Τοπικά

750 αδιόριστοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στη Μαγνησία

Στους 750 ανέρχονται οι αδιόριστοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στη Μαγνησία, όπως προκύπτει από το σύνολο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο των διαδικασιών για τον μόνιμο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Μετά από περίπου ένα μήνα, έληξε χθες η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στην Πρωτοβάθμια. Συνολικά 750 περίπου αδιόριστοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί προσήλθαν στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους με τα πτυχία που έχουν.
Παράλληλα πριν περίπου δεκαπέντε ημέρες έληξε και η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στην ψηφιακή πλατφόρμα του ΑΣΕΠ.
Ο αριθμός των αδιόριστων δασκάλων και νηπιαγωγών είναι πολύ μεγάλος και αποτυπώνει το πρόβλημα που έχουν εκατοντάδες πτυχιούχοι οι οποίοι σπούδασαν με όνειρα και τώρα είναι αναγκασμένοι να πρέπει να βρουν άλλη δουλειά – και αν θα τα καταφέρουν – για να επιβιώσουν οικονομικά.

Πανελλαδικά οι αδιόριστοι δάσκαλοι ανέρχονται στους 19.091 και οι νηπιαγωγοί στους 16.345.
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Πολύζος σημείωσε πως «συνολικά οι αιτήσεις των δασκάλων και των νηπιαγωγών στη Μαγνησία αγγίζουν τις 750. Είναι ένας μεγάλος αριθμός πτυχιούχων που ζουν με την ελπίδα του διορισμού στη δημόσια εκπαίδευση».
Κάποιοι από αυτούς εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά και προφανώς είναι οι πιο τυχεροί, παρά τις δυσκολίες που και αυτοί αντιμετωπίζουν, καθώς οι υπόλοιποι είτε είναι άνεργοι είτε κάνουν άλλες δουλειές για να τα βγάλουν πέρα. Κάποιοι νηπιαγωγοί εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα.

Πλέον οι διαδικασίες του μόνιμου διορισμού ΑΣΕΠ στη δημόσια εκπαίδευση έληξαν και αυτό που αναμένουν οι υποψήφιοι, είναι να δουν τη σειρά κατάταξής τους στους πίνακες με τα μόρια που θα ανακοινώσει ο ΑΣΕΠ, αλλά και να μάθουν, πόσες θέσεις εργασίας θα δοθούν ανά ειδικότητα.
Σημειώνεται πως πέρυσι το Μάιο είχε γίνει η υποβολή των αιτήσεων από τους δασκάλους και νηπιαγωγούς της ειδικής Αγωγής. Τότε ο αριθμός των αδιόριστων εκπαιδευτικών άγγιζε τους 270. Αυτό σημαίνει πως γενικώς οι αδιόριστοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της γενικής και ειδικής αγωγής ξεπερνούν τους 1.000.
Επισημαίνεται πως αυτή την περίοδο υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους και οι αδιόριστοι καθηγητές. Η διαδικασία γίνεται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Και εκεί μέχρι στιγμής οι αιτήσεις είναι πολλές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το