Αθλητισμός

Γκόμεζ: Περιμένουμε τρεις-τέσσερις παίκτες ακόμη

Ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό ο Βόλος στο φιλικό με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Δεν θα σταθούμε στο ισόπαλο αποτέλεσμα (2-2), αλλά στον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε η ομάδα και στη συνολική της εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Χοακίν Γκόμεζ, σε σχέση με τους προηγούμενους προπονητές που πέρασαν από τον Βόλο, φαίνεται να καθιερώνει το 3-5-2, αν κρίνουμε από τον τρόπο παιχνιδιού των «κυανέρυθρων» στα φιλικά με Σαλερνιτάνα και Φροζινόνε στην Ιταλία και το προχθεσινό φιλικό με τον Παναιτωλικό.
Κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου η τριάδα στην άμυνα αποτελούνταν από τους Καλογερόπουλο, Τριανταφύλλου και Κορρέα. Μόλις ενσωματωθεί πλήρως στην ομάδα ο Μαξιμιλιάνο Μίλετιτς (έκανε το ντεμπούτο του με τον Βόλο), θα δούμε τον Σέρβο κεντρικό αμυντικό να παίρνει θέση βασικού στην ομάδα. Οι παίκτες του Βόλου ήταν απόλυτα εύστοχοι στο πρώτο ημίχρονο, μετατρέποντας σε γκολ τις δύο τελικές προσπάθειες που είχαν στο πρώτο 20λεπτο, παίζοντας από το ξεκίνημα του παιχνιδιού ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Οι «κυανέρυθροι» εφάρμοσαν ασφυκτικό πρέσινγκ στους αντιπάλους τους, με τους Κόμπα, Βιγιαφάνιες και Γκλάβτσιτς να κάνουν σπουδαία δουλειά, μην επιτρέποντας στους παίκτες του Παναιτωλικού να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Βρήκαν δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα με την κεφαλιά του Κορρέα (από εκτέλεση κόρνερ) και το πλασέ του Γκαρσία, ύστερα από ωραία ανάπτυξη.
Ο Βόλος, ωστόσο, δεν ήταν το ίδιο κυριαρχικός στο παιχνίδι του στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Χοακίν Γκόμεζ πραγματοποίησε, όπως ήταν φυσικό, αλλαγές στην ενδεκάδα. Κάποια λάθη στην άμυνα και η έλλειψη συγκέντρωσης, οδήγησαν στο να δεχθεί η ομάδα δύο γκολ από τον Παναιτωλικό, ενώ επιθετικά δεν δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Το τεστ, ωστόσο, κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο για το βολιώτικο συγκρότημα, με τον Γκόμεζ να δηλώνει ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του.
Ο Ισπανός προπονητής μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε τα εξής: «Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου και για τον τρόπο με τον οποίο αγωνιστήκαμε. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι πολύ καλά και προηγηθήκαμε με 2-0 στο σκορ. Στη συνέχεια έπεσε λίγο ο ρυθμός μας. Από την πλευρά μας θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Υπήρξε μία απουσία συγκέντρωσης, αλλά αυτό θα διορθωθεί στην πορεία. Όταν κάνεις λάθη, έχεις τη δυνατότητα μέσα από τις προπονήσεις να τα διορθώσεις. Δεν επιτρέπεται, ωστόσο, να επαναλάβεις τα ίδια λάθη. Η ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη, στο σημείο που επιθυμούμε και θα πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα στο παιχνίδι μας. Βαδίζουμε, ωστόσο, στο σωστό δρόμο. Περιμένουμε να έρθουν στην ομάδα τρεις-τέσσερις παίκτες ακόμη. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στο πλάνο που έχουμε σχεδιάσει, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος».
Από την πλευρά του ο προπονητής του Παναιτωλικού, Γιάννης Πετράκης, δήλωσε τα εξής: «Πρέπει να στηρίζουμε τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δείχνουν ότι διαθέτουν ταλέντο. Θεωρώ, ότι οι παίκτες, που αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξαν ότι δεν είναι τυχαία στον Παναιτωλικό. Στο μέλλον μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Όλα θέλουν υπομονή και χρόνο. Απαιτείται να συνεχίσουμε βήμα-βήμα. Είναι σημαντικό ότι αυτά τα παιδιά προέρχονται από τα τμήματα υποδομής και προσπαθούμε να συνδυάσουμε την εμπειρία με το ταλέντο».

Ενδιαφέρον για Άλτμαν
Ο Βόλος συνεχίζει την ενίσχυσή του και είναι έτοιμος να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή που έχει περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα στο παρελθόν. Σύμφωνα με το gazzetta.gr αυτός είναι ο Όμρι Άλτμαν. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός βρίσκεται κοντά στην επιστροφή του στην Ελλάδα μετά τη διετία με τον Παναθηναϊκό (2017 με 2019) μετά το πέρασμα του από την Χάποελ Τελ Αβίβ, η οποία τον αγόρασε το περασμένο καλοκαίρι με 350.000 ευρώ από την ΑΕΚ Λάρνακας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το