Τοπικά

750 παιδιά από σχολεία της Μαγνησίας συμμετείχαν σε δράση κατά του καπνίσματος

Περίπου 750 μαθητές από 21 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά του Νομού συμμετείχαν στη διαδικτυακή δράση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας παραρτήματος Βόλου κατά του καπνίσματος.
Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών σε ένα σημαντικό θέμα που σχετίζεται με την υγεία μας.
Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και είχε ως ορόσημο τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.
Λόγω του πάντοτε επίκαιρου αυτού θέματος, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον σχολείων από όλη τη Μαγνησία. Η δράση ευαισθητοποίησης άρχισε την περασμένη εβδομάδα και συνεχίστηκε μέχρι και χθες.

«Στόχος, τόσο του παραρτήματος, όσο και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, είναι ένα μέλλον ελεύθερο καπνού για όλους τους Έλληνες.
Η φετινή μας δράση, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τον εκπαιδευτικό κόσμο της περιοχής μας, απευθυνόταν σε μαθητές του Νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού και έγινε διαδικτυακά. Συμμετείχαν 21 σχολεία, 42 εκπαιδευτικοί και περισσότεροι από 750 μαθητές και μαθήτριες. Οι εκπαιδευτικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά λόγω της πανδημίας και στηρίχτηκαν στις αρχές της βιωματικής μάθησης και της ενεργούς συμμετοχής των μαθητών σε αυτές. Προσπαθώντας να εκπαιδεύσουν τους μαθητές τους σε υγιείς συμπεριφορές και να τους εμπνεύσουν να μεταφέρουν σε όλους το μήνυμα για μια κοινωνία χωρίς καπνό τσιγάρου» τόνισε ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας και ταμίας της Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Στέφανος Πίος που πρόσθεσε πως «τα μηνύματα πέρασαν στους μαθητές μέσα από τη βιωματική μάθηση και τον παιγνιώδη τρόπο».
Την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών έκανε η εκπαιδευτικός κ. Ζωή Γεροστάθη η οποία έχει συγγράψει και βιβλίο κατά του καπνίσματος.
Η ίδια παρουσίασε βίντεο, εκπαιδευτικό και άλλο υλικό και μετέδωσε στους μαθητές τα σημαντικά νοήματα κατά του καπνίσματος.

Οι μαθητές με ζωγραφιές και τραγούδια συμμετείχαν στην εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία αναδεικνύοντας την πίστη τους ότι η νέα γενιά δεν θα εξαρτάται από τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος.
Τα σχολεία που συμμετείχαν είναι: Δ.Σ Αλοννήσου, 1ο Δ.Σ Αλμυρού, 1ο Δ.Σ Ν. Ιωνίας, 2ο Δ.Σ Ν. Ιωνίας, 6ο Δ.Σ Νέας Ιωνίας, 10ο Δ.Σ Νέας Ιωνίας, 15ο Δ.Σ Βόλου, 24ο Δ.Σ Βόλου, 25ο Δ.Σ Βόλου,21ο Δ.Σ Βόλου 1ο Δ.Σ Αγριάς, 1ο Νηπιαγωγείο Αγριάς, 2ο Νηπιαγωγείο Αγριάς, 3ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, 12ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, 7ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 36ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 17ο Νηπιαγωγείο Βόλου, 37ο Νηπιαγωγείο Βόλου, Νηπιαγωγείο Βελεστίνου, Νηπιαγωγείο Χρυσικού.
Τα έργα των μαθητών θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία ενός πανό με αντικαπνιστικό μήνυμα το οποίο θα αναρτηθεί σε εμφανές σημείο της πόλης και για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού βιβλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το