Τοπικά

Προώθησαν αιτήματα των εργαζομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις

Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση συνεργασίας του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ο.Ε.Δ.) με τον γ,γ Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Δημήτρη Κiρμικίρογλου.

Tα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

● Συνυπηρέτηση εργαζομένων στον δημόσιο τομέα με ένστολο προσωπικό.

● «Απαγόρευση αποσπάσεων εργαζομένων στους ΟΤΑ υπό το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, προκειμένου για συνυπηρέτηση με τους συζύγους τους, που εργάζονται στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Όσον αφορά το πρώτο θέμα ο κ. Κιρμικίρογλου διαβεβαίωσε ότι μέσα στον Απρίλιο θα εκδοθεί συντονιστική εγκύκλιος στην οποία θα προτρέπει για την άμεση συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και ότι στο πλαίσιο της αναθεώρησης του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, εξετάζεται η δυνατότητα της επιτάχυνσης της διαδικασίας συγκρότησης των υπηρεσιακών συμβουλίων ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα καθυστερήσεων στις συνυπηρετήσεις των οικογενειών των στρατιωτικών.

Για το δεύτερο θέμα ο γ.γ. άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα του Σωματείου και δεσμεύτηκε ότι θα το συζητήσει με την υπουργό με σκοπό να εξετάσουν την επίλυσή του.

Στην συνάντηση από τη μεριά του Σωματείου παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Δημήτρης Κοντούρης, ο Ταμίας Ιωάννης Τσακανίκας και το μέλος Ειρήνη Δήμου.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το