Αθλητισμός

Νέο «τρίποντο» στην Κοζάνη θέλει σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου

Στην Κοζάνη βρίσκεται από χθες η αποστολή των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν στο ΔΑΚ της πόλης της δυτικής Μακεδονίας, την ΑΕΠ Κοζάνης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του βορείου ομίλου της Φούτμπολ Λιγκ. Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 15.00.

Το βολιώτικο συγκρότημα, μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα με την Τρίγλια στη Φιλιππούπολη την περασμένη Κυριακή, θα επιδιώξει στο σημερινό παιχνίδι να σημειώσει τη δεύτερη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα, απέναντι σε μια ομάδα που επιστρέψει σε επαγγελματική κατηγορία μετά δεκαετίες, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου:

«Στο γήπεδο της πόλης μας, στο Δ.Α.Κ Κοζάνης, θα δώσει τοv πρώτο Μαρτίου στις 15.00, κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Μετά από δεκαετίες, η Κοζάνη θα φιλοξενήσει και πάλι ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό όνομα και η ομάδα μας θα εκπροσωπήσει τη Δυτική Μακεδονία σε επαγγελματικό ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Τι κρίμα, που λόγω covid οι κερκίδες του ιστορικού μας γηπέδου θα είναι άδειες από φιλάθλους. Η ομάδα μας, θα προσπαθήσει να φιλοξενήσει όσο το δυνατό καλύτερα την ιστορική ομάδα του Βόλου και αγωνιστικά φυσικά θα παλέψει για τη νίκη».

Ο Στέφανος Ξηροφώτος μίλησε στους παίκτες και ανέλυσε το παιχνίδι με την Τρίγλια, επισημαίνοντας τα λάθη που έγιναν και έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο γεγονός, πως η ομάδα θα πρέπει να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής, από τη στιγμή που διαθέτει πολύ καλό ρόστερ και έχει πρωταγωνιστικούς στόχους.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως στο σημερινό παιχνίδι ο Στέφανος Ξηροφώτος δεν θα βρίσκεται εντός αγωνιστικού χώρου, από τη στιγμή που αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με την Τρίγλια (με δεύτερη κίτρινη κάρτα). Ο Βολιώτης προπονητής θα δίνει οδηγίες από την κερκίδα, με τον τεχνικό διευθυντή Θωμά Μακρή να βρίσκεται σε άμεση επαφή μαζί του.

Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» με προπόνηση στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στον Άγιο Γεώργιο Φερών και στη συνέχεια η αποστολή αναχώρησε για την Κοζάνη.

Εκτός έμεινε για δεύτερο σερί παιχνίδι ο Χερμάν Ερέρα, ο οποίος δεν ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του, με τον Αργεντινό μέσο να κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει το ματς με τη Βέροια για την 3η αγωνιστική (το παιχνίδι θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 4/4 στη Νεάπολη).

Επίσης, στο Βόλο έμεινε ο ανέτοιμος Γιώργος Νικλητσιώτης, όπως και ο Φράνκο Κολέλα, προκειμένου να προπονηθεί δύο μέρες, καθώς έχει χάσει πολλές προπονήσεις, για να είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση για το παιχνίδι με τη Βέροια.

Με το ίδιο σχήμα
Όσον αφορά την ενδεκάδα, δεν αναμένονται αλλαγές στο βασικό σχήμα, καθώς οι έντεκα που ξεκίνησαν στο παιχνίδι με την Τρίγλια θα αγωνιστούν και στο σημερινό ματς κόντρα στην Κοζάνη, με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ξενοδόχοφ, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Γραικός και το αριστερό ο Μπουτζίκος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Φιλίποβιτς και Γιαννίτσης, οι οποίοι είχαν πολύ καλή παρουσία στον αγώνα της πρεμιέρας με την Τρίγλια. Στον άξονα θα παίξουν οι Αγρόδημος και Κόλα, ενώ ο Τσαγκαλίδης θα έχει πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στις πτέρυγες θα επιχειρούν οι Σκοπελίτης (δεξιά) και Βασιλούδης (αριστερά), με τον Παπαδημητρίου να αγωνίζονται στην κορυφή της επίθεσης.

Στην αποστολή μετέχουν επίσης και οι Λαδάς, Πέλκας, Ρόκας, Χολέβας, Τζούριτς, Κατσούκης, Πατρώνης, Βουκελάτος, Παπακώστας και Μπέικος.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης να πιέσουν τον αντίπαλο ψηλά, προκειμένου να «κλέψουν» μπάλες και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ στην επίθεση. Στόχος είναι η ομάδα να σημειώσει ένα γρήγορο γκολ και στη συνέχεια να διαχειριστεί κατάλληλα το παιχνίδι, γνωρίζοντας πως η Κοζάνη είναι μια ομάδα που θα παίξει με πάθος για τη νίκη, στο πρώτο παιχνίδι έδρας της χρονιάς.

Αυτό που επεσήμανε ο Στέφανος Ξηροφώτος στους παίκτες του είναι να παίξουν με πάθος στο παιχνίδι, να βγάλουν ενέργεια και να μην σπαταλήσουν τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν στην επίθεση.

Η Κοζάνη προέρχεται από ήττα με 3-0 στην πρεμιέρα από την Βέροια εκτός έδρας και θα παίξει δυνατά, απέναντι σε μια ομάδα όνομα στην κατηγορία. Προπονητής είναι ο Τσέχος Ρόμαν Ναντβόρνικ, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα πριν δύο μέρες, στις 29 Μαρτίου, καθώς διαδέχθηκε τον Θεοχάρη Βοργιαζίδη (κοουτσάρισε την ομάδα στο παιχνίδι με την Βέροια). Ο Ναντβόρνικ θα κάνει σήμερα ντεμπούτο στον πάγκο της Κοζάνης, δίχως πάντως να γνωρίζει πολλά πράγματα από το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, αλλά και για τον Ολυμπιακό.

Μπορεί η Κοζάνη να μην διαθέτει παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, ωστόσο, είναι μια ομάδα που αγωνίζεται με πάθος και απέναντι στον Ολυμπιακό θα κοιτάξει να δώσει τον καλύτερό της εαυτό. Οι περισσότεροι παίκτες που αγωνίστηκαν στο βασικό σχήμα στο παιχνίδι με την Βέροια στην πρεμιέρα αγωνίζονταν και πέρυσι στην ΑΕΠ Κοζάνης και αποτελούν ένα ομοιογενές σύνολο. Μπορεί η ομάδα να μην έχει τα μεγάλα ονόματα, ωστόσο, αν ο Ολυμπιακός την υποτιμήσει μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεως.

«Σφυρίζει» η Τσιοφλίκη
Τη σημερινή αναμέτρηση θα διευθύνει η Ανδρομάχη Τσιοφλίκη από την ΕΠΣ Λάρισας, με βοηθούς τους Νικόλαο Δημόπουλο από την Φλώρινα και Μιχάλη Μανασή από τα Τρίκαλα. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Κώστας Μπούμπας από την ΕΠΣ Ηπείρου, ενώ παρατηρητής θα είναι ο Συμεών Σπύρου από την Καστοριά.

Η κα Τσιοφλίκη έχει διευθύνει στο παρελθόν άλλο ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου και συγκεκριμένα την περίοδο 2017-18, στις 7/1/2018, την αναμέτρηση με το Βελούχι στο Πανθεσσαλικό στάδιο, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει με 2-0 (σκόρερ οι Κραγιόπουλος και Μέμος).

Συνολικά η διαιτητής από τη Λάρισα έχει «σφυρίξει» 45 παιχνίδια στις εθνικές κατηγορίες.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το