Αθλητισμός

Κύπελλο: Παναθηναϊκός και Προμηθέας για την κούπα

Ο πολυνίκης του θεσμού και μια ομάδα που θέλει να κάνει σεφτέ στις κούπες στη διοργάνωση αναμετρώνται στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Προμηθέα στο ΟΑΚΑ για τον 46ο τελικό του θεσμού (20:00, ΕΡΤ3) με τις δύο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες σε τελικό ξανά μετά από αυτούς του πρωταθλήματος το 2019.
Οι «πράσινοι» έχουν τον τίτλο του φαβορί, παρά τις απουσίες των Νεμάνια Νέντοβιτς (που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν λόγω κατάλοιπων από την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό) και Τι Τζέι Μπρέι (που είναι στην τελική ευθεία για την αποθεραπεία του και τη Δευτέρα θα αποφασιστεί αν θα αντικατασταθεί ή όχι). Το «τριφύλλι» φτάνει για 25η φορά στην ιστορία του στον τελικό και διεκδικεί τον 20ο του τίτλο, αλλά και τη συνέχιση του φοβερού ρεκόρ να κατακτά τουλάχιστον ένα τρόπαιο ανελλιπώς σε κάθε σεζόν από το 1995/96 και μετά. Ο Όντεντ Κάτας θέλει η ομάδα του να αξιοποιήσει την υπεροπλία που έχει η ομάδα του σε μέγεθος μεταφέροντας το ματς κοντά στο καλάθι.
Ο Προμηθέας φτάνει στον τελικό για δεύτερη σερί σεζόν μετά την ήττα του πέρσι από την ΑΕΚ στο Ηράκλειο. Οι Πατρινοί συμμετέχουν σε τέταρτο σερί τελικό εγχώριας διοργάνωσης, καθώς πριν το περσινό Κύπελλο είχαν αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στους τελικούς της Basket League, ενώ κατέκτησαν το Σούπερ Καπ το Σεπτέμβριο στο Περιστέρι. Ο Μάκης Γιατράς θα έχει στη διάθεσή του τον Τζιάν Κλαβέλ, τον Πορτορικανό γκαρντ που αποκτήθηκε προ ημερών, ωστόσο δεν έχει γίνει (τουλάχιστον ακόμη) προσθήκη ενός ακόμη παίκτη.
«Αλατοπίπερο» στην αναμέτρηση ρίχνει η… παρασκηνιακή κόντρα των δύο διοικήσεων εν όψει των εκλογών της ΕΟΚ, με τον Παναθηναϊκό να υποστηρίζει τον Άγγελο Παπανικολάου και τον Προμηθέα τον Βαγγέλη Λιόλιο.
Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος μαζί με τον Ηλία Κορομηλά και τον Τάσο Μάνο ορίστηκαν από την ΚΕΔ/ΕΟΚ να διευθύνουν τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ Ανδρών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το