Κατηγορίες: Τοπικά

65 παιδιά βοηθούνται σημαντικά από την ΕΛΕΠΑΠ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα η καλοκαιρινή γιορτή της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων, της πιο γνωστής με το όνομα ΕΛΕΠΑΠ, που αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με φιλανθρωπικό χαρακτήρα και είναι ένα από τα έξι που λειτουργούν πανελλαδικά.

Στην εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την ΕΛΕΠΑΠ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έδωσαν το «παρών» πολλοί γονείς, παιδιά, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και απλοί πολίτες και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ξεχωριστές δημιουργικές δράσεις που υλοποιήθηκαν, απόρροια της συνεργασίας και των ικανοτήτων που διαπνέουν το στελεχιακό δυναμικό της αλλά και όσων δραστηριοποιούνται εκεί.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ στην πρώην Παιδόπολη Αγριάς και σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ κ. Πέπη Παπανδρέου και η υπεύθυνη κ. Ευαγγέλου.

Μάλιστα οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν σε τέσσερα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, με ισάριθμα θέματα, πρώτον εικαστικά με συντονίστρια τη νηπιαγωγό της ΕΛΕΠΑΠ κ. Μαρία Μπόλα, δεύτερον θεατρικού παιχνιδιού με συντονίστρια την εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού-παιδαγωγό κ. Ελένη Παπαρήγα Δανού, τρίτον μουσικής με συντονίστρια την μουσικοπαιδαγωγό κ. Καίτη Καραχάλιου, και τέταρτον, οικολογικό εργαστήρι σπόρων με συντονίστριες τις κ.κ. Κυβέλη Κουκουδάκη (νηπιαγωγός) και Στέλλα Ταμία (νηπιαγωγός).

Στα εργαστήρια συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι που γνώρισαν πολλά καινούρια πράγματα, απέκτησαν όμορφες εμπειρίες για το χώρο και το έργο της ΕΛΕΠΑΠ και γέμισαν τις αποσκευές τους με εμπειρίες.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με παρουσίαση προγράμματος από τη χορωδία της κ. Βάσως Κεχαίδου-Κορφιάτου και ολοκληρώθηκε και με ένα μικρό πάρτι. Οι παρευρισκόμενοι αποχώρησαν έχοντας αποκομίσει όμορφες αναμνήσεις και γνώσεις αλλά και ξεχωριστές χειροτεχνίες από τα εργαστήρια.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη.

Όλη η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από ομάδα εθελοντών που συνέδραμαν στις προετοιμασίες και στην υλοποίησή της.

Η υπεύθυνη της ΕΛΕΠΑΠ κ. Σταυρούλα Ευαγγέλου τόνισε πως η ΕΛΕΠΑΠ είναι ένα κέντρο που προσφέρει θεραπευτικά προγράμματα για οποιαδήποτε είδη αναπτυξιακών δυσκολιών, όπως κινητικών, νοητικών, στην επικοινωνία, στη συμπεριφορά και άλλων. Λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι και εργάζονται δέκα άτομα, εκ των οποίων τα επτά αποτελούν το θεραπευτικό προσωπικό, όπως εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές και ψυχολόγος, και τα άλλα τρία άτομα είναι το διοικητικό προσωπικό και μία καθαρίστρια. Συνολικά εξυπηρετούνται 65 παιδιά από την ΕΛΕΠΑΠ που καλύπτονται από τον ασφαλιστικό τους φορέα, ενώ βοηθούνται και τα άπορα παιδιά που χρήζουν θεραπείας.

Στην ΕΛΕΠΑΠ λειτουργεί ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας προσαρμοσμένο πλήρως στις ανάγκες των παιδιών. Το πρόγραμμα λειτουργεί από τις 8.30 το πρωί μέχρι 13.30 και ο στόχος του χρόνου είναι να επεκταθεί μέχρι τις 15.30. Οι εγγραφές έχουν αρχίσει.

Η ΕΛΕΠΑΠ λειτουργεί από το 1998 και στεγάζεται στο χώρο της πρώην Παιδόπολης Αγριάς.

Share
Ετικέτες: ΕΛΕΠΑΠπαιδιά

Πρόσφατα άρθρα

Στις έρευνες για τον 49χρονο αγνοούμενο στον Πτελεό η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας

Στις έρευνες για τον 49χρονο αγνοούμενο στο Πτελεό Γιάννη Καραμπάτση που αγνοείται πολλές μέρες  συμμετείχε…

27 Μαΐου 2024

Παρουσίαση αποτελεσμάτων Project μαθητριών/των της ΣΤ Δημοτικού του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς «Ν. Τσοποτός»

Στο πλαίσιο επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ του 1oυ Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς «Ν. Τσοποτός» και του…

27 Μαΐου 2024

“ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”: Ανακαίνιση των κρατητηρίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", μετά από παράκληση των αρμοδίων υπηρεσιών…

27 Μαΐου 2024

Δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου προς τον Ι.Ν. Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Φυτόκο

Λόγω της εορτής του Ιερού Ναού Γεννήσεως Της Θεοτόκου Φυτόκου Ν. Ιωνίας αύριο Τρίτη 28…

27 Μαΐου 2024

Χτύπησε τον αδερφό του με ρόπαλο στο κεφάλι

Ένας άγριος ξυλοδαρμός εκτυλίχθηκε χθες στο Ηράκλειο ανάμεσα σε δύο αδέρφια. Σύμφωνα με πληροφορίες του…

27 Μαΐου 2024

ΔΕΥΑΜΒ: Ασφαλές το νερό του Βόλου για ανθρώπινη χρήση σύμφωνα με ελέγχους του Υπουργείου Περιβάλλοντος-

Έλεγχοι για την ανίχνευση παθογόνων οργανισμών στο νερό πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ( Γενική…

27 Μαΐου 2024