκειμένου να είναι ασφαλής η ίδια και τα παιδιά της, ωστόσο ο φόβος της ως προς τις πράξεις και τις ενέργειες του συζύγου της φέρεται να είναι μεγαλύτερος. Άγνωστο παραμένει αν χθες κατάφερε να φύγει από το νησί κι αν ζήτησε συνδρομή από τους αστυνομικούς για να καταφέρει να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για την ίδια και τα ανήλικα παιδιά. Όσοι γνωρίζουν την οικογένεια, εύχονται η γυναίκα και τα παιδιά να είναι καλά στην υγεία τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το