Αθλητισμός

Η ΚΟΕ οδηγεί στην έξοδο από την Εθνική ομάδα πόλο τον Θ. Βλάχο

Απίστευτο και όμως… ελληνικό. Λίγες μόνο ώρες μετά την τεράστια επιτυχία της Εθνικής πόλο των Ανδρών, η οποία αναδείχθηκε αργυρή ολυμπιονίκης και η νέα διοίκηση της ΚΟΕ, υπό την προεδρία του Κυριάκου Γιαννόπουλου, διώχνει με τον τρόπο της τον «μαέστρο» της ομάδας, τον Βολιώτη προπονητή Θοδωρή Βλάχο.

 Πριν δύο 24ωρα ολοκληρώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, όπου η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία για ομαδικό άθλημα στη χώρα μας. Μετά από καταπληκτική πορεία έφτασε ως τον τελικό, όπου «λύγισε» από τη Σερβία, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο.

«Αρχιτέκτονας» αυτής της τεράστιας διάκρισης ήταν ο Βολιώτης προπονητής Θοδωρής Βλάχος, ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία της Εθνικής Ανδρών, αφού στο ενεργητικό του έχουν ακόμη καταγραφεί η 3η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν το 2015 (μόλις το δεύτερο μετάλλιο για τους Άνδρες μετά από το 2005 επί Σάντρο Καμπάνια) και δύο τρίτες θέσεις σε Γουόρλντ Λιγκ.

Και όμως, ο Θοδωρής Βλάχος αναμένεται να «πληρώσει» το γεγονός ότι αποτελούσε επιλογή της προηγούμενης διοίκησης της ΚΟΕ, με πρόεδρο τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο. Έτσι, παρά τη θέλησή του, όλα δείχνουν ότι δεν θα οδηγήσει την Εθνική στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Παρίσι το 2024.

Θυμίζουμε ότι πριν ένα μήνα είχε «ξηλωθεί» και το τεχνικό τιμ της Εθνικής Γυναικών, με τον προπονητή Τεό Λοράντο και τις συνεργάτιδές του Αντιγόνη Ρουμπέση και Φιλιώ Μανωλιουδάκη να ενημερώνονται για τη λύση της συνεργασίας με ένα απλό τηλεφώνημα, όπως υποστήριξε η τελευταία.

Επίσης, από τα τέλη Μαΐου είχαν υπάρξει δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες του εξωτερικού που ασχολούνται με το άθλημα της υδατοσφαίρισης, ότι η διοίκηση της ΚΟΕ βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ισπανό Τσους Μαρτίν για να αναλάβει το «τιμόνι» της Εθνικής μετά τους Ολυμπιακούς. Τότε, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Αφρουδάκης είχε διαψεύσει τα δημοσιεύματα αυτά, αλλά όπως φαίνεται από τη στιγμή που υπήρχε…. καπνός, μάλλον υπήρχε και… φωτιά.

Η αφορμή για το «διαζύγιο» πάνω στην οποία «πατά» τη ΚΟΕ έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Θοδωρής Βλάχος είναι και προπονητής του Ολυμπιακού. Ο προηγούμενος πρόεδρος Δημήτρης Διαθεσόπουλος το είχε επιτρέψει, αλλά ο νέος πρόεδρος Κυριάκος Γιαννόπουλος δεν επιθυμεί προπονητές σωματείων να είναι και στα Εθνικά συγκροτήματα.

Μάλιστα, δεν αναθεωρεί ούτε μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και καλεί τον Βολιώτη τεχνικό να διαλέξει μεταξύ Ολυμπιακού και Εθνικής, γνωρίζοντας φυσικά ότι ήδη έχει συμφωνήσει με τους «ερυθρόλευκους» για τη νέα χρονιά.

Θα ήταν τρομερά δύσκολο στον 52χρονο προπονητή να αθετήσει τον λόγο του και ιδιαίτερα από τη στιγμή που η διοίκηση των Πειραιωτών φρόντισε να ικανοποιήσει κάθε μεταγραφική επιθυμία του. Έφερε στον Ολυμπιακό κορυφαίους πολίστες, όπως τον Σέρβο Φιλίποβιτς και τους Κροάτες Μπίγιατς και Μπούσλιε, ώστε να κρατήσει τα «σκήπτρα» στην Ελλάδα και να διεκδικήσει με αξιώσεις το Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο είχε κατακτήσει και το 2018, πάντα υπό τις οδηγίες του Θοδωρή Βλάχου.

Για το θέμα της παραμονής του κ. Βλάχου στην Εθνική μίλησε στην ιστοσελίδα sport24.gr ο πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος. Αφού πρώτα ανέφερε πως έκλαψε για την επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ξεκαθάρισε ότι δεν θα του επιτρέψει να είναι και προπονητής του Ολυμπιακού.

Το δημοσίευμα του sport24.gr είναι το εξής: «Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος μέτρησε ήδη το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιό του ως πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας στο Τόκιο και ήταν στο άθλημα που υπηρέτησε ως αθλητής, την υδατοσφαίριση. «Συγκινήθηκα πάρα πολύ. Δέχομαι συνέχεια μηνύματα για το μετάλλιο των παιδιών. Έβαλα τα κλάματα όταν είδα τον Γιάννη Φουντούλη να μπαίνει στο στάδιο ως σημαιοφόρος στην τελετή λήξης. Αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον και μετά το αργυρό μετάλλιο», δήλωσε στο Sport24.

Στην επόμενη ημέρα της Εθνικής υπάρχει και μία απάντηση που αναμένεται να λάβει από τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Θοδωρή Βλάχο. «Τον σέβομαι απεριόριστα ως προπονητή και θέλω πάρα πολύ να μείνει στην Εθνική ομάδα. Η πρόταση που του έχουμε κάνει είναι άνευ προηγουμένου για Έλληνα προπονητή. Θα έχω μια συνάντηση αύριο με τους προπονητές, θα κάνουμε και έναν απολογισμό», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος. Ερωτηθείς, αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η απόφαση της ομοσπονδίας σχετικά με τον περιορισμό των ομοσπονδιακών προπονητών να κοουτσάρουν παράλληλα και ομάδες συλλόγων και να μπορέσει ο Θοδωρής Βλάχος να παραμείνει στην Εθνική και στον Ολυμπιακό, απάντησε αρνητικά».

Δεν αφήνει τον Ολυμπιακό ο Θοδωρής Βλάχος
Η επιβεβαίωση ότι δεν θα αφήσει τον Ολυμπιακό, ώστε να ασχοληθεί αποκλειστικά με την Εθνική, ήρθε δια στόματος του ίδιου του Θοδωρή Βλάχου, που με τη σειρά του έκανε σχετικές δηλώσεις στο gazzetta.gr.

Συγκεκριμένα, είπε: «Εδώ και πολύ καιρό είναι γνωστό ότι συνεχίζω στον Ολυμπιακό και τη νέα χρονιά. Είναι κάτι που το γνώριζε και ο πρόεδρος της ΚOE ο κ. Γιαννόπουλος όταν με κάλεσε στις 11 Ιουνίου να μιλήσουμε για την συνεργασία μας.

Δεν μπήκα ποτέ στο δίλημμα να επιλέξω ανάμεσα σε Εθνική ομάδα ή Ολυμπιακό γιατί τη δεδομένη στιγμή που με κάλεσε ήταν πολύ αργά να επιλέξω και να αφήσω τον Ολυμπιακό, όπου παρεμπιπτόντως είχα κάνει και τον αγωνιστικό σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά. Συγκεκριμένη πρόταση δεν μου έχει γίνει και αφήσαμε το θέμα για να το συζητήσουμε μετά το Τόκιο.

Ενώ ακόμη πανηγυρίζουμε τη μεγάλη επιτυχία που πετύχαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες θέλω να είμαι ξεκάθαρος για τις προθέσεις μου στο θέμα αυτό. Είμαι πρόθυμος να συνεχίσω στην εθνική ομάδα και να συζητήσω μια τιμητική πρόταση συνεργασίας. Είναι τιμή για μένα η Εθνική ομάδα. Είναι θέμα της διοίκησης της Ομοσπονδίας να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει μαζί μου ενώ παραμένω στον Ολυμπιακό ή να επιλέξει κάποιον άλλο προπονητή. Ότι και να επιλέξει, η Εθνική ομάδα έχει τις βάσεις και την προοπτική να συνεχίσει τις επιτυχίες είτε είμαι εγώ στο τιμόνι της είτε κάποιος ξένος καταξιωμένος προπονητής».

Ο Δήμος Βόλου συγχαίρει  την Εθνική και τον Θ. Βλάχο
Την Εθνική ομάδα πόλο και τον προπονητή Θοδωρή Βλάχο συγχαίρουν ο Δήμος Βόλου και ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος. Η σχετική ανακοίνωση:

«Ο Δήμος Βόλου και προσωπικά ο δήμαρχος, κ. Αχιλλέας Μπέος εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους σε όλα τα μέλη της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης για τη χαρά και την περηφάνια που μας έδωσαν, σε μια ιδιαίτερα μάλιστα δύσκολη για την πατρίδα μας περίοδο, κατακτώντας το αργυρό ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο.

Ιδιαίτερη η περηφάνια μας και για τον πρωτεργάτη αυτής της υπέροχης ομάδας, τον Βολιώτη προπονητή, Θοδωρή Βλάχο. Ειλικρινή συγχαρητήρια σε όλους και ευχές για νέες μεγάλες επιτυχίες που έρχονται».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το