Αθλητισμός

Στρώνει το πρόγραμμα για τον Βόλο

Χωρίς αγώνες για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Euro. Οι παίκτες του Βόλου έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν αυτό το διάστημα με την τεχνική ηγεσία, προκειμένου να παρουσιαστούν δυνατοί στην αναμέτρηση της 21ης Οκτωβρίου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Ο Βόλος στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο Ελλάδος, πέρα από τη νίκη-πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, είχε μια αξιόλογη παρουσία, με τα μηνύματα να είναι αισιόδοξα, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Το βολιώτικο συγκρότημα είναι μια φιλόδοξη ομάδα, η οποία θέλει και φέτος στη μεγάλη κατηγορία να έχει μια όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία. Μπορεί το ξεκίνημα να μην είναι αυτό που περίμεναν όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ωστόσο, όπως τόνισε και ο Κώστας Μπράτσος μετά το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, είναι σχετικό, αν ο Βόλος ξεκίνησε καλά ή όχι το πρωτάθλημα. Αν δούμε την βαθμολογία, όντος οι «κυανέρυθροι» πραγματοποιούν το χειρότερο ξεκίνημα στα πέντε χρόνια που αγωνίζονται στη Σούπερ Λιγκ.

Αν ωστόσο, δούμε κάποιες λεπτομέρειες και το πρόγραμμα που έχει βγάλει μέχρι στιγμής ο Βόλος (αντιμετώπισε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στα τρία από τα έξι παιχνίδια που έχει δώσει), θα διαπιστώσουμε ότι είναι στο χέρι των παικτών του Κώστα Μπράτσου να διορθώσουν τα πράγματα και να ανέβει η ομάδα ψηλότερα στη βαθμολογία.

Οι «κυανέρυθροι» έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο αυτό με τον Πανσερραϊκό, το οποίο θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό στάδιο σε ημερομηνία που ακόμη δεν έχει οριστεί.

Είναι σημαντικό για την περαιτέρω πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, να καταφέρει ο Βόλος να φύγει νικητής από το Αγρίνιο στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στις 21 Οκτωβρίου, όταν και θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Επιβάλλεται η ομάδα να σημειώσει την πρώτη της νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που και αυτός δεν έχει κερδίσει στις επτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος, έχοντας αλλάξει προπονητή, με τον Γιάννη Πετράκη να διαδέχεται στην τεχνική ηγεσία τον Γκάμπριελ Σούρερ.

Στον Βόλο δουλεύουν στις προπονήσεις πάνω σε θέματα τακτικής, με τον Κώστα Μπράτσο να ζητεί από τους παίκτες του να έχουν καλύτερη μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα, όταν χάνεται η μπάλα, καθώς οι κακές επιστροφές έχουν στοιχίσει αρκετά γκολ φέτος.

Δεν υπάρχει παιχνίδι από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, φιλικό ή επίσημο, στο οποίο ο Βόλος να έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Σε όλα τα ματς η ομάδα δέχθηκε τουλάχιστον ένα γκολ, ενώ υπήρχαν και τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης, στα οποία οι «κυανέρυθροι» δέχθηκαν από τρία τέρματα. Μοιραία ήρθε η ήττα σ’ αυτά τα παιχνίδια, παρότι στα δύο από αυτά ο Βόλος σκόραρε από δύο τέρματα.

Ακολουθεί ένα σαφώς πιο βατό πρόγραμμα, παρότι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Η προσεχής τετράδα αγώνων περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις με Παναιτωλικό εκτός, Κηφισιά εντός έδρας, ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» και Άρη στο Πανθεσσαλικό. Ο Βόλος μπορεί σ’ αυτά τα ματς, συν την εξ αναβολής αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό, να έχει μια καλή συγκομιδή βαθμών, έτσι ώστε να ανέβει στη βαθμολογία και να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον του στο πρωτάθλημα.

Η τεχνική ηγεσία περιμένει να αποθεραπευτούν και οι τραυματίες Χρήστος Σιέλης, Μίλος Ντέλετιτς και Ζαν Μπαριέντος, ενώ μέρα με την ημέρα ανεβάζει ρυθμούς το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός Μίκαελ Ντούρεσταμ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το