Αθλητισμός

Παλικαρίσια νίκη για τον Βόλο επί της ΑΕΚ στη Ριζούπολη με γκολ του Ντέλετιτς

Το έκανε πέρυσι, το έκανε και φέτος. Ο Βόλος κατάφερε να νικήσει την ΑΕΚ με 1-0, σημειώνοντας πολύ σπουδαία νίκη απέναντι στην «Ένωση», αυτή τη φορά στο γήπεδο της Ριζούπολης. Ο Μίλος Ντέλετιτς στο 18’ πέτυχε το γκολ των «κυανέρυθρων», οι οποίοι άντεξαν στην πίεση που άσκησε η ΑΕΚ, η οποία δεν είχε ουσία στο παιχνίδι της.

Ο Κώστας Μπράτσος οδήγησε την ομάδα του Βόλου σε μια πολύ σπουδαία νίκη, επί ενός μεγάλου αντιπάλου, όπως είναι η ΑΕΚ. Με τον Βολιώτη τεχνικό στον πάγκο του ο Βόλος είχε φύγει και πέρυσι με το «διπλό» από την Αθήνα, επικρατώντας τότε με 2-1 στο ΟΑΚΑ.

Στο αποψινό παιχνίδι η ΑΕΚ είχε συντριπτική υπεροχή μετά το 20’, όμως ο Βόλος παίζοντας έξυπνα και έχοντας έναν πολύ σταθερό Κλέιμαν κάτω από τα δοκάρια, πήρε το πρώτο «τρίποντο» στο πρωτάθλημα, στην πρώτη του φετινή έξοδο.

Πώς αγωνίστηκαν οι ομάδες
Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, δεν προχώρησε σε αλλαγές στην ενδεκάδα, καθώς οι 11 που ξεκίνησαν στο ματς της πρεμιέρας με τη Λαμία παρατάχθηκαν στο γήπεδο της Ριζούπολης, σε διάταξη 3-1-4-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Στάνκοβιτς, ενώ την τριάδα στην άμυνα αποτέλεσαν οι Βίντα, Τζαβέλλας και Χατζισαφί. Ο Σιμάνσκι ήταν ο αμυντικός χαφ, Γιόνσον και Ζούμπερ αγωνίστηκαν ως εσωτερικοί μέσοι, με τους Άμπραμπατ και Πινέδα στα άκρα και τους Μάνταλο, Αραούχο στην επίθεση.

Από την πλευρά του ο Κώστας Μπράτσος έκανε μία αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με την ομάδα που ξεκίνησε στο ματς με το Αστέρα Τρίπολης. Συγκεκριμένα, έμεινε στον πάγκο ο Ματίγια και αγωνίστηκε ως βασικός ο νεαρός Μεταξάς. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κλέιμαν, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Άλχο και το αριστερό ο Λούνα. Οι Εσκοβάλ και Σιέλης ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Τσοκάνης και Μεταξάς, στις πτέρυγες κινούνταν οι Βίκτορ Φερνάντες και Πάολο Φερνάντες, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, με τον Ντέλετιτς να παίζει πίσω από τον Τομ Φαν Βέερτ, ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Προβάδισμα ο Βόλος με Ντέλετιτς
Ο Βόλος μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και στο πρώτο 20λεπτο ήταν η ομάδα που δημιουργούσε ευκαιρίες, ενώ κατάφερε να πετύχει στο 18’ ένα πολύ όμορφο γκολ με τον Μίλος Ντέλετιτς.

Η ΑΕΚ στο διάστημα αυτό έβλεπε τον Βόλο να υπερέχει και να της βάζει δύσκολα.

Μόλις στο 4’ ο Βίκτορ Φερνάντες έφυγε στην αντεπίθεση, όμως το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Στάνκοβιτς. Στο 7’ ο Ντέλετιτς δεν μπόρεσε να πιάσει το ανάποδο ψαλίδι στη σέντρα του Β. Φερνάντες από τα αριστερά, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μεταξάς επιχείρησε το σουτ, με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει την μπάλα.

Η πολύ καλή επιθετική λειτουργία των παικτών του Βόλου απέφερε καρπούς στο 18’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Π. Φερνάντες, ο Τζαβέλλας έδιωξε, η μπάλα έφτασε στον Ντέλετιτς έξω από την περιοχή, σούταρε από τα 22 μέτρα χωρίς να βλέπει την εστία, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς, χωρίς, πάντως, να πανηγυρίσει το γκολ που πέτυχε, καθώς έχει φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ.

Στη συνέχεια η «Ένωση» προσπάθησε να ασκήσει πίεση στον Βόλο, όντας η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι «κυανέρυθροι» παίζοντας με κοντά τις γραμμές, πρόσεχε την οργάνωση του και δεν επέτρεπε στην ΑΕΚ αν γίνεται απειλητική για το τέρμα του Κλέιμαν.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να διασπάσουν από τα άκρα την άμυνα της Βόλου, παρά από τον άξονα. Δεν ήταν όμως αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια. Στη διάρκεια του πρώτου μέρους μόλις μία φορά η ΑΕΚ έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ήταν το 32ο λεπτό, όταν ο Γιόνσον πάσαρε στον Τσούμπερ, ο Ελβετός πλάσαρε, με τον Κλέιμαν να πραγματοποιεί εντυπωσιακή, όσο και σωτήρια απόκρουση, κρατώντας το μηδέν για την εστία του. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο Πάολο Φερνάντες αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος, με τον Ντέλετιτς να παίζει στη δεξιά πλευρά.

Άντεξε στην πίεση ο Βόλος
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με δύο αλλαγές, καθώς πέρασαν στο ματς οι Γκατσίνοβιτς και Λιβάι Γκαρσία, στις θέσεις των Άμραμπατ και Μάνταλου. Η διάταξη διαφοροποιήθηκε σε 3-5-2.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 51’ ο Γκατίνοβιτς έκανε το σουτ, με τον Κλέιμαν να μπλοκάρει την μπάλα. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, κέρδισαν πολλά κόρνερ, δεν είχαν, ωστόσο, ουσία στο παιχνίδι τους. Στο 59’ ο Χατζισαφί έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε το σώμα του Εσκοβάλ, να μπλοκάρει ο Κλέιμαν. Στο 64’ ο Λιβάι Γκαρσία με ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βόλου, ενώ στο 75’ ο Τζαβέλλας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Ο Βόλος από την πλευρά του συνέχισε να παίζει κλειστά και να μην αφήνει χώρους στην ΑΕΚ. Μάλιστα, στο 78’ οι «κυανέρυθροι» έφυγαν στην κόντρα επίθεση με τον Πάολο Φερνάντες, η μπάλα έφτασε στον Φαν Βέερτ, όμως το σουτ του Ολλανδού δεν βρήκε τον στόχο. Στο επόμενο λεπτό σε γύρισμα του Τσούμπερ ο Σιμάνσκι με πλασέ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κλέιμαν, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 93’ ακυρώθηκε γκολ του Τσοκάνη, καθώς ο Ματίγια ξεκίνησε την προσπάθειά του, πριν πασάρει στον αρχηγό του Βόλου, από θέση οφσάιντ.
Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Ψαρρής (Ζακύνθου), Καλαμπόκης (Αιτ/νίας)
4ος διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων)
Κίτρινες: Γιόνσον, Βίντα, Γκατσίνοβιτς, Φαν Βέερτ-Λούνα, Μεταξάς, Κλέιμαν, Ματίγια
ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (46’ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (82’ Αλμπάνης), Πινέδα (65’ Ρότα), Τσούμπερ, Μάνταλος (46’ Λιβάι Γκαρσία), Αραούχο.
ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα, Μεταξάς (56’ Ματίγια), Τσοκάνης, Ντέλετιτς (80’ Πίρινεν), Πάολο Φερνάντες, Βίκτορ Φερνάντεθ (71’ Ουές), Φαν Βέερτ.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το