Αθλητισμός

Έγραψε ιστορία ο Διαγόρας

Η χθεσινή ημέρα θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των φίλων του Διαγόρα Στεφανοβικείου, αφού η αγαπημένη τους ομάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Το 3-3 στην έδρα της Αταλάντης αποδείχθηκε αρκετό για το συγκρότημα του Στέλιου Αρσένου, που πλέον θα λάβει μέρος στα μπαράζ ανόδου. Με το αποτέλεσμα αυτό σώθηκαν και οι γηπεδούχοι.

Πριν το παιχνίδι γνώριζαν στον Διαγόρα ότι με νίκη κατακτούσαν τον τίτλο, ενώ και το «Χ» μάλλον θα ήταν αρκετό, αφού για να χανόταν η 1η θέση θα έπρεπε ο Ηρακλής Ψαχνών να κέρδιζε με επτά γκολ διαφορά τον Αμβρυσσέα Διστόμου, κάτι που εν τέλει δεν συνέβη. Η ομάδα του Στεφανοβικείου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια έχοντας καλύτερο συντελεστή τερμάτων από αυτή της Εύβοιας και συγκεκριμένα +12 (20-8) έναντι +8 (17-9).

Ο Στέλιος Αρσένος παρέταξε τον Διαγόρα με τερματοφύλακα τον Αποστολίδη, δεξί μπακ τον Καραμπούζη και αριστερό τον Σπαθή, ενώ οι Γιαουπλάρι και Ναουμίδης συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή τοποθέτησε τους Ζενούνη, Καραμανλή και Θ. Κυρίτση, με τους Μπλέντι και Γ. Κυρίτση να επιχειρούν από τις πτέρυγες και τον Αναστασίου να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Διαγόρας μπήκε με ορμή στον αγωνιστικό χώρο και πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο βρέθηκε με προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 7’ ο Γ. Κυρίτσης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Τσαμούρης καταλόγισε πέναλτι. Ο Ζενούνης έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα και με περίσσια ψυχραιμία έγραψε το 0-1. Στο 13’ ο Γιαουπλάρι έβγαλε φοβερή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Μπλέντι με άψογο πλασέ έκανε το 0-2.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον πλήρη έλεγχο, αλλά στο 36’ δημιουργήθηκε σύγχυση στην περιοχή τους και ο Τσακανίκας μείωσε σε 1-2. Ωστόσο, δεν πτοήθηκαν από το γεγονός αυτό. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αναστασίου βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ανακόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Σακκά, για να φτάσουμε στο 40ό λεπτό και στο 1-3 που πέτυχε ο Γ. Κυρίτσης με πλασέ μέσα από την περιοχή, μετά από ασίστ του Μπλέντι.

Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα άλλαξε. Η Αταλάντη ρίσκαρε και τα έπαιξε όλα για όλα, για τον ένα βαθμό που θα της έδινε την παραμονή. Ήταν η ομάδα που δημιουργούσε φάσεις, όπως στο 46’ με το σουτ του Αλ. Μαλισσόβα που μπλόκαρε ο Αποστολίδης, αλλά και στο 49’ όταν ο Δουβάρας σούταρε άουτ από καλή θέση.

Στο 68’ ο Αλ. Μαλισσόβας μείωσε σε 2-3 με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, κάτι που δεν ανησύχησε τους φιλοξενούμενους μια και το σκορ στο ματς των Ψαχνών, τους έδινε την άνεση της ισοπαλίας. Εκείνοι που συνέχισαν να «καίγονται» ήταν οι γηπεδούχοι που τελικά βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 90’ με τον Μακρόπουλο. Η λήξη του αγώνα με το σκορ στο 3-3 βρήκε τους παίκτες του Διαγόρα να πανηγυρίζουν για την ιστορική κατάκτηση του τίτλου, αλλά και αυτούς της Αταλάντης να γιορτάζουν για τη δική τους παραμονή στην κατηγορία.

Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά).

Βοηθοί: Οικονόμου (Δυτ. Αττικής), Παγουρτζής (Πειραιά).

ΑΤΑΛΑΝΤΗ: Ανδρούτσος, Τσακανίκας, Αλ. Μαλισσόβας, Πάππος, Μακρόπουλος, Λυτάκης, Τζιβελέκης (77’ Μαλέρδος), Κ. Μαλισσόβας, Σακκάς, Δουβάρας, Κατσούλας (77’ Μπαρτζουλιάνης).
ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Αποστολίδης, Καραμπούζης, Σπαθής, Ναουμίδης, Γιαουπλάρι, Ζενούνης (46’ Αλεξίου), Καραμανλής (73’ Παπαγεωργίου), Θ. Κυρίτσης, Γ. Κυρίτσης, Μπλέντι (46’ Κουβελάς), Αναστασίου (73’ Σιόβας).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το