Τοπικά

77 θέσεις στο πειραματικό δημοτικό της Πορταριάς – Θα λειτουργήσουν έξι τμήματα με 120 μαθητές

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις για το πειραματικό δημοτικό της Πορταριάς, το μοναδικό στον Βόλο, όπου συνολικά θα λειτουργήσουν έξι τμήματα, από 20 θέσεις για κάθε τάξη.
Σημειώνεται πως από την περασμένη Παρασκευή μπορούν να υποβάλλουν αίτηση οι γονείς που τα παιδιά τους θα φοιτήσουν στην Α’ Τάξη Δημοτικού. Για τις υπόλοιπες Τάξεις θα γίνουν οι αιτήσεις αρχές Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό καλυμμένες από τις 120 προσφερόμενες θέσεις, είναι οι 43, επομένως υπάρχουν άλλες 77 που θα καλυφθούν μέσω κλήρωσης.
Από τις 20 θέσεις της Α’ Τάξης Δημοτικού είναι καλυμμένες οι τέσσερις και για τις υπόλοιπες 16 θέσεις θα υπάρξει κλήρωση. Στη Β’ Τάξη είναι καλυμμένες οι επτά και υπάρχουν δεκατρείς για κλήρωση, στη Γ’ Τάξη είναι καλυμμένες οι έξι και προσφέρονται δεκατέσσερις. Επίσης στην Ε’ Τάξη είναι ήδη καλυμμένες από τις 20 θέσεις οι πέντε και στη ΣΤ’ Τάξη οι δεκατρείς από τις 20 θέσεις.
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Ηρακλής Καραγιάννης επισήμανε πως «εμείς ενημερώσαμε το υπουργείο ότι μπορούμε να λειτουργήσουν έξι τμήματα από 20 μαθητές το καθένα. Ήδη οι γονείς υποβάλλουν τις αιτήσεις για την Α’ Τάξη Δημοτικού. Η προθεσμία λήγει στις 17 Ιουνίου και θα ακολουθήσει η ηλεκτρονική κλήρωση παρουσία τριμελούς επιτροπής και συμβολαιογράφου με την εποπτεία του υπουργείου παιδείας. Για τις υπόλοιπες Τάξεις οι γονείς θα υποβάλλουν αίτηση για τις κενές θέσεις τον Σεπτέμβριο. Να σημειώσουμε ότι η μετακίνηση των μαθητών θα καλύπτεται με λεωφορεία».

Όμιλοι δραστηριοτήτων και εργαστήρια δεξιοτήτων
Το δημοτικό σχολείο της Πορταριάς έχει μια πλούσια δράση στα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς πριν δεκαπέντε περίπου χρόνια ήταν από τα ελάχιστα πειραματικά σε όλη της χώρα, ενώ και στη συνέχεια εντάχθηκε και σε άλλα πιλοτικά προγράμματα του υπουργείου παιδείας.
Ο κ. Καραγιάννης συμπλήρωσε πως «ως σχολείο έχουμε περάσει αρκετές μορφές καινοτομίας και οι εκπαιδευτικοί έχουν την εμπειρία και την όρεξη να υποστηρίξουν τον πειραματικό χαρακτήρα του δημοτικού. Παράλληλα σε όποιον γονέα ενδιαφέρεται, μπορεί να επικοινωνήσει με το σχολείο για να του δώσουμε, όποιες πληροφορίες χρειάζεται. Το διδακτικό ωρολόγιο πρόγραμμα θα είναι το ίδιο με τα άλλα σχολεία. Βέβαια στο πειραματικό μπορούμε να προχωρήσουμε σε αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας των μαθημάτων πάντα σε συνεργασία με το επιστημονικό συμβούλιο και τα παιδαγωγικά τμήματα. Επίσης θα δημιουργηθούν στο σχολείο όμιλοι, όπως τοπικής ιστορίας, ρομποτικής, τέχνης, περιβάλλοντος, όπου τα παιδιά θα δραστηριοποιούνται, θα λειτουργούν τα εργαστήρια δεξιοτήτων, ενώ στόχευσή μας μας είναι να υπάρχουν και δύο δάσκαλοι στην ίδια τάξη. Πάμε σε ένα ομαδοσυνεργατικό μοντέλο και θα αλλάξουν ακόμη και τα θρανία στις αίθουσες. Έχουμε τη διάθεση να αξιοποιήσουμε και τη διεθνή εμπειρία για τέτοια προγράμματα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το