Αθλητισμός

Ο Δημήτρης Γάρος ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Ρήγα

Ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν στον Ρήγα Φεραίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά τη συμφωνία με τον Λάκη Μπακάλη για τη θέση του προπονητή σειρά παίρνουν οι ανανεώσεις και η αρχή έγινε αρχηγό της ομάδας. Ο Δημήτρης Γάρος είπε το «ναι» στην πρόταση ανανέωσης συνεργασίας και θα ενισχύσει και πάλι τους «κυανόλευκους», με τον ίδιο να τονίζει στη «Θ» ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για την ομάδα του τόπου του.

Ο Δημήτρης Γάρος είναι γέννημα-θρέμμα του Ρήγα Φεραίου. Ο γεννημένος στις 9/11/93 επιθετικός έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία του βελεστινιώτικου συλλόγου και σε ηλικία 17 ετών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα. Οι πρώτες του δύο συμμετοχές έγιναν στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής την περίοδο 2010-11.
Την επόμενη σεζόν είχε βασικό ρόλο και βοήθησε σημαντικά τον Ρήγα να κατακτήσει το νταμπλ στην ΕΠΣΘ. Υπό τις οδηγίες του Λάκη Μπακάλη μέτρησε 19 εμφανίσεις και δύο τέρματα στο πρωτάθλημα. Το 2012-13 πρόσθεσε 15 ακόμη συμμετοχές στη Δ’ Εθνική, πετυχαίνοντας και το πρώτο του τέρμα στην κατηγορία. Ο Ρήγας κέρδισε την άνοδο, αλλά ο Γάρος δεν μπορούσε να ακολουθήσει τις εκδηλώσεις του λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Έτσι, την πρώτη σεζόν της ομάδας στη Γ’ Εθνική (2013-14) είχε μόνο τρεις παρουσίες στο πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο.
Ακολούθησε ο δανεισμός του στον Αστέρα Ριζομύλου, η επιστροφή στον Ρήγα χωρίς να μπορέσει τότε να τον βοηθήσει, ενώ την διετία 2016-18 ενίσχυσε σημαντικά τον Διαγόρα Στεφανοβικείου (τη δεύτερη σεζόν είχε 24 συμμετοχές και τέσσερα τέρματα στο ενεργητικό του).
Το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε για δεύτερη φορά στον Ρήγα Φεραίο και έκτοτε έγινε ένας εκ των ηγετών της ομάδας στο γήπεδο, ενώ πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το 2018-19 έπαιξε σε 22 αγώνες και πέτυχε οκτώ τέρματα, ενώ το 2019-20 ήταν ο πρώτος σε συμμετοχές με 18 και δεύτερος σκόρερ της ομάδας με εννέα γκολ. Τέλος, στο περσινό πρωτάθλημα που διεκόπη πολύ νωρίς πρόλαβε να παίξει σε πέντε ματς και να σκοράρει δύο φορές.
Ο 27χρονος επιθετικός δεν χρειάστηκε πολλή ώρα για να τα βρει με τον πρόεδρο του ιστορικού συλλόγου Κώστα Γιάτσιο και τους συνεργάτες του στη διοίκηση. Εξάλλου και οι δύο πλευρές επιθυμούσαν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους.
Με την επίτευξη της συμφωνίας ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση του Ρήγα Φεραίου στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Πιστή στο πλάνο της δημιουργίας ενός ανταγωνιστικού συνόλου, που τέθηκε εξ αρχής από την διοίκηση, και την προτεραιότητα διατήρησης του κορμού της ομάδας μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ανανέωση της συνεργασίας με τον αρχηγό Δημήτρη Γάρο.
Ο Δημήτρης, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ρήγα και δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με καλύτερο τρόπο τις ανανεώσεις για την νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Θα είναι και την νέα αγωνιστική περίοδο ένας από τους στυλοβάτες της ομάδας μας. Η διοίκηση ξεκίνησε από τον προπονητή και τον αρχηγό. Θα συνεχίσει με πολλές ανανεώσεις παικτών που συνετέλεσαν στην καλή εικόνα της ομάδας τα προηγούμενα χρονιά, καθώς και σε μεταγραφές ουσίας, που θα αναβαθμίσουν το προφίλ της ομάδας μας. Ευχόμαστε στον Captain καλή ποδοσφαιρική χρονιά και ότι καλύτερο σε προσωπικό επίπεδο».

Γάρος: Σαν το σπίτι σου πουθενά
Η «Θ» επικοινώνησε με τον Δημήτρη Γάρο, που μίλησε για την παραμονή του στον Ρήγα Φεραίο: «Σαν το σπίτι σου πουθενά… Έτσι λέει ο κόσμος και νομίζω πως αυτό ταιριάζει και στην περίπτωσή μου. Ο Ρήγας Φεραίος είναι η ομάδα του τόπου μου, η ομάδα που αγαπώ από μικρό παιδί, η ομάδα στην οποία ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά και έζησα μεγάλες στιγμές φορώντας τη φανέλα της. Δεν θα μπορούσα να πω «όχι» στο κάλεσμα της διοίκησης να συνδράμω στη νέα προσπάθεια που επιχειρείται, ενώ επιπλέον κίνητρο για μένα αποτέλεσε η παρουσία του κ. Λάκη Μπακάλη στην τεχνική ηγεσία. Έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν μαζί του με απόλυτη επιτυχία».
Όσο για το τι θα πρέπει να περιμένουμε από τον ίδιο και τους συμπαίκτες του στο νέο πρωτάθλημα, μας είπε: «Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια. Το μόνο σίγουρο είναι πως τόσο εγώ, όσο και οι συμπαίκτες μου, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να φέρουμε τον Ρήγα εκεί που του αξίζει. Σε κάθε ματς θα παίζουμε για τη νίκη, θα παίζουμε για την ιστορία του συλλόγου μας και φυσικά για τον κόσμο του. Παράλληλα, περιμένουμε τη στήριξη των φιλάθλων στα παιχνίδια μας, που διαχρονικά δίνουν ώθηση στην ομάδα με τις εκδηλώσεις τους και αποτελούν τον 12ο παίκτη της».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το