Κόσμος, Πολιτισμός

Οι 750 τρόφιμοι φυλακής των Φιλιππίνων παίζουν και χορεύουν σε ταινία

gangnam-filakes-535x400

Πρώτα κέρδισαν φήμη στο You Tube, χορεύοντας γνωστές επιτυχίες του Μάικλ Τζάκσον. Τώρα, κάνουν ντεμπούτο και στη μεγάλη οθόνη, με μια ταινία που αφορά τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο σωφρονιστικό σύστημα των Φιλιππίνων.

Οι τρόφιμοι του Επαρχιακού Σωφρονιστικού Καταστήματος και Κέντρου Επανένταξης Σέμπου, των οποίων τα βίντεο κέρδισαν περισσότερα από 40 εκατομμύρια χτυπήματα στο You Tube από το 2007, έπαιξαν τους εαυτούς τους, στην ταινία «Dance of the steel bars».

Το στόρι στηρίζεται στην αληθινή ιστορία των φυλακών Cebu, όπου ο διευθυντής αποφάσισε να επιτρέψει μαθήματα χορού σε 1000 τρόφιμους, όχι μόνο για να βελτιώσει τη φυσική τους κατάσταση, αλλά και για να ενισχύσει την πειθαρχία και την αλληλεγγύη ανάμεσά τους.

Θέλοντας να υπάρχει αυθεντικότητα, οι δύο σκηνοθέτες του φιλμ, Σεζάρ Απολινάριο και Μάρνι Μανιτσάντ γύρισαν όλη την ταινία, μέσα στις φυλακές Σέμπου. Τα γυρίσματα κράτησαν επτά ημέρες. Συμμετείχαν επαγγελματίες ηθοποιοί και 750 τρόφιμοι.

«Δεν τους είδα μόνο ως εξαιρετικούς χορευτές. Ήταν επίσης καταπληκτικοί ηθοποιοί. Δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα, στο να τους πούμε πώς πρέπει να παίξουν το ρόλο τους, γιατί ήταν όλοι τους πολύ φυσικοί. Όταν τους έλεγα: πρέπει να φανείς θλιμμένος σ’ αυτή τη σκηνή, το έκαναν αμέσως», ανέφερε ο σκηνοθέτης της ταινίας Σεζάρ Απολινάριο.

Το «Dance of the Steel Bars» έκανε πρεμιέρα στις Φιλιππίνες την προηγούμενη εβδομάδα.

Θα διανεμηθεί τους επόμενους μήνες στην Ασία, τη Μέση Ανατολή και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το