Αθλητισμός

«Λύτρωση» στο 90’ για Ολυμπιακό, 1-0 τον Σβορώνο

Μ’ ένα γκολ του Σεραφείμ Παπαϊωάννου στο 90’ με κεφαλιά ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 1-0 επί του Σβορώνου, για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο γήπεδο του Στεφανοβικείου, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν τους πρώτους βαθμούς για φέτος, με πολύ άγχος στο φινάλε της αναμέτρησης.

Σε γενικές γραμμές έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να είναι καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, με τους «ερυθρόλευκους» να εντείνουν την προσπάθειά τους στο δεύτερο ημίχρονο και να δικαιώνονται στο φινάλε για την επιμονή και την υπομονή που επέδειξαν.

Ο Σάκης Θεοδοσιάδης περέταξε την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1 και με δύο αλλαγές στο βασικό σχήμα, σε σχέση με την ενδεκάδα που αγωνίστηκε στο ματς της περασμένης αγωνιστικής με την ΑΕΠ Κοζάνης. Συγκεκριμένα, ως βασικοί αγωνίστηκαν οι Κυρίτσης και Μυλωνάς, ενώ έμειναν στον πάγκο οι Θεοδωρόπουλος και Καμπέρης. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καβουσάκης, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Λάμπος και το αριστερό ο Διαμαντόπουλος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Ψιάνος και Παπαϊωάννου. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Κόλα, Κυρίτσης και Αναστασίου, στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Σκοπελίτης (αριστερά) και Ντινιωτάκης (δεξιά), με τον Μυλωνά να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Ανούσια υπεροχή στο α’ μέρος ο Ολυμπιακός
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όχι όμως και τις ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ, απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε κλειστά στην άμυνα και με αντεπιθέσεις. Κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες, σε ένα βαρύ από τη βροχή αγωνιστικό χώρο, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν διάθεση και πάθος στο παιχνίδι τους, όμως δεν μπορούσαν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί για το τέρμα του Κούζα.

Οι καλές επιθετικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, ενώ το πρώτο σουτ με αξιώσεις από πλευράς Ολυμπιακού και το μοναδικό στο ματς, έγινε στο 38’, όταν μετά από σέντρα του Ψιάνου, ο Λάμπος σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Κούζα να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο Σβορώνος στο 43’ έχασε σημαντική ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, όταν μετά από λάθος του Παπαϊωάνου ο Κυρτέγος έγινε κάτοχος της μπάλας, για να αποκρούσει σωτήρια το σουτ του μεσοεπιθετικού των φιλοξενουμένων ο Καβουσάκης και στη συνέχεια της φάσης ο Κυπαρίσσης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

«Χρυσός» σκόρερ ο Παπαϊωάννου
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν καλύτερο από πλευράς ποιότητας, με τη βροχή να σταματά και οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να προσπαθούν για το γκολ, με τον Ολυμπιακό να είναι πιο επιθετικός.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο β’ μέρος αποφασισμένοι να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ και είχαν τις ευκαιρίες για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Στο 49’ ύστερα από σέντρα του Κυρίτση ο Λάμπος με κεφαλιά δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ στο 56’ ένα καλό σουτ του Κυρίτση δεν βρήκε τον στόχο (άουτ). Στο 57’ ο Μυλωνάς πάσαρε στον Ντινιωτάκη, με τον έμπειρο μεσοεπιθετικό να σουτάρει άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Αναστασίου πέρασε αρκετά μέτρα έξω από τα δοκάρια του Σβορώνου μετά από σέντρα του Κυρίτση.

Σημαντική ευκαιρία χάθηκε για τον Ολυμπιακό στο 78’. Ο Σκοπελίτης με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενουμένων.

Ο Σβορώνος, πάντως, λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά για τον Ολυμπιακό στο 80’, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 0-1. Ο Κυπαρίσσης με ψηλοκρεμαστό πλασέ και με τον Καβουσάκη εκτός εστίας έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ολυμπιακού.

Για να φτάσουμε στο 90’, όπου ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ από στατική φάση. Ο Σκοπελίτης εκτέλεσε κόρνερ και ο προωθημένος Σεραφείμ Παπαϊωάννου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, «λυτρώνοντας» τον Ολυμπιακό στο φινάλε.

Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα απ’ όλους στην ομάδα και από τους φιλάθλους στις κερκίδες.

Διαιτητής: Πέτσας (Τρικάλων)
Βοηθοί: Αλεξόπουλος, Παπαγεωργόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Σταμπουλής
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Καβουσάκης, Λάμπος (60’ Κατσαγεωργίου), Διαμαντόπουλος, Παπαϊωάννου, Ψιάνος, Κόλα, Αναστασίου, Κυρίτσης, Σκοπελίτης, Ντινιωτάκης (76’ Σταμπουλής), Μυλωνάς (87’ Καρατσόλης).
ΣΒΟΡΩΝΟΣ: Κούζας, Καραγκούνης, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Μυστρίδης (91’ Κραγιόπουλος), Μυρωτής (91’ Σιδηρόπουλος), Ναρίνογλου (84’ Βούλγαρης), Δημηνάς (78’ Δημητρουλόπουλος), Κυπαρίσσης, Κυρτέγος, Τσολακίδης (78’ Κατσαμάγκας)

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το