Τοπικά

65 θέσεις για σύμβαση γιατρών με ΕΟΠΥΥ – Αλλαγές στο σύστημα επισκέψεων για κάθε συμβεβλημένο

Στην υπογραφή νέων συμβάσεων που φέρνει αλλαγές στην εξυπηρέτηση των ασθενών, καλεί ο ΕΟΠΥΥ παθολόγους, γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους του Βόλου. Συνολικά οι νέες συμβάσεις που προσφέρονται, ανέρχονται στις 65, ενώ καταργούνται οι 200 επισκέψεις τον μήνα.

Για το ζήτημα ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας πραγματοποιεί σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση, προκειμένου να ενημερωθούν οι γιατροί και να γνωρίσουν κατά πόσο τους συμφέρει τελικά να προχωρήσουν σε νέα σύμβαση ή να φύγουν εντελώς από το σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα ο ΕΟΠΥΥ θέλει να αλλάξει εντελώς το σύστημα με τις 200 επισκέψεις για κάθε συμβεβλημένο γιατρό και ουσιαστικά να τις καταργήσει. Σε αντιστάθμισμα θα προχωρήσει σε νέες συμβάσεις με τους οικογενειακούς γιατρούς που είναι οι γενικοί γιατροί, οι παθολόγοι και οι παιδίατροι και οι οποίοι θα εξετάζουν δωρεάν τον πληθυσμό που θα έχουν υπό την επίβλεψή τους ο οποίος ανέρχεται μέχρι και τα 2.250 άτομα για τον κάθε γιατρό.

Γι’ αυτό και προσφέρει 52 θέσεις για παθολόγους και γενικούς γιατρούς, ενώ αυτή τη στιγμή έχουν σύμβαση 35 και άλλες δεκατρείς για παιδίατρους.
Οι αποδοχές που θα λαμβάνουν, όσοι γιατροί δεχτούν να υπογράψουν νέα σύμβαση, κυμαίνονται μεταξύ 1.600-2.100 ευρώ.

Ο ΕΟΠΥΥ από το 2012 δεν είχε κάνει νέες συμβάσεις με γιατρούς. Μετά από έξι χρόνια έρχεται να προχωρήσει σε νέες συμβάσεις αλλάζοντας όλο το πλαίσιο. Μέχρι στιγμής οι συμβεβλημένοι γιατροί της Μαγνησίας με τον ΕΟΠΥΥ είναι 160. Από αυτούς οι 50 είναι εργαστηριακοί, οι 75 κλινικοεργαστηριακοί, και οι υπόλοιποι κλινικοί δηλαδή παθολόγοι, γενικοί γιατροί και παιδίατροι.
Οι γιατροί έλαβαν την πρόσκληση από τον ΕΟΠΥΥ πριν μερικές μέρες και θα πρέπει να απαντήσουν μέχρι τέλος του μηνός. Παράλληλα ο ΕΟΠΥΥ θα αποστείλει αντίστοιχη πρόσκληση και στις άλλες κατηγορίες γιατρών, των εργαστηριακών και των κλινικοεργαστηριακών.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης ανέφερε πως υπάρχει έντονος προβληματισμός από τους γιατρούς, καθώς δεν ξέρουν τι να πράξουν. Το νέο σύστημα που θέλει να φέρει ο ΕΟΠΥΥ, θυμίζει περισσότερο τους γιατρούς του ΤΕΒΕ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο ο συμβεβλημένος γιατρός θα εξυπηρετεί τους ασθενείς του δωρεάν για 24 ώρες την εβδομάδα. Όταν όμως θα έχει υπό την επίβλεψή του 2000 και πλέον άτομα, είναι πολύ πιθανό ο χρόνος να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το