Αθλητισμός

Δουλεύει πάνω στις αδυναμίες ο Βόλος

Το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα εδώ και πολλά χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο σημαδεύεται τα τελευταία 24ωρα από μια πρωτοφανή ένταση ανάμεσα στις ομάδες και την ΕΠΟ, με αφορμή τη διαιτησία.

To κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες από τους “μεγάλους” του ελληνικού ποδοσφαίρου, με αφορμή τους ορισμούς των διαιτητών από την ΚΕΔ και τις αποφάσεις αυτών, βλάπτει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΠΑΕ Βόλος, ως γνωστόν, έσπευσε να χαρακτηρίσει ως αστείο τα όσα υποστηρίζουν οι “μεγάλοι” για δήθεν αδικίες σε βάρος τους.
Θα πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι, να ασχοληθούν όλοι με την ουσία του ποδοσφαίρου, αποφεύγοντας τις εντάσεις που μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
H ΕΠΟ από την πλευρά της με ανακοίνωση που εξέδωσε ξεκαθαρίζει σχετικά με την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη για παροχή βοήθειας, ώστε να βρεθούν ελίτ διαιτητές, ότι «ουδεμία ομάδα ή λίγκα μπορεί να παρεμβαίνει στη διαδικασία του ορισμού τους».
Η ομοσπονδία επικαλείται αφενός τον κανονισμό διαιτησίας της ΦΙΦΑ, αλλά και τη«Διαιτητική Συνθήκη» της ΟΥΕΦΑ, που αναφέρει: «Ο καθορισμός διαιτητών και παρατηρητών είναι θεμελιώδης όρος για την επαγγελματική πρόοδο και ο ορισμός τους πρέπει να υπόκειται στην Επιτροπή Διαιτησίας και το Τμήμα Διαιτησίας (της Ομοσπονδίας)».
Από την πλευρά της η ΠΑΕ Βόλος επιμένει να ζητά ξένους διαιτητές στα παιχνίδια της και έχει εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν εμπιστεύεται τους Έλληνες διαιτητές.

Η διακοπή λειτουργεί υπέρ των τραυματιών
Στον αγωνιστικό τομέα οι “κυανέρυθροι” θέλουν να εκμεταλλευτούν το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων και να δουλέψουν πάνω στις αδυναμίες τους, ενόψει της συνέχειας των πλέι οφ.
Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον Βόλο είναι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Απριλίου στη Λεωφόρο, για την 2η αγωνιστική των πλέι οφ. Η ομάδα “μάχεται” για την 5η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ, υπολείπεται ενός βαθμού από τον Άρη και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η “μονομαχία” με τους “κίτρινους” για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Το διάστημα της διακοπής αποδεικνύεται ωφέλιμο, προκειμένου να αποθεραπευτούν οι τραυματίες της ομάδας. Θυμίζουμε, ότι ο Ζαν Μπαριέντος, ένας υπέρ πολύτιμος παίκτης στον άξονα της μεσαίας γραμμής ταλαιπωρήθηκε από θλάση και έχει να παίξει από τις 28 Ιανουαρίου στο ματς με τον Παναιτωλικό. Ο Βόλος έχει στερηθεί τις υπηρεσίες του Ουρουγουανού μέσου στα τελευταία επτά παιχνίδια. Ο Μπαριέντος, πάντως, αναμένεται να είναι έτοιμος να επιστρέψει στο ματς με τον Παναθηναϊκό, μετά από δύο μήνες απουσίας.
Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν εδώ και αρκετές μέρες και οι Έντσο Γκάγκι και Νικολά Μεσκίδα, ενώ από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό απουσίασε επίσης ο τραυματίας Μίκαελ Τσιρίνος. Ο Γκάγκι είχε κερδίσει θέση βασικού στην ομάδα στα παιχνίδια με Λεβαδειακό, Ατρόμητο, Παναθηναϊκό και Λαμία, πριν τραυματιστεί, έχοντας αποκτήσει ρυθμό, ενώ ο Μεσκίδα είναι ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί σε 19 παιχνίδια πρωταθλήματος φέτος με τον Βόλο εκ των οποίων τα 13 στο βασικό σχήμα. Με την έλευση, πάντως, του Πιρές στην ομάδα έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα και μέχρι τον τραυματισμό του ερχόταν συνήθως από τον πάγκο.
Όσο για τον Τσιρίνος, πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, ο οποίος προσαρμόστηκε άμεσα στο νέο του ποδοσφαιρικό περιβάλλον, αν και έχει ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες από αυτές που έχει δείξει μέχρι τώρα. Ήταν βασικός και στα 10 παιχνίδια που αγωνίστηκε, μέχρι και το ματς με τον ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, σημειώνοντας και ένα γκολ στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Η απουσία του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό ήταν σημαντική, καθώς πρόκειται για έναν γρήγορο παίκτη, ο οποίος μπορεί να αναστατώσει την αντίπαλη άμυνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το