Τοπικά

750 μαθητές από τη Μαγνησία συμμετείχαν στην πρώτη φάση του «Θαλή»

Στους 750 ανήλθαν οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας που συμμετείχαν φέτος στην πρώτη φάση του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού μαθηματικών ο «Θαλής». Φέτος λόγω της πανδημίας οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε κάθε σχολείο ξεχωριστά και όχι σε κάποια επιλεγμένα εξεταστικά κέντρα.
Στη Μαγνησία συμμετείχαν 40 Γυμνάσια και Λύκεια, ενώ για όσα οι μαθητές ήθελαν να συμμετάσχουν, αλλά δεν μπορούσαν επειδή οι σχολικές μονάδες ήταν κλειστές λόγω κρουσμάτων ή και καταλήψεων, θα πραγματοποιηθεί επαναληπτικός διαγωνισμός το επόμενο διάστημα και εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Η πρόεδρος του παραρτήματος μαθηματικής εταιρείας Μαγνησίας κ. Στέλλα Δημητρακοπούλου τόνισε τη συμβολή των διευθυντών και υποδιευθυντών των σχολείων που συνέβαλαν στη διεξαγωγή των εξετάσεων. Ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία αυτή που έγινε φέτος, καθώς κάθε χρόνο για τον διαγωνισμό των μαθηματικών λειτουργούσαν στη Μαγνησία τέσσερα εξεταστικά κέντρα, Αντιθέτως φέτος λόγω της πανδημίας οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε κάθε σχολική μονάδα χωριστά. Και οι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν πολύ καλά».

Η συμμετοχή των μαθητών ήταν υψηλή. «Συνολικά 750 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων συμμετείχαν στις εξετάσεις, ενώ τις προηγούμενες χρονιές ήταν 600. Οι 750 μαθητές συμμετείχαν στην πρώτη φάση του 81ου πανελλήνιου μαθηματικού διαγωνισμού για τις Β’-Γ’ Τάξεις Γυμνασίου και των τριών Τάξεων του λυκείου καθώς στον 10ο τοπικό διαγωνισμό της Α’ Τάξης Γυμνασίου. Ο τοπικός διαγωνισμός της Α’ Τάξης διοργανώνεται από το δικό μας παράρτημα τα τελευταία χρόνια».

Ερωτηθείσα για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, απάντησε πως «τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν, όταν διεξαχθεί και ο επαναληπτικός διαγωνισμός για τα σχολεία που ήταν κλειστά. Να σημειώσουμε πως έχουν ανακοινωθεί οι ημερομηνίες και για τις άλλες δύο φάσεις του διαγωνισμού, αλλά λόγω της πανδημίας πότε θα γίνουν».

Συμπλήρωσε δε πως «την τελευταία δεκαετία έχουμε σταθερά μαθητές από τη Μαγνησία που διακρίνονται στην εθνική μαθηματική ολυμπιάδα με αργυρά και χάλκινα μετάλλια. Υπάρχουν διαγωνιζόμενοι που από το Γυμνάσιο ξεκινούν την ανοδική τους προσπάθεια και συνεχίζουν μεταβαίνοντας στο Λύκειο με σημαντικές διακρίσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το