Τοπικά

Με επισημότητα τιμήθηκε η εθνική επέτειος στον Βόλο – Photos

 

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε στον Βόλοη Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Το πρωί τελέστη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου, στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων και ακολούθησε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Ο Ταξίαρχος της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Ιωάννης Κορέλης επεσήμανε ” 82 χρόνια πριν σύσσωμο το ελληνικό έθνος έδωσε μια ηχηρή απάντηση, ένα ηχηρό “όχι” απέναντι στον Ιταλό επιβουλέα, συντρίβοντάς τον και διώχνοντάς τον μακριά από τα σύνορά μας. Σήμερα 82 χρόνια μετά και έχοντας ως φάρο την ελληνική γενιά του ’40 εκπαιδευόμαστε και προετοιμαζόμαστε με τις κατευθύνσεις της ιεραρχίας μέρα και νύχτα σε αέρα ξηρά και θάλασσα και είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να δώσουμε και εμείς το δικό μας όχι όταν και όποτε απαιτηθεί”.

Η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ανέφερε σε δηλώσεις της ” Όλες αυτές τις ημέρες με τις σχολικές εορτές, με την κατάθεση στεφάνων, με τη μαθητική και την στρατιωτική παρέλαση αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για τις διαχρονικές αξίες. Για την αξία και το δικαίωμα στην Ελευθερία, για την αξία και το δικαίωμα στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, για την αξιοπρέπεια, για την ειρήνη. Αξίες για τις οποίες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολέμησαν μέχρι θανάτου τον φασισμό και τον ναζισμό. Τιμούμε σήμερα το Έπος του ‘ 40, τι Ελληνίδες και τους Έλληνες που έπεσαν για να είναι όρθια η Σημαία και στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι αυτά δεν θα χρειαστεί να επαναληφθούν γιατί όλοι γνωρίζουν πολύ καλά πως αν παραστεί ανάγκη θα κάνουμε τα ίδια”.

Ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος δήλωσε “Σήμερα το ανεξήγητο παράδειγμα ηρωισμού, πατριωτισμού και ήθους που επέδειξαν οι πεσόντες κατά το Έπος του ΄40 είναι ανάγκη να ξανασηματοδοτήσει τις ζωές μας, την πορεία του Έθνους και του λαού”.

Ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας τόνισε ” Τιμή και δόξα σε αυτούς που αγωνίστηκαν, που έδωσαν το αίμα τους για να έχει σήμερα ο ελληνικός λαός την ελευθερία του. Τιμή και δόξα και σε όσους υπερασπίζονται αυτή την ελευθερία και σήμερα δίνοντας κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους. Είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι στεκόμαστε στο πλάι τους, ότι του τιμούμε και θα συνεχίσουμε να τους τιμούμε σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, σε όλη τη διάρκεια που θα υπάρχει ελεύθερο ελληνικό κράτος”.

Η ΑΝτιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη επεσήμανε “Ο Νίκος Καζαντζάκης είπε κάτι που έχει μεγάλη διαχρονική αξία. Την επιβίωσή της η Ελλάδα την οφείλει βασικά στη μεγάλη της δύναμη και στα διαδοχικά θαύματα. Αυτά τα διαδοχικά θαύματα οφείλουμε να συντηρούμε και να ενδυναμώνουμε. Και αυτά δεν είναι άλλα από τα παιδιά που σήμερα παρήλασαν, τα οποία είναι οι φερέλπιδες άνθρωποι που θα μεταλαμπαδεύσουν υγιείς αρχές και αξίες για συνέργεια και ενότητα. Όταν πορευτούμε με αυτά τότε αυτό το κράτος δεν κινδυνεύει παρότι αυτή τη χρονική στιγμή η εθνική κρίση είναι πολύ έντονη. Το σημερινό μήνυμα πρέπει να είναι η ενότητα”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος που βρίσκεται στη Μαγνησία ανέφερε σε δηλώσεις του “Στις 28 Οκτωβρίου του 1940 αλλά και στους μήνες και στα χρόνια που ακολούθησαν η Ελλάδα και οι Έλληνες έστειλαν ένα πανανθρώπινο μήνυμα αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας. Είπαν μια απλή αλλά δύσκολη λέξη στον φασισμό. “Όχι” και πολέμησαν για ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και 82 χρόνια μετά το μήνυμα παραμένει αναλλοίωτο. Καμία απειλή, καμία επιβολή δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητη. Η εδαφική μας κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη”.

Τέλος η τ. Υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη συνεχάρη για τηδιοργάνωση της παρέλασης κι όπως είπε “Σήμερα με ευλάβεια αποτίουμε φόο τιμής σε εκίνους που ενωμένοι είπαν το ιστορικό ΟΧΙ κιέδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε την ελευθερία μας. Να είμαστε ενωμένοι και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβάσει και να επιβουλευτεί την εθνική μας κυριαρχία”.

Δείτε photos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το