Αθλητισμός

Νέος πρόεδρος της Δ.Ε. μπάσκετ της Νίκης ο Χρ. Καλλιπολίτης

Ο Χρήστος Καλλιπολίτης είναι ο νέος πρόεδρος της ΔΕ μπάσκετ της Νίκης, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Στέργιος Φάτσης. Χορηγός θα είναι ο Αντώνης Κουτσουδάκης, ενώ θα παραμείνει στον πάγκο ο Ανδρέας Μαύρος επιβεβαιώνοντας το χθεσινό ρεπορτάζ της «Θ».

 Ο Στέργιος Φάτσης έκανε αποκαλύψεις για το τμήμα καλαθοσφαίρισης της Νίκης σε συνέντευξή του στον Blue Heart FM. Πιο συγκεκριμένα μίλησε στην εκπομπή «Ισορροπίες» για τα εξής θέματα:

Για το τμήμα καλαθοσφαίρισης: Από τη στιγμή που το ποδόσφαιρο έχει πάει στην ΠΑΕ, το μπάσκετ έχει γίνει το Νο 1 της Ερασιτεχνικής. Είναι ένα τμήμα που έφαγε πολλά χρήματα σε μια τετραετία πριν αναλάβει ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου, ο οποίος τότε ήταν κρυφός χορηγός. Μετά μπήκε στη Διοικούσα. Καταφέραμε να πάμε στην Α2, αλλά δεν μπορέσαμε να σταθεροποιηθούμε εκεί και ξαναπέσαμε στο τοπικό, ενώ είχαμε θέμα και με την Ακαδημία. Ο Μπάμπης έκανε μεγάλη προσπάθεια και το τμήμα άρχισε να λειτουργεί ξανά. Δεν ενόχλησε πολλές φορές την Ερασιτεχνική και οργανωτικά πήγε πολύ καλά, αλλά δήλωσε ότι κουράστηκε, πράγμα που είναι σεβαστό.

Το μπάσκετ χωρίζεται σε δύο «τμήματα», στην Ακαδημία που είναι μέχρι το εφηβικό και στην ανδρική ομάδα. Υπήρχε άλλη διαχείριση για την Ακαδημία και άλλη για το ανδρικό. Αυτό λειτούργησε και όταν κάτι δουλεύει, δεν το πειράζεις. Υπάρχουν δύο προπονητές στην Ακαδημία και κάποια άτομα που ασχολούνται εκεί. Η Ακαδημία ήταν αυτόνομη από οικονομικής άποψης και όποια έσοδα είχαν, δεν έφευγαν χρήματα για τη μεγάλη ομάδα. Αυτό δεν το αγγίζουμε».

Για τον ρόλο της Ερασιτεχνικής στο μπάσκετ: «Πρώτη φορά ρωτήθηκε η Ερασιτεχνική γι’ αυτό το θέμα. Δεν είχαμε πληροφόρηση και εικόνα, μόνο αν προέκυπτε κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Ο νόμιμος εκπρόσωπος είναι ο ΓΣΒ «Η Νίκη», αλλά από εκεί και πέρα δεν είχαμε ανάμιξη».

Για την Ακαδημία: «Εκεί βρίσκονται ο Ανδρέας Τσιριγωτάκης, τον οποίο θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό στην υποδομή και ο Βασίλης Γιωτόπουλος που είναι στα μικρά παιδιά. Από κει και πέρα υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων, με τους οποίους ήρθα σε επαφή και θα συνεχίσουν. Αυτοί είναι οι Δημήτρης Μανώλης, Μάνθος Μπάντελης, Χρήστος Αθανασιάδης, ενώ μου ζήτησε να ασχοληθεί ο Απόστολος Γιαρένης. Αυτοί θα διοικήσουν τα τμήματα μέχρι το εφηβικό, ενώ για την Κ21 τα παιδιά θα μου πουν αν πρέπει να κατεβεί ή όχι, γιατί πέρσι αποδείχθηκε ότι το πρωτάθλημα υποτιμήθηκε από τους υπόλοιπους συλλόγους. Εμείς βγήκαμε πρωταθλητές. Θα μιλήσουμε με τους ανθρώπους και θα δούμε τι θα κάνουμε».

Για τις ενέργειες που έκανε μετά την αποχώρηση του Μπάμπη Τουτουντζόγλου: «Ο κ. Τουτουντζόγλου δήλωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει. Στην ίδια κατάσταση ο Δημήτρης Τσιόλκας και ο Γιάννης Ζάμας, ο οποίος έχει προσφέρει και τον εκτιμώ πολύ. Από τις 15 Μαΐου ως τις 30 Ιουνίου πρέπει να οργανωθεί το τμήμα και ο χρόνος δεν είναι πολύς. Ήδη έχουν περάσει 20 μέρες, παρόλα αυτά όμως λειτούργησα, γιατί είναι υπό την επιστασία μου. Πέφτουν έξι ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι είσαι υποχρεωμένος να κάνεις πορεία πρωταθλητισμού για να σωθείς. Είναι πολύ πιο δύσκολο από πέρσι.

Όταν σου δίνουν κάτι στα χέρια, κοιτάζεις τι έχεις και τι πρέπει να φτιάξεις. Αυτή τη στιγμή η ανδρική ομάδα έχει «σημαία» τον Σάκη Κουτίνα που έχει προσφορά και χαρακτήρα ανεκτίμητο, υπάρχουν δύο φοιτητές και ακόμη δύο παίκτες, όλοι τους ταλαντούχοι. Οι υπόλοιποι έχουν τα δελτία στα χέρια τους και δεν είναι παίκτες της Νίκης. Στην ουσία πας να «χτίσεις» από την αρχή και συγκεκριμένα από το 40% και πάνω. Πρέπει να φτιάξουμε κάτι αξιοπρεπές και θα καλύπτει τις απαιτήσεις του κόσμου, διότι η Νίκη έχει βαριά φανέλα.

Για προπονητή, παίκτες και Διοικούσα Επιτροπή: «Υπάρχουν τρεις πυλώνες: Πέρσι υπήρχαν δύο προπονητές. Ο κ. Κοσμάτος έφυγε και τον ευχαριστούμε για την προσφορά του. Έμεινε ο Ανδρέας Μαύρος, που ξέρουμε ότι είναι παιδί της Νίκης, σπουδαγμένος και με πολλές εικόνες στο μπάσκετ. Θεωρώ ότι θα είναι και ο επόμενος προπονητής. Και λέω «θεωρώ» γιατί ο ίδιος μου είπε ότι μπορεί η νέα Διοικούσα Επιτροπή να φέρει τον… Ομπράντοβιτς. Επομένως θα πω ότι είναι κατά 95% ο επόμενος προπονητής.

Μετά πρέπει να δούμε τους παίκτες που υπάρχουν ήδη και ποιοι μπορούν να μας βοηθήσουν εκτός. Αυτό δεν άπτεται του δικού μου ρόλου.

Η νέα Διοικούσα καλείται να τρέξει όλη αυτή τη διαδικασία. Υπάρχει άνθρωπος που τον πλησιάσαμε και θέλει να βοηθήσει ξανά. Είναι ο Μιχάλης Χατζηδημητρίου που θεωρείται από τους τιμιότερους ανθρώπους στην πόλη. Θα αναλάβει το οικονομικό κομμάτι, έσοδα-έξοδα κλπ. Παρέα θα έχει ένα παιδί που αγαπάει την ομάδα χρόνια, ο Αχιλλέας Τζαλάκας. Στην εφορία, που θα είναι ο συνδετικός κρίκος της ομάδας με τη διοίκηση, θα βρίσκεται ο άνθρωπος που θα βοηθά σε οποιαδήποτε ανάγκη, ο Βάιος Σταυρόπουλος.

Γενικός αρχηγός πέρσι ήταν ο Δημήτρης Κανούλης, ο οποίος παραμένει και η θέση θα ενισχυθεί, γιατί ο άνθρωπος δουλεύει βάρδια σε εργοστάσιο. Αγαπάει πολύ τη Νίκη, αλλά δεν πληρώνεται και δεν μπορούμε να τον υποχρεώσουμε να δίνει το «παρών» συνεχώς στην προπόνηση. Γι’ αυτό σκέφτηκα να βάλουμε δίπλα του τον Βασίλη Πασχάλη από το Blue Club, ο οποίος είναι μπασκετικός και μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς επίσης ανιδιοτελώς.

Ως υπεύθυνος επικοινωνίας παραμένει ο Μιχάλης Τσιντσίνης, όπως και φροντιστής ο Νίκος Μακρόπουλος, ο οποίος βοήθησε σε όλη αυτή την προσπάθεια που έγινε. Ξέρει τα χούγια των αθλητών και τον ρόλο του.

Ο στόχος ήταν να έρθει μια μεταβατική περίοδος, να συνεννοηθούν τα παλιά με τα νέα μέλη, ώστε αν τα παλιά μέλη αποφασίσουν να αποσυρθούν, να είναι έτοιμη η διάδοχη κατάσταση και να μην ταραχθεί το τμήμα.

Νέος πρόεδρος θα είναι ο Χρήστος Καλλιπολίτης. Η επιλογή δεν ήταν για να «τρέξει» το τμήμα οικονομικά. Πάμε σε τελείως διαφορετική φιλοσοφία. Ο Χρήστος είναι αξιόλογος οικογενειάρχης, επιχειρηματίας και Νικιώτης από μικρός. Το αποδεικνύει συνεχώς με τη σύζυγό του. Αλέξης Παπακωνσταντίνου δεν είναι, αλλά είναι ο Νικιώτης της διπλανής πόρτας, χαμηλών τόνων και θα δουλέψουμε τον δικό μας τρόπο χωρίς τυμπανοκρουσίες. Μέσα από τη δουλειά θα βγει το αποτέλεσμα».

Για τους χορηγούς: «Ο κ. Καλλιπολίτης θα στηριχθεί από ένα χορηγικό κομμάτι, το οποίο έχω επιληφθεί εγώ 100% και είμαστε σε συζητήσεις να ενισχυθεί. Κατ’ αρχήν έχουν εξασφαλιστεί οι μετακινήσεις για τα εκτός έδρας παιχνίδια με πούλμαν που θα διαθέσει ο Αλέκος Ευσταθίου, ο οποίος είναι φίλος μου και με έχει βοηθήσει στο παρελθόν. Εδώ θα βοηθήσει ο Σάκης Λυκούρης με καύσιμα, μια επαφή που την οφείλω στον Βαγγέλη Αγγελή με τον οποίο είναι φίλοι και συνεργάτες. Υπάρχουν συζητήσεις και με την ΠΑΕ, δεν θα δημιουργηθεί ρήξη. Ο κ. Αγγελής θα βοηθήσει το μπάσκετ της Νίκης με οποιοδήποτε τρόπο πιστεύει ο ίδιος.

Επιπλέον έχουμε δύο ανθρώπους που θα βάλουν σεβαστό ποσό ανά έτος. Μου ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους. Φυσικά ο μεγάλος χορηγός θα είναι ο Αντώνης Κουτσουδάκης, που δεν έχει μόνο κάβα ποτών, αλλά έχει επεκταθεί και στις μεταφορικές. Αγαπά πολύ το μπάσκετ, θα βοηθήσει πάρα πολύ. Όλα θα κριθούν στην πορεία.

Ασφαλώς δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω τον Μπάμπη Τουτουντζόγλου και όλοι μαζί θα βάλουμε ένα πλάνο για να φτιάξουμε μια ομάδα που θα είναι Νίκη Βόλου. Δηλαδή αξιοπρεπής εμφάνιση, ήθος και θα πάμε για ό,τι καλύτερο προκύψει στα πρωτάθλημα.

Τέλος, θα ήθελα να πω ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ένας τεχνικός διευθυντής-έκπληξη, ενώ θα δημιουργηθεί ένα διαφημιστικό γραφείο για τις υπηρεσίες της Ερασιτεχνικής γενικότερα, αλλά με προτεραιότητα το μπάσκετ. Μέσα θα συμπεριληφθεί και ο Blue Heart FM, που ετοιμάζει και Web TV, διότι αλλάζουν τα δεδομένα στον διαφημιστικό τομέα στο κλειστό Ν. Ιωνίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το