Τοπικά

Το 6ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας επισκέφθηκε το Σωματείο “Ιππόκαμπος”

Συνεχίζοντας την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών μέσω βιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας που ξεκίνησε εδώ και δυο χρόνια μέλη του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 25 Μαΐου το 6ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, ύστερα από σχετική πρόσκληση.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ” Πέτρος Μπέλλος, το 6ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων που υλοποίησε τη φετινή σχολική χρονιά, (ανακύκλωση, κοινωνικοσυναισθηματική αγωγή), παρέδωσε καπάκια στο Σωματείο, αλλά και είχαν και την ευκαιρία σε μια ανοιχτή συζήτηση να απαντήσουμε στις ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με τη διαφορετικότητα και τη θέση των ΑμεΑ στην κοινωνία.
Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δράση του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ” για τη συλλογή των καπακιών, μέσω των οποίων δίνεται η δυνατότητα να προσφερθούν αναπηρικά αμαξίδια, ορθοπεδικά είδη και αναλώσιμα σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν ανάλογες δυσκολίες απόκτησης.
Η κοινωνική προσφορά συνδυάζεται με την προστασία του περιβάλλοντος την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και της ανακύκλωσης
Το Δ.Σ. του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ» ευχαρίστηκε τη Διευθύντρια του 6ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας, τις Νηπιαγωγούς. καθώς επίσης και όλους τους μικρούς μαθητές.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ενημερώνει ότι η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων…

28 Νοεμβρίου 2023

Γεωπολιτικά

Μπορεί οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή να επηρεάσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις; Εδώ και μερικούς μήνες…

28 Νοεμβρίου 2023

Το Κέντρο Πρόληψης “Πρόταση Ζωής” στα 27ο και 18ο Νηπιαγωγεία Βόλου

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» που…

28 Νοεμβρίου 2023

Workshop καλών πρακτικών διδασκαλίας

Workshop  διοργανώνει το Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τίτλο: «Παρουσίαση και…

28 Νοεμβρίου 2023

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Το φορολογικό νομοσχέδιο θα κλείσει τα δικηγορικά γραφεία. Κερδισμένες οι μεγάλες δικηγορικές εταιρείες»

Συνάντηση με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.…

28 Νοεμβρίου 2023

Από την αρχή

Στον εν εξελίξει αλληλοσπαραγμό στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης διαθέτει ένα στοιχείο που ίσως είναι…

28 Νοεμβρίου 2023