Αθλητισμός

Έπαιζε… μόνη της αλλά δεν κέρδισε η Νίκη

Σαν να έπαιζε… μόνη της ήταν ο εκτός έδρας αγώνας με τον Απόλλωνα Πόντου για τη Νίκη. Οι «κυανόλευκοι» είχαν την καθολική υπεροχή και μεγάλες ευκαιρίες, αλλά τις σπατάλησαν όλες μένοντας στο 0-0 απέναντι σ’ έναν αδύναμο αντίπαλο, που είχε διαθέσιμους μόλις 14 ποδοσφαιριστές.

 Παρά τις επιστροφές παικτών ο Αλέκος Βοσνιάδης έκρινε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμοι για 90λεπτο. Έτσι προτίμησε να διατηρήσει το 3-5-2 με την ίδια ακριβώς σύνθεση. Τερματοφύλακας ήταν ο Μπάγιτς έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ανδρέου, Γρομητσάρη και Αλιατίδη. Ο Πάνος και ο Τζοβάρας κάλυψαν τη δεξιά και την αριστερή πτέρυγα αντίστοιχα, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής έπαιξαν οι Παναγιωτίδης και Τσουκαλάς. Ο Γκαρσία είχε το ρόλο του οργανωτή με επιθετικό δίδυμο τους Ροχάνο και Τζιώρα.

Απίστευτες ευκαιρίες μόλις στο 2ο λεπτό

Η Νίκη μπήκε με ορμή στον αγωνιστικό χώρο και έχασε δύο απίστευτες ευκαιρίες στα ισάριθμα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Με τη συμπλήρωση του 1ου λεπτού ο Τζιώρας σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή και ο Πολίτης απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο Πάνος κέρδισε το «ριμπάουντ», αλλά αστόχησε προ κενής εστίας. Στο 2ο λεπτό ο Τζοβάρας πέρασε κάθετη στον Ροχάνο, ο οποίος «έσπασε» για τον Τζιώρα, αλλά εκείνος παρότι αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι «κυανόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και «ξόδεψαν» άλλες δύο ευκαιρίες, αυτή τη φορά με διαφορά μερικών δευτερολέπτων. Ήταν το 20ο λεπτό, όταν ο Τζοβάρας σούταρε από το ύψος του πέναλτι και ο Καλογέρης με αυτοθυσία απέκρουσε σε κόρνερ πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Γκαρσία προς το ημικύκλιο της περιοχής, όπου περίμενε ο Πάνος. Ο 32χρονος δεξιός μπακ σούταρε απευθείας, αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η πρώτη τελική προσπάθεια άξια αναφοράς για τον Απόλλωνα Πόντου σημειώθηκε στο 23’. Ο Παπαϊωάννου έπιασε σουτ, το οποίο δεν είχε δύναμη διευκολύνοντας το έργο του Μπάγιτς.

Αυτό ήταν απλά μια παρένθεση στον επιθετικό μονόλογο της ομάδας του Αλέκου Βοσνιάδη, που πλησίασε κι άλλες φορές κοντά στο γκολ. Στο 28’ ο Γκαρσία με απανωτές ντρίμπλες «ταλαιπώρησε» τον Γ. Καλαϊτζίδη και άνοιξε για τον Τζοβάρα, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα προς τον Ροχάνο ο οποίος με το κεφάλι προσπάθησε να τροφοδοτήσει τον Τζιώρα, όμως βγήκε ο Πολίτης και «καθάρισε» τη φάση.

Στο 29’ ο Πάνος δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, δίχως να βρει στόχο, ενώ στο 36’ έπειτα από σέντρα του Τζοβάρα κάτοχος της μπάλας έγινε ο Γκαρσία, ο οποίος «ζάλισε» για δεύτερη φορά τους αντιπάλους. Την κατάλληλη στιγμή ο Αργεντινός σούταρε, αλλά πετάχθηκε ο Αμαραντίδης και σαν «από μηχανής θεός» έδιωξε πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.

Στο μεταξύ με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να ροκανίσουν τον χρόνο οι γηπεδούχοι. Το νέο κόλπο που επιστράτευσαν ήταν να δίνουν διαρκώς κάποιες ξεφούσκωτες μπάλες, οι φιλοξενούμενοι ζητούσαν να τις αλλάξουν κι έτσι ο ρυθμός κοβόταν προς… τέρψη των ανθρώπων του Απόλλωνα Πόντου.

Πάντως το α’ ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια αμφισβητούμενη φάση. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ροχάνο δέχθηκε το μαρκάρισμα του Γ. Καλαϊτζίδη εντός περιοχής, αλλά κ. Αλάμπεης έδειξε «παίζετε» προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων.

Ο Πολίτης αρνήθηκε το γκολ

Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες φαίνεται ότι απογοήτευσαν σε κάποιο βαθμό τους «κυανόλευκους», που δεν άρχισαν το ίδιο δυνατά το β’ μέρος. Αντίθετα οι «ροσονέρι» φάνηκε να έχουν ανεβασμένο ηθικό βλέποντας ότι την είχαν γλιτώσει… φτηνά στο α’ ημίχρονο

Πάντως η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης ανήκε πάλι στη Νίκη. Στο 55’ ο Πάνος σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά με το «κακό» του πόδι, το αριστερό, με συνέπεια η μπάλα να πάρει ύψος και να φύγει άουτ.

Στο 62’ ο κ. Βοσνιάδης έκανε δύο αλλαγές ταυτόχρονα με τους Κάσσο και Κυριακίδη να αντικαθιστούν τον Τζοβάρα και τον Τζιώρα. Ο πρώτος έπαιξε ως δεύτερος επιθετικός και ο δεύτερος έγινε αμυντικός χαφ μετατοπίζοντας τον Παναγιωτίδη στην αριστερή πλευρά. Πέντε λεπτά αργότερα το σχήμα έγινε ακόμη πιο επιθετικό με έναν εξτρέμ (Βλαχομήτρο) αντί ενός στόπερ (Αλιατίδη).

Πράγματι η Νίκη έγινε πιο επιθετική αλλά και πάλι το γκολ δεν ήρθε, ενώ τη μία φορά που η μπάλα μπήκε στα δίχτυα το γκολ ακυρώθηκε. Αυτό συνέβη στο 63’ όταν μετά από σέντρα του Γκαρσία ο Ροχάνο σκόραρε, αλλά συνελήφθη σε θέση οφσάιντ.

Στο 68’ ο Κάσσος έστρωσε για τον Γκαρσία, που σούταρε, η μπάλα κόντραρε και πέρασε δίπλα από τα δοκάρια (κόρνερ). Στο επόμενο λεπτό ο Γκαρσία βρέθηκε πάλι σε θέση βολής αλλά το σουτ βρήκε ξανά σε αντίπαλο.

Στο 76’ ο Παναγιωτίδης βρήκε κενό χώρο από τα αριστερά, προχώρησε αρκετά μέτρα αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν πολύ άστοχο. Στα τελευταία λεπτά ο Πολίτης είπε «όχι» πρώτα στο 85’ πέφτοντας στα πόδια του Κάσσου και κατόπιν στο 89’, όταν απέκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του ίδιου παίκτη μετά από σέντρα του Βλαχομήτρου.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη, όταν στο 93’ ο Παναγιωτίδης «γέμισε» και ο Κυριακίδης έπιασε κεφαλιά, που πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι. Έτσι χάθηκε και η τελευταία ελπίδα της βολιώτικης ομάδας για να πάρουν την πρώτη τους φετινή νίκη πικραίνοντας τους φιλάθλους, που βρέθηκαν στο γήπεδο του Μακεδονικού για να την υποστηρίξουν.

Διαιτητής: Αλάμπεης (Αθηνών).

Βοηθοί: Τσακίρης (Αθηνών), Χατζηνάκος (Δράμας).

Κίτρινες: Πολίτης – Ροχάνο, Παναγιωτίδης, Κυριακίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ: Πολίτης, Σουντουρά, Καλαϊτζίδης, Ενομό, Μπαργκάν, Καλογέρης, Ζαχαράκης, Αμαραντίδης, Παπαϊωάννου, Ξιφιλίνος (62’ Δεινόπαπας), Φράγκος.

ΝΙΚΗ: Μπάγιτς, Πάνος, Τζοβάρας (62’ Κάσσος), Ανδρέου, Γρομητσάρης, Αλιατίδης (67’ Βλαχομήτρος), Τσουκαλάς, Παναγιωτίδης, Γκαρσία, Ροχάνο, Τζιώρας (62’ Κυριακίδης).

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το