Αθλητισμός

Βούζας: «Χτίζουμε» μια νέα ομάδα, με νέα ταυτότητα και νοοτροπία

O προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Βασίλης Βούζας, στις δηλώσεις του μετά το ντέρμπι με τη Νίκη στάθηκε και αυτός στα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα του με τον κορωνοϊό, στο γεγονός πως καθημερινά έρχονται καινούργιοι παίκτες και θα πρέπει να «χτίσουν», όλοι μαζί, μία νέα ομάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν αδυναμίες, τις οποίες έχει εντοπίσει και ανέφερε πως χρειάζεται πολλή δουλειά για να μπορέσει η ομάδα να ξεφύγει από τη δύσκολη βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται.

Για το παιχνίδι τόνισε, πως μετά από ένα κακό πρώτο μέρος για τον Ολυμπιακό, στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα πάλεψε για το θετικό αποτέλεσμα και κρατά κάποια θετικά στοιχεία που παρουσίασε. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Βούζα:

«Νομίζω, πως ήταν ένα καλό παιχνίδι, αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων. Μπορεί να μην έγιναν πολλές φάσεις, θεωρώ όμως, ότι το ματς είχε δυναμισμό. Κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο δεν είχαμε καλή απόδοση. Στο δεύτερο μέρος, όμως, μπήκαμε με περισσότερες απαιτήσεις στο παιχνίδι. Ίσως θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ένα τέρμα. Δυστυχώς, όμως, καλούμαστε να λύσουμε αρκετά προβλήματα και λόγω των απουσιών που είχαμε από τον κορωνοϊό. Από την άλλη, χτίζουμε μία καινούργια ομάδα. Υπάρχουν παίκτες που έρχονται σχεδόν κάθε μέρα στην ομάδα και προσπαθούμε να τους ενσωματώσουμε. Είδαμε ορισμένα θετικά στοιχεία στο παιχνίδι και νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα προσπάθησε να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Περιόρισε σε παθητικό ρόλο τη Νίκη, ωστόσο, δεν πήραμε κάτι από το παιχνίδι. Ίσως, γιατί δεν είχαμε και την τύχη με το μέρος μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, πρέπει να ανακάμψουμε, να ξεκινήσουμε να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα, γιατί μόνο έτσι η ομάδα θα βγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Εύχομαι καλή πορεία και στη Νίκη. Νομίζω, ότι κυνήγησε πιο σωστά το αποτέλεσμα. Πέτυχε ένα γκολ, στη συνέχεια κάλυψε τα νώτα της και προσπάθησε να διαφυλάξει το αποτέλεσμα. Από την πλευρά μας θέλουμε πολλή δουλειά και ελπίζουμε, ότι οι παίκτες που ενσωματώνονται στην ομάδα, εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι προσθήκες, θα μας βοηθήσουν να «χτίσουμε» μία καινούργια ομάδα, με νέα ταυτότητα, διαφορετική νοοτροπία και διαφορετικές επιδιώξεις».

Για το αν θεωρεί, πως ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία του παιχνιδιού και στην ανασταλτική του λειτουργία: «Νομίζω, ότι τα προβλήματα έχουν πολλαπλή μορφή. Στο αμυντικό μας κομμάτι έχουμε πρόβλημα. Πρέπει να ενισχύσουμε πολύ την αμυντική μας λειτουργία, αλλά και δημιουργικά, όπως και εκτελεστικά, όσον αφορά τις τελικές ενέργειες, να γίνουμε καλύτεροι. Συνεχώς ψάχνουμε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα βοηθήσουν και στους τρεις αυτούς τομείς. Οι μεταγραφές παικτών τον Ιανουάριο είναι λαχείο. Παρόλα αυτά, όμως, πρέπει να κάνουμε την προσπάθειά μας. Ακόμη και οι υπάρχοντες ποδοσφαιριστές θα πρέπει να αλλάξουν τη διάθεσή τους, τη νοοτροπία τους και να διαισθανθούν ότι βρίσκονται σε μία μεγάλη ομάδα. Η απόδοσή τους και γενικά οι εμφανίσεις τους πρέπει να είναι ανάλογες».

Για το πόσο δύσκολο είναι να ενσωματωθούν άμεσα οι παίκτες, όταν τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα: «Ειλικρινά είναι πάρα πολύ δύσκολο. Γιατί δεν έχουμε καθαρή εικόνα από τους παίκτες. Δεν ξέρουμε τί μπορούν να κάνουν, σε ποιες θέσεις θα μπορούν να αποδώσουν, σε ποιο σύστημα θα βοηθήσουν περισσότερο. Ωστόσο, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Πρέπει να είμαστε συνεχώς σ’ αυτή τη διαδικασία. Το καλό είναι, ότι θα έχουμε ένα ρόστερ πλούσιο, γιατί τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα, η κούραση, οι μικροτραυματισμοί και οι τιμωρίες θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Για το αν αισθάνεται ο ίδιος, αλλά και η ομάδα πίεση, από το γεγονός πως ο Ολυμπιακός συνεχίζει να βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού: «Νομίζω, ότι δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, γιατί είναι πάρα πολλές οι αγωνιστικές. Μπορείς να κάνεις δύο συνεχόμενες νίκες και να πλησιάσεις ακόμα και αυτές τις ομάδες που πάνε για πρωτάθλημα. Εμείς θέλουμε να κατοχυρώσουμε μία διαφορετική νοοτροπία, η ομάδα να έχει ταυτότητα, να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να είναι δυσκολοκατάβλητη. Να μη δέχεται εύκολα γκολ και από κει και πέρα θα μπορούμε να δούμε τι μπορούμε να πάρουμε περισσότερο από την επιθετική ανάπτυξη και τις τελικές ενέργειες. Όλα εξαρτώνται από τους ποδοσφαιριστές. Εμείς οι προπονητές δεν παίζουμε ποδόσφαιρο. Μπορεί να θέλουμε η ομάδα να κερδίζει, όμως αυτή τη στιγμή έχουμε πρόβλημα. Έρχονται συνεχώς καινούργιοι ποδοσφαιριστές, προσπαθούμε να ενισχύσουμε το ρόστερ, για να έχουμε περισσότερες λύσεις».

Για το πότε χρονικά ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος, σύμφωνα με τις επιθυμίες του προπονητή: «Η αλήθεια είναι ότι ενσωματώνονται στην ομάδα συνεχώς ποδοσφαιριστές και με τα συνεχόμενα παιχνίδια δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Θα ήθελα, αν μπορούσα, να είχα δύο βδομάδες καθαρές μπροστά μου. Να υπάρχει χρόνος, για να μπορούν να καταλάβουν οι παίκτες τι ζητάμε και να παίξουν με μία ταυτότητα και ένα αγωνιστικό πλάνο. Συνεχώς προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, γιατί έχουν γίνει αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Εφόσον μέχρι το τέλος εβδομάδας ολοκληρωθούν οι μεταγραφικές κινήσεις, θα μπορούμε στη συνέχεια να δουλέψουμε πιο ήρεμα και με μεγαλύτερη διάθεση, έτσι ώστε να «χτίσουμε» την ομάδα».

Για το αν έγιναν αναγκαστικές επιλογές σε κάποιες θέσεις, λόγω των απουσιών που έχει η ομάδα: «Δεν είχαμε έναν καθαρό αριστερό μπακ και χρησιμοποιήθηκε στη θέση αυτή ο Παπακώστας. Πήγαμε σ’ αυτή τη λύση, ωστόσο, ο ποδοσφαιριστής τα πήγε μία χαρά. Κι αν δεν είχε πετύχει το γκολ η Νίκη, θα επιμέναμε σ’ αυτή την επιλογή. Έπρεπε, όμως, στη συνέχεια να γίνουμε πιο επιθετικοί για να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και επιλέξαμε να βάλουμε κάποιους πιο επιθετικογενείς παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο, προκειμένου να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι. Δυστυχώς, όμως, δεν ήρθε το αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα αντέδρασε. Προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο κι αν δεν κυνηγούσαμε το σκορ, ίσως να ήταν διαφορετική η εξέλιξη του παιχνιδιού».

Για το τί έλειψε από τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο και δεν έκανε τη μεγάλη φάση, παρότι είχε την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού:

«Αντιμετωπίζαμε μία ομάδα που είναι αρκετά έμπειρη, παίζει με ένα συγκεκριμένο στυλ, που δύσκολα δέχεται γκολ. Στην αρχή, επειδή δεν έχουμε τις λύσεις που χρειάζονται, ενώ αντιμετωπίσαμε κι ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Γκαργκαλατζίδη, χάνοντας ένα ακόμα επιθετικό «όπλο», που είχαμε στα χέρια μας, προσπαθήσαμε να… κλέψουμε το παιχνίδι. Δεν μας βγήκε… Γιατί, αν πηγαίναμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με 0-0, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Η Νίκη Βόλου έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Πέτυχε ένα γκολ, στη συνέχεια κάλυψε τα νώτα της και προσπάθησε να παίξει πίσω από την μπάλα με αντεπιθέσεις. Ρισκάραμε κάποια στιγμή, βάλαμε αρκετούς επιθετικούς παίκτες στο παιχνίδι για να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα. Η δική μας απόδοση δεν μας επέτρεψε να πάρουμε κάτι θετικό από το παιχνίδι. Συνεχίζουμε, όμως, την προσπάθεια μας. Πιστεύω, ότι έχουμε τις ικανότητες, ως ομάδα, αλλά και τις δυνατότητες να πάμε καλύτερα. Χρειάζεται, ωστόσο, πολλή δουλειά απ’ όλους».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το