Αθλητισμός

Αδικείται από την έκταση του σκορ ο Βόλος από τον Υδραϊκό

Μετά από διακοπή μίας εβδομάδας είχαμε επιστροφή στην αγωνιστική δράση για τις ομάδες της Α1 πόλο των ανδρών. Ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση ηττήθηκε με 7-16 από τον Υδραϊκό στο παιχνίδι που διεξήχθη στην ανοικτή πισίνα του ΕΑΚ υπό καταρρακτώδη βροχή, αλλά η έκταση του εις βάρος του σκορ τον αδικεί.

Η προσπάθεια των πολιστών του Βόλου στο ματς της 9ης αγωνιστικής του Β’ ομίλου με αντίπαλο τον δυνατό Υδραϊκό ήταν αρκετά καλή. Όχι τόσο για να έπαιρναν ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μία πολύ πιο έμπειρη ομάδα, αλλά για μία μικρότερη σε έκταση ήττα.

Η τελική διαφορά δεν αντικατοπτρίζει την αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων. Το +9 για τον Υδραϊκό διαμορφώθηκε διότι οι γηπεδούχοι τα… παράτησαν στην τέταρτη περίοδο (κακώς φυσικά), ενώ για μια ακόμη φορά υπήρξαν αρκετά «φαλτσοσφυρίγματα» εις βάρος του Βόλου που έφεραν εκνευρισμό σε παίκτες και φιλάθλους.

Για τον έναν εκ των δύο διαιτητών, τον Γρηγόρη Σπανούδη, δεν νομίζουμε ότι πρέπει να υπάρχουν παράπονα, καθώς ήταν ακριβοδίκαιος. Όμως αυτό δεν ισχύει για τον παρτενέρ του Άγι Καρούλη. Ο τελευταίος με μεγάλη ευκολία έδινε ποινές υπέρ του Υδραϊκού, ενώ σε αντίστοιχες φάσεις για τον Βόλο έδειχνε να το σκέφτεται δύο και τρεις φορές. Οι αρκετοί θεατές του αγώνα ξεσηκώθηκαν σε πολλές περιπτώσεις, ενώ όταν ο κ. Καρούλης ήλθε προς την πλευρά της κερκίδας στην τελευταία περίοδο τον υποδέχθηκαν με ειρωνικά χειροκροτήματα.

Πριν τον αγώνα γνωρίζαμε ότι ο Βόλος θα στερούταν το κοουτσάρισμα του προπονητή του Νίκου Βενετόπουλου, που λόγω τιμωρίας για την αποβολή του στο ματς με τη Βουλιαγμένη, είδε το παιχνίδι από την κερκίδα. Στον πάγκο βρισκόταν ο άμεσος συνεργάτης του Ζαφείρης Μαρινάγης.

Ωστόσο, προέκυψε και ένα αγωνιστικό πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, με τον Λουίς Αράγια να μένει εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού. Έτσι, ο Βόλος έχασε το σημαντικότερο επιθετικό του «όπλο», αφού ο Αμερικανός περιφερειακός με 24 γκολ στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ του Β’ ομίλου. Αν και έχει χάσει δύο ματς υπολείπεται μόλις δύο τερμάτων του Μοσκόφ του Πανιωνίου, ο οποίος κατέχει την πρώτη θέση.

Με τον Αράγια «νοκ άουτ», δίπλα στον Γκανάτσιο στην αριστερή πλευρά της περιφέρειας έπαιξε ο Δ. Στεργίου, ενώ όσον αφορά τους υπόλοιπους παίκτες της αρχικής επτάδας, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σιορδίλης, δεξιά στην περιφέρεια ήταν οι Χάλαμ και Μπομπός, ο Νικηφορίδης ανέλαβε τον ρόλο του αμυντικού στα δύο μέτρα και ο Γ. Στεργίου ήταν ο φουνταριστός.

Ένας Βολιώτης ήταν αυτός που πέτυχε πρώτος γκολ στο ματς σε επίθεση με παίκτη παραπάνω, αλλά επρόκειτο για τον Μάριο Χατζηγούλα του Υδραϊκού. Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με ένα εξαιρετικό σουτ του Γκανάτσιου από την περιφέρεια (1-1), ενώ έφεραν ξανά το ματς στα ίσα (2-2) με τον Γ. Στεργίου να πετυχαίνει ένα παλικαρίσιο τέρμα από τα δύο μέτρα.

Με την βροχή να δυναμώνει… βροχή έπεφταν και τα γκολ στην πρώτη περίοδο, με τον Υδραϊκό να κάνει σερί 0-4 και να ξεφεύγει με 2-6 και λίγο αργότερα με 4-8. Ήταν ένα οκτάλεπτο όπου ο Βόλος έδειξε επιθετικές αρετές, παρά την απουσία του πρώτου σκόρερ του, αλλά και μεγάλες αδυναμίες όσον αφορά την αμυντική του λειτουργία.

Στη δεύτερη και τρίτη περίοδο είχαμε ισορροπία στο ματς με τις ομάδες να πετυχαίνουν ίδιο αριθμό τερμάτων (1-1 και 2-2). Ο Βόλος προσπαθούσε να πλησιάσει και όποτε το πετύχαινε ο Υδραϊκός έβρισκε τον τρόπο να επαναφέρει τη διαφορά στα τέσσερα γκολ. Και όπως έχει συμβεί και σε άλλα ματς, οι Βολιώτες αδίκησαν τους εαυτούς τους εγκαταλείποντας την προσπάθεια στο τέταρτο οκτάλεπτο με συνέπεια να δεχθούν πέντε αναπάντητα γκολ με τα οποία το 7-11 μετετράπη σε 7-16.

Ο Βόλος είχε 2/8 στον παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 2 γκολ από τον φουνταριστό και από 1 με σουτ από την περιφέρεια και σε κόντρα επίθεση. Ο Υδραϊκός είχε 3/6 στον π.π., 3/3 πέναλτι, 4 τέρματα από τον φουνταριστό και από 3 σε σουτ από την περιφέρεια και κόντρα επιθέσεις.

Διαιτητές: Σπανούδης, Καρούλης.

Οκτάλεπτα: 4-8, 1-1, 2-2, 0-5.

ΒΟΛΟΣ (Ζ. Μαρινάγης): Σιορδίλης, Νικηφορίδης, Γκανάτσιος 2, Δ. Στεργίου, Ιωαννίδης, Χρ. Μαρινάγης, Γ. Στεργίου 3, Βλιώρας, Δ. Γλούμης 1, Π. Γλούμης, Γ. Μαρινάγης, Κουφιδάκης, Νάσιος, Μπομπός, Χάλαμ 1.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Μάκης Βολτυράκης): Γαλανίδης, Παζαΐτης 1, Θαλασσινός 1, Κοκκινάκης, Πρέκας 4, Αλμύρας 1, Μπλάνης, Γιάνκοβιτς 3, Φώσκολος 2,  Άτζιτς, Χατζηγούλας 2, Αλβέρτης 2, Παρτσόγλου, Τζόκας, Βαλαβάνης.

Τα αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα της 9ης ημέρας στην Α1 πόλο είναι τα εξής:

Α’ όμιλος: Γλυφάδα-Π. Φάληρο 11-3, Απόλλων Σμ.-Ολυμπιακός 7-8, ΠΑΟΚ-Άρης  19-11, Εθνικός-ΑΕΚ 7-6.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 27, Απόλλων Σμ. 21, ΑΕΚ 18, Εθνικός 18, ΠΑΟΚ 9, Γλυφάδα 9, Π. Φάληρο 6, Άρης 0.

 Β’ όμιλος: Περιστέρι-Πανιώνιος 7-8, Χανιά-Βουλιαγμένη 9-18, Χίος-Παναθηναϊκός 8-7, Βόλος-Υδραϊκός 7-16.

Η βαθμολογία: Βουλιαγμένη 27, Πανιώνιος 24, Περιστέρι 18, Υδραϊκός 18, Χανιά 9, Παναθηναϊκός 6, Χίος 4, Βόλος 1.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το